Αναστασία Τουρούτογλου

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης, φαίνεται να καρποφορούν οι προσπάθειες της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Δροσουλίτες, στόχος της οποίας ήταν η αναστήλωση της κατοικίας του Νίκου Γκάτσου στην Ασέα της Αρκαδίας και η λειτουργία της ως μουσείου.

Τους Δροσουλίτες σύστησε πριν 6 χρόνια η σύντροφος (και κληρονόμος) του Γκάτσου, Αγαθή Δημητρούκα, ανάμεσα δε στα μέλη της βρίσκονται και τα ονόματα της Νάνας Μούσχουρη και του Μανώλη Μητσιά.

Η οικονομική επιτροπή του Δήμου Τρίπολης αποδέχτηκε τη δωρεά του σπιτιού εκ μέρους της κας. Δημητρούκα, όπως και της παράπλευρης οικίας, που επίσης άνηκε στην οικογένεια των Γκάτσων -και παραχωρείται για τον σκοπό του μουσείου από τους νυν κατόχους της, Βασιλική Γκάτσου, Χρυσάνθη Πλατανίτη και Κανέλλα Γιαννακούλη.

Υπάρχει βέβαια κι άλλη γραφειοκρατία στη συνέχεια, όπως και δρόμος προκειμένου να ολοκληρωθεί το μουσείο, ωστόσο το νερό μπήκε στο αυλάκι, μετά τις παραπάνω εξελίξεις. Την ευθύνη για το μουσείο θα έχει συλλογικό όργανο υπαγόμενο στον Δήμο Τρίπολης.

{youtube}scoGo4EB0wo{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured