Αναστασία Τουρούτογλου

Κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες από τον Σύλλογο «Οι Φίλοι της Μουσικής» μία νέα έκδοση αφιερωμένη στον Γιώργο Σισιλιάνο, σε μουσικολογική επιμέλεια Στεφανίας Μεράκου & Βάλιας Βράκα.

Το βιβλίο τιτλοφορείται Γιώργος Σισιλιάνος, 1920-2005: Επετειακό Αφιέρωμα και περιέχει τις εισηγήσεις των διακεκριμένων ομιλητών του Επετειακού Αφιερώματος για τα 10 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου συνθέτη, που διοργάνωσε ο Σύλλογος οι Φίλοι της Μουσικής στη Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής, τον Μάιο του 2015.

Στις 134 σελίδες περιλαμβάνονται επίσης βιογραφικό σημείωμα του Σισιλιάνου, κατάλογο έργων του, αρκετές ασπρόμαυρες φωτογραφίες, δημοσιεύσεις αφιερωμάτων και κατάλογος μουσικών εκδηλώσεων στη μνήμη του.

Συγγραφείς εισηγήσεων αφιερώματος:
Νίκος Μαλιάρας, Μάρκος Τσέτσος, Κώστας Χάρδας, Γιώργος Σακαλλιέρος, Νίκος Τσούχλος, Πάνος Βλαγκόπουλος, Γιώργος Δεμερτζής, Χάρης Δημαράς.

Αν και συνθέτης της λόγιας πρωτοπορίας, το έργο του οποίου δεν έφτασε ποτέ στο ευρύ κοινό, ο Σισιλιάνος χαίρει σήμερα εκτίμησης ως ένα από τα πλέον ανοιχτά και εξερευνητικά πνεύματα στη μοντέρνα ελληνική μουσική. Πίσω του άφησε πάνω από 60 έργα, ενώ τιμήθηκε με αρκετά βραβεία, με πιο σημαντικά το Gottfried von Herder (1991) και εκείνο της Ακαδημίας Αθηνών (1994).

{youtube}B3qIa8JLeNI{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured