Αναστασία Τουρούτογλου

Ρουτινιάρικα, σχεδόν, όλες οι αναφορές στα ελληνικά rock 'n' roll 1960s εστιάζουν στα δρώμενα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Όπου, πράγματι, δραστηριοποιήθηκαν και τα σημαντικότερα εγχώρια ονόματα που επιχείρησαν να εκφραστούν με τους καινούριους ήχους που έρχονταν από Αγγλία και Αμερική, ενθουσιάζοντας κομμάτι της νεολαίας. Αυτό που συχνά παραβλέπεται, είναι ότι ο ίδιος ενθουσιασμός «χτύπησε» και ένα τμήμα όσων νέων ζούσαν στην επαρχία, η οποία έβγαλε κι εκείνη μερικά συγκροτήματα -έστω κι αν οι κλίμακες ήταν μικρότερες και οι ευκαιρίες πενιχρές.

Ένα λοιπόν από αυτά τα γκρουπ μας συστήνει μια νέα έκδοση της B-OtherSide. Πρόκειται για τους Rabbits από τη Ρόδο, τους οποίους ίδρυσε ο Γιάννης Χαραλαμπίδης και κινήθηκαν στα μονοπάτια του garage rock. Η «ανασκαφή», διαβάζουμε στο σχετικό δελτίο τύπου, έφερε στο φως αρκετά ακυκλοφόρητα τραγούδια του συγκροτήματος, μαζί με άφθονο φωτογραφικό υλικό, αποκόμματα τύπου της εποχής και άλλα πολλά ντοκουμέντα.

Με βάση αυτό το υλικό, η B-otherSide κυκλοφόρησε το Looking At The Universe + Unreleased Recordings σε 450 αριθμημένα αντίτυπα βινυλίου (250 σε μαύρο χρώμα και 200 σε πορτοκαλί), με 15 συνολικά τραγούδια των Rabbits. Η έκδοση είναι υποδειγματική, καθώς συνοδεύεται από εξασέλιδο ένθετο με τους στίχους, φωτογραφίες και το βιογραφικό σε ελληνική και αγγλική μετάφραση. Από αυτά τα αντίτυπα, τα πρώτα 46 είναι σε μορφή box set, το οποίο περιέχει έξτρα υλικό: το άλμπουμ σε CD με 9 bonus κομμάτια που δεν περιλαμβάνονται στο βινύλιο, ένα οκτασέλιδο βιβλίο με την προσωπική μαρτυρία του Γιάννη "Rabbit" Χαραλαμπίδη, καθώς και ανέκδοτο μέχρι σημερα φωτογραφικό υλικό της εποχής.

Την επιμέλεια της κυκλοφορίας είχαν οι ίδιοι οι Rabbits, ενώ το mastering έγινε από τον Γιάννη Κύρη. Στη φωτογραφία βλέπετε τους Rabbits σε συναυλία τους στην Αθήνα, στο Cine Rex.

{youtube}v=gFSg7jpD5ZM{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured