Αναστασία Τουρούτογλου

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης είχε βρει άδικο τον κύριο και πρόσθετο φόρο που του επέβαλλε η ελληνική πολιτεία για τα εισοδήματά του για το 2010 και το 2011 και είχε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Το ελληνικό δημόσιο θεωρούσε τις φορολογικές του δηλώσεις ανακριβείς, γιατί δεν περιλαμβάνονταν σε αυτές ποσά τα οποία ο δημοφιλής τραγουδιστής είχε στείλει ως εμβάσματα στην πατρίδα του, την Κύπρο.

Με την απόφαση 884/2016, ωστόσο, το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την προσφυγή του Χατζηγιάννη και τον καλεί να πληρώσει τον φόρο που του αναλογεί, καθώς έκρινε συνταγματική και σύμφωνη με την αρχή της ασφάλειας δικαίου τη φορολόγηση εισοδημάτων αλλά και εμβασμάτων  εξωτερικού  πριν τις 30 Σεπτεμβρίου 2010, θεωρώντας τα «εισοδήματα από ελεύθερα επαγγέλματα».

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης βρέθηκε στο στόχαστρο της εφορίας για πιθανή φοροδιαφυγή το 2014, όταν ο τότε γενικός γραμματέας Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης (σήμερα βουλευτής με το Ποτάμι) διέταξε έλεγχο για τα έτη 2009-2011. Η απόφαση πάντως του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν είναι τελεσίδικη: το σκεπτικό των συμβούλων παραπέμφθηκε στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών για να το εξετάσει και να εκδώσει νέα απόφαση.

{youtube}1QYrws9f-ss{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured