Αναστασία Τουρούτογλου

Ένα ιδιαίτερο πασχαλινό project πρόκειται να παρουσιάσει τη Μεγάλη Τετάρτη (27 Απριλίου) ο Παναγιώτης Τερζάκης στη σκηνή του Olvio. Όλες οι σχετικές πληροφορίες ακολουθούν στο δελτίο τύπου το οποίο λάβαμε:

Παναγιώτης Τερζάκης
“It’s Me O Lord!”

Το θείο και ανθρώπινο δράμα μέσα από την προσωπική προσευχή, τη βαθιά αγωνία και την κάθαρση. Gospel και Spirituals, βυζαντινοί ύμνοι και τραγούδια του Κόσμου συνθέτουν ένα μοναδικό οδοιπορικό μυσταγωγίας και εσωτερικής αναζήτησης. Το Πασχαλινό project του Παναγιώτη Τερζάκη πλήρως ανανεωμένο στη σκηνή του Olvio.
«Τραγούδια και ύμνοι από το παγκόσμιο ρεπερτόριο ωθούν τον ακροατή να ταξιδέψει και να διερωτηθεί μέσα από τα λόγια απλών ανθρώπων που έκαναν τον πόνο και την ιστορία τους μουσική και ποίηση. Μέσα από τα gospel και τα spirituals, ο άνθρωπος συνομιλεί με την Ψυχή, τη Φύση και το Θεό του. Τον ίδιο Χριστό που εξυμνούν και οι Χριστιανικοί ύμνοι και  θρηνούν για το Πάθος και τη Σταύρωσή Του, με τρόπο μοναδικό, σπαρακτικό και ταυτόχρονα λυτρωτικό. Αυτή τη χαρμολύπη, την απόγνωση και την αισιοδοξία, το θρήνο αλλά και τη γιορτή, η οποία συναντάται από την αρχαία Ελλάδα έως σήμερα -και πέρα από θρησκείες και δόγματα- προσεγγίζει το “It’s Me O Lord” με την ευχή πως, ό,τι κι αν μας συμβαίνει, κάποια στιγμή θα βρει ο καθένας μας τον δικό του Παράδεισο…» Παναγιώτης Τερζάκης

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Τραγούδι/concept: Παναγιώτης Τερζάκης

Βιολί: Περικλής Τιμπλαλέξης
Όργανο/πιάνο: Γιάννης Μυγδάνης
Guest vocals: Πένυ Δεληγιάννη, Σοφία Μάλαμα, Νίκος Ζιάζιαρης

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Το ιδιαίτερο χρώμα και η προσαρμοστικότητα της φωνής του  Παναγιώτη Τερζάκη υποστηρίζουν διαφορετικά είδη τραγουδιού στα οποία και βάζει τη δική του σφραγίδα και ερμηνεία. Έχει παρουσιάσει ποικίλα projects στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, ρώσικα, γιαπωνέζικα, εβραϊκά και φυσικά στα ελληνικά στην Ελλάδα, την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Κίνα σε ατομικά ρεσιτάλ, δρώμενα και θεατρικές παραγωγές και με σημαντικές συνεργασίες από όλο τον κόσμο. Έχει εμφανιστεί μεταξύ άλλων σε χώρους όπως Zero Arrow of the American Repertory Theater, Jarvis Theater of Napa California, The Center For The Arts in Natick, St. Paul Boston's Cathedral, Lowell's Historic National Park, Red Hall Theater (Shanghai), Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Βουλευτικό Ναυπλίου, Μουσείο Ηρακλειδών-Experience in Visual Arts, Θέατρο Olvio.
.
Έχει κυκλοφορήσει διεθνώς δύο CD: “Far Away Land” (2009) και “Free” (2012).

Από το 2004 ο Παναγιώτης έχει εμφανιστεί σε δεκάδες χώρους στις Η.Π.Α. και σε περισσότερες από 50 εκκλησίες όλων των δογμάτων με σημαντικούς εκπροσώπους του είδους με θρησκευτικό ρεπερτόριο. Το πασχαλινό ρεσιτάλ “It’s Me O Lord” παρουσιάζεται κάθε χρόνο για περισσότερα από  δέκα χρόνια κάθε φορά ανανεωμένο και εμπλουτισμένο με τη μαγεία, την εσωτερικότητα και την πνευματικότητα των βυζαντινών ύμνων, των γκόσπελ και  άλλων κομματιών που έχουν γραφτεί ειδικά για την περίοδο. Η βαθιά, δυναμική φωνή του Παναγιώτη Τερζάκη γίνεται οδηγός σε ένα παγκόσμιο μουσικό οδοιπορικό μυσταγωγίας και αναζήτησης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Μ. Τετάρτη 27 Απριλίου 2016 στις 21:30
Είσοδος: 12€ και 8€ μειωμένο
Διάρκεια: 90 λεπτά

OLVIO theater
Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Βοτανικός
Τ.Κ. 118 55
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 34 14 118,
e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

LINKS

www.olviotheater.gr 
www.facebook.com/olvio.theater
www.panayotisterzakis.com
 
{youtube}0gxgba2RpBg{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured