Αναστασία Τουρούτογλου

Μπήκαμε λοιπόν στην τελική αντίστροφη μέτρηση για την 1η μέρα του Release Athens, του νέου μεγάλου καλοκαιρινού φεστιβάλ, που πέτυχε να γίνει talk of the town, θυμίζοντάς μας συναυλιακές εποχές προ Κρίσης.

Έναρξη σήμερα Τετάρτη 1η Ιουνίου, λοιπόν, με τις ώρες εμφάνισης στην Πλατεία Νερού (Φάληρο) να έχουν ως εξής:

16.00: Ανοίγουν οι πόρτες

17.30: Moa Bones
18.15: Irene Skylakaki
19.15: Cass McCombs
20.45: Daughter
22.30: Beirut

{youtube}SWSz_PAfgNc{/youtube}

 

Πληροφορίες:

Εισιτήρια

Η διάθεση των εισιτηρίων για όλες τις ημέρες του Release Athens 2016 συνεχίζεται, προς 39 ευρώ για κάθε ημέρα ξεχωριστά και προς 120 ευρώ για ολόκληρο το φεστιβάλ: τηλεφωνικά στο 11 876, στα καταστήματα Public, Seven Spots, Reload, Media Markt και το https://www.viva.gr/tickets/music/plateia-nerou/release-athens-2016/

Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 45 ευρώ.

Επισκεφτείτε το site του Release Athens για περισσότερες πληροφορίες: www.releaseathens.gr

Πρόσβαση

Πλατεία Νερού (Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου): Δέλτα Φαλήρου, στη διασταύρωση της Λ. Συγγρού με τη Λ. Ποσειδώνος (Παραλιακή), ανάμεσα στο Κλειστό του Tae Kwon Do και το Beach Volley και δίπλα στη θάλασσα.
Η πρόσβαση είναι εύκολη, τόσο με τα Μέσα Μεταφοράς όσο και με αυτοκίνητο, ενώ υπάρχει πολύ μεγάλο parking 2.500 θέσεων.

Μετρό: Σταθμός “Συγγρού – Φιξ” και μετά λεωφορείο / γραμμές Β2 και 550 (Στάση “Φόρος”)

ΗΣΑΠ: Σταθμός Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και μετά είτε λεωφορείο / γραμμές 217, Α1, Β1 (Στάση “Φόρος”) είτε τραμ / γραμμές “Αριστοτέλης 4” ή “Θουκυδίδης 3” (Στάση “Δέλτα Φαλήρου”)

Τραμ: Γραμμή 3 (από ΣΕΦ ή Βούλα – Γλυφάδα) και Γραμμή 4 (από ΣΕΦ ή Σύνταγμα) / Στάση “Δέλτα Φαλήρου” Γραμμή 3 (από Σ.Ε.Φ. ή από Βούλα – Γλυφάδα), & Γραμμή 4 (από Σ.Ε.Φ. ή από Σύνταγμα) / Στάση “Δέλτα Φαλήρου”

Λεωφορείο: Γραμμές A1, B1, B2, 217, 550 (Στάση “Φόρος”)


Αναλυτικά info για κάθε καλλιτέχνη:

BEIRUT

Ένας νεαρός Αμερικάνος που παίζει πανέμορφη μελωδική indie / world μουσική, με έμφαση στα Βαλκανικά ηχοχρώματα, μαζί με τη μπάντα του η οποία φέρει το όνομα μίας πόλης της Μέσης Ανατολής! Μάλλον η συντομότερη περιγραφή που θα μπορούσαμε να δώσουμε για τους Beirut, το πολυαγαπημένο συγκρότημα που σχημάτισε ο Zach Condon στη Santa Fe, πριν από 10 χρόνια, κατακτώντας σταδιακά το κοινό σε ολόκληρο τον κόσμο και την Ελλάδα! Οι ζωντανές εμφανίσεις τους αποτελούν αληθινή γιορτή της μουσικής του κόσμου. Στην Ελλάδα τους είδαμε πριν από πολλά χρόνια, το 2007, όταν ακόμα ήταν σχετικά άγνωστοι. Ο Zach, μία πολύ σεμνή παρουσία (και προσωπικότητα) με μια απίστευτα ζεστή φωνή, είναι ο μπροστάρης μιας μεγάλης μπάντας που αποτελείται από διάφορα πνευστά, έγχορδα και κρουστά, αναπαράγοντας με ιδιαίτερη πιστότητα και μεγαλύτερη αμεσότητα τον ήχο και την μοναδική ατμόσφαιρα της δισκογραφίας των Beirut. Χαρακτηριστικότερα όλων, η γνώριμη τρομπέτα, το φλικόρνο και το ukulele, που στα χέρια του Condon γίνονται ιδανικοί αγωγοί μεταδίδοντας στους θεατές την απίστευτη ομορφιά και τη γλυκειά μελαγχολία που διέπει τη μουσική αυτής της υπέροχης μπάντας, που δικαίως θεωρείται μία από τις πιο αγαπημένες του ελληνικού κοινού τα τελευταία χρόνια. Η 1η Ιουνίου θα είναι μία μαγική βραδιά!

Περισσότερα εδώ:
http://releaseathens.gr/artists/
www.beirutband.com
www.facebook.com/beirutmusic

DAUGHTER

Σχηματίστηκαν το 2010 στην Αγγλία από την γεννημένη στο Βόρειο Λονδίνο, από Ιρλανδο-Ιταλούς γονείς, Elena Tonra και τους Igor Haefeli (κιθάρα) και Remi Aguillela (drums). Το ντεμπούτο τους, “If You Leave”, κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2016 και απέσπασε τρομερές κριτικές. Γεμάτο πανέμορφα μελωδικά κομμάτια, σχεδόν κρυστάλλινης ομορφιάς, όπως τα “Youth”, “Still”, “Smother”, “Touch”, “Amsterdam”, “Winter”, το album γνώρισε αμέσως και εμπορική επιτυχία, ενώ σχεδόν όλα τα προαναφερθέντα τραγούδια ακούστηκαν σε γνωστές τηλεοπτικές σειρές. Τον Ιανουάριο του 2016, κυκλοφόρησαν τη δεύτερη ολοκληρωμένη δουλειά τους, “Not To Disappear”. Με στοιχεία που φέρνουν στο νου καλλιτέχνες όπως η PJHarvey, οι MassiveAttack, οι LondonGrammar, οι BeachHouse, ακόμα και τους Cure (ιδίως στον τρόπο που ηχούν οι κιθάρες τους), αλλά πάντα με ένα δικό τους προσωπικό στυλ, οι Daughter συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία.

Περισσότερα εδώ:
http://releaseathens.gr/artists/
www.ohdaughter.com
www.facebook.com/ohdaughter
www.youtube.com/user/ohdaughter

CASS McCOMBS

O Cass McCombs είναι ένας από τους κορυφαίους Αμερικανούς συνθέτες και τραγουδοποιούς των τελευταίων δέκα χρόνων. O χαρακτηρισμός του ως ο πιο συναρπαστικός εκπρόσωπος της indie-folk πιθανότατα τον περιορίζει, καθώς ο 38χρονος Καλιφορνέζος έχει εξερευνήσει δεκάδες μουσικά είδη. Από το 2003 έως σήμερα έχει κυκλοφορήσει επτά δίσκους, μια συλλογή με b sides και ακυκλοφόρητα και ένα EP, με μια μόνιμη μπάντα, στην οποία ο ίδιος θεωρεί πως είναι απλά ένα μέλος της. Εξερευνεί αδιάκοπα την Αμερικανική folk, αλλά ουδέποτε έχει ακουστεί ίδιος σε διαφορετικούς δίσκους, ή έχει κάνει ίδια συναυλία - όπως τουλάχιστον λέει ο μύθος. Mε το ½ του… εγκεφάλου του να ακουμπά στην πλήρη ελευθερία που πρόσταζε το πνεύμα της αντικουλτούρας των 60’s και το άλλο μισό μόνιμα ανήσυχο στο σήμερα.

Περισσότερα εδώ:
http://releaseathens.gr/artists/
http://cassmccombs.com/
https://www.facebook.com/CassMcCombs/

Ιrene Skylakaki (Ειρήνη Σκυλακάκη)

Η Ειρήνη Σκυλακάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990. Κυκλοφόρησε τον πρώτο αγγλόφωνο δίσκο της "Wrong Direction" το 2012 ενώ το 2014 ήρθε το "Before Dawn" που έγινε αμέσως επιτυχία. Ακολούθησαν συναυλίες στο Fuzz, στην ταράτσα του gazARTE και τον Ιανό. Τον Σεπτέμβριο του 2015, η Ειρήνη επέστρεψε στο Λονδίνο για να κυνηγήσει το όνειρο της και εκτός Ελλάδας και να ηχογραφήσει τον τρίτο της δίσκο. Εκεί γνώρισε τον Danton Supple, παραγωγό μεταξύ άλλων του “Χ&Υ’ των Coldplay, ο οποίος ανέλαβε να κάνει την παραγωγή του τρίτου της δίσκου. Η Ειρήνη έρχεται στο Release Athens 2016 με την πολυμελή της μπάντα.

www.ireneskylakaki.com
https://www.facebook.com/IreneSkylakaki/
https://www.instagram.com/ireneskylakaki/

Moa Bones

Ο Μoa Bones (Δημήτρης Αρώνης) είναι τραγουδοποιός  και πολυοργανίστας, γεννημένος στην Αθήνα το 1981.  Έχοντας ήδη ενεργή παρουσία στα εγχώρια μουσικά δρώμενα, ως  τραγουδιστής και κιθαρίστας των Modrec, κυκλοφόρησε το  ντεμπούτο album του "Aquarelles" το 2010 στην Restless Wind. Το Μάιο του 2015 επανήλθε με το νέο "Spun", που κυκλοφόρησε από την Inner Ear Records και το οποίο υποδέχτηκαν με θέρμη, κριτικοί και κοινό. Αυτό τον καιρό ξεκινά μια καινούρια περίοδος για τον Moa Bones, καθώς ηχογραφεί καινούριο υλικό και ξεκινά να διαφοροποιεί το concept στις συναυλίες του.

https://www.facebook.com/Moa-Bones-123714774400514/?fref=ts
http://inner-ear.gr/catalogue/artist/moa-bones/spun/
https://innerear.bandcamp.com/album/spun

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured