Αναστασία Τουρούτογλου

Δεν ήταν λίγοι όσοι ενοχλήθηκαν από τη φράση «Χτύπα, χτύπα σαν άντρας» στο πρόσφατο διαφημιστικό των Jumbo, στο οποίο πρωταγωνιστεί η Άντζελα Δημητρίου, χαλώντας κόσμο με την πασχαλιάτικη παρωδία της σούπερ επιτυχίας της "Ποια Θυσία".

Έπειτα λοιπόν από προσφυγή της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων στη δικαιοσύνη, το Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας ζήτησε και επισήμως να αποσυρθεί η φράση από τα διαφημιστικά σποτ που θα μεταδίδονται από σήμερα και στο εξής. Το ΣΕΕ έκανε δεκτό το σκεπτικό της προσφυγής, ότι προβάλλονται σεξιστικές και επικίνδυνες πρακτικές, βρίσκοντας πως προσκρούει νομικά στα άρθρα 1.2 και 4.1 του Ελληνικού Κώδικα Διαφήμισης – Επικοινωνίας (ΕΚΔ-Ε).

Η ίδια η Λαίδη, πάντως, σε συνέντευξή της στην πρωινή εκπομπή Καλημερούδια, υποστήριξε πως το «χτύπα σαν άντρας» ουδέποτε ειπώθηκε κυριολεκτικά και -θέλοντας να τονίσει τη μεταφορική του έννοια- είπε πως είναι μια έκφραση που τη λέει και στον γιο της: «Δεν κοιτούν που έχουμε όλοι γίνει δολοφόνοι, κοιτούν το διαφημιστικό. Αυτό τους πείραξε;».

Πιστεύει λοιπόν ότι στην πραγματικότητα ήταν η επιτυχία που τους πείραξε: «Γιατί η επιτυχία πονάει και πειράζει πάντα! Μου αρέσει όμως εμένα αυτό... Το απολαμβάνω».

{youtube}GCG6A65AnN0{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured