Αναστασία Τουρούτογλου

Εξώδικο επέδωσε ο Λάμπρος Παπαλέξης στη δισκογραφική του εταιρεία G.O.D. Records, όπου έβγαλε τον περσινό του δίσκο Δηλητήριο Ποτισμένο Από Αγάπη μαζί με το συγκρότημα Οι Χτισμένες... Των Θεμελίων (δίσκος παρεμπιμπτόντως που μπήκε στους 20 καλύτερους εγχώριους της χρονιάς στην ψηφοφορία των συντακτών μας, δες εδώ).

Ο Παπαλέξης κοινοποίησε δημόσια ολόκληρο το εξώδικο, μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook.

Όπως διαβάζουμε μεταξύ άλλων σε αυτό, η αρχική συμφωνία ήταν ο δίσκος να εκδοθεί σε 1000 αντίτυπα (500 CD, 500 διπλά βινύλια με διπλό, χάρτινο εξώφυλλο και 16σέλιδο ένθετο). Μέχρι σήμερα όμως, έχει βγει άγνωστος αριθμός CD και με διαφορετικό εξώφυλλο από εκείνο το οποίο είχε επιλέξει ο δημιουργός.

Ακόμα σοβαρότερες, βέβαια, είναι οι καταγγελίες ότι η G.O.D. Records δεν έχει προβεί σε εκκαθάριση της αμοιβής του Παπαλέξη «παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις», δεν έχει πληρώσει την ΑΕΠΙ και δεν προέβη σε επιμελή διανομή και προβολή του δίσκου, ως είχε συμφωνηθεί.

Εκ μέρους της G.O.D. Records, ο Μιχάλης Ματθαίου απάντησε κι εκείνος δημόσια, μέσω Facebook, κοινοποιώντας το τιμολόγιο της ΑΕΠΙ και διασαφηνίζοντας ότι η υπόθεση θα πάρει τη νομική οδό, με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Ο Ματθαίου δήλωσε επίσης ότι λυπάται για τα «ασύστολα ψεύδη» του Λάμπρου Παπαλέξη, τον κατηγορεί για «παράλογες απαιτήσεις και ισχυρισμούς» στη διάρκεια της συνεργασίας τους και συμπληρώνει ότι έχει στην κατοχή του αρκετές κόπιες του δίσκου, πράγμα που σημαίνει οικονομική ζημιά για την εταιρία. Σε άλλο του μάλιστα post, αποκαλύπτει ότι το Δηλητήριο Ποτισμένο Από Αγάπη δεν τα πήγε καλά σε πωλήσεις και ότι ο Παπαλέξης είχε λαμβάνειν από αυτές 230 ευρώ.

Σε νομικής φύσεως αντιδικίες για επαγγελματικά θέματα δεν χωράνε βεβαίως δημοσιογραφικοί σχολιασμοί. Σπάνια πάντως έχουμε την ευκαιρία να μαθαίνουμε το ποσό που φτάνει τελικά στην τσέπη ενός δημιουργού από την έκδοση ενός μη mainstream δίσκου σε μικρή εταιρεία -κι αυτά τα 230 ευρώ σίγουρα ζωγραφίζουν μια απογοητευτική εικόνα για τα μεγέθη της underground δισκογραφίας των ημερών μας. 

{youtube}6LtUOBsaBL8{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured