Αναστασία Τουρούτογλου

Τα προβλήματα για την ήδη πολύπαθη Εθνική Λυρική Σκηνή δε δείχνουν να έχουν τέλος αφού νέο σήριαλ ξεκίνησε αυτές τις μέρες σε σχέση με τις μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές των εργαζομένων. 

Μία επίσημη ανακοίνωση - καταγγελία εξέδωσε, λοιπόν, η Ένωση Λυρικών Πρωταγωνιστών Ελλάδας (ΕΛΠΕ) σχετικά με τις αιτίες των καθυστερήσεων στην καταβολή της μισθοδοσίας και των αμοιβών των εξωτερικών συνεργατών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Οι συνεργάτες της ΕΛΠΕ δεν δείχνουν να πείθονται από τους λόγους που τους παρουσιάζονται ως υπεύθυνοι για τις μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «ο απερχόμενος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, παρουσία του νομικού συμβούλου κου Καραζάνου και του οικονομικού συμβούλου κου Οικονομόπουλου, ενημέρωσε τους προέδρους των σωματείων των εργαζομένων στην ΕΛΣ για τις αιτίες των καθυστερήσεων στην καταβολή της μισθοδοσίας και των αμοιβών των εξωτερικών συνεργατών».

Και συνεχίζει αναφέροντας «Ως αιτία παρουσιάστηκε η καθυστέρηση ορισμού από τον υπουργό Πολιτισμού νέου Διοικητικού Συμβουλίου στη θέση του απερχομένου, πραγμα που δημιούργησε γραφειοκρατική εμπλοκή στην εκταμίευση της έκτακτης επιχορήγησης της τάξεως των 2.000.000 Ευρώ.

Μας ανακοινώθηκε η τοποθέτηση νέου Δ.Σ νωρίς το απόγευμα που αναμένεται να απεμπλέξει την όλη διαδικασία με ορίζοντα καταβολής των μισθών περί το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας στην καλλίτερη περίπτωση.

Η ΕΛΠΕ επανειλημμένως έχει τονίσει τόσο δημόσια όσο και σε συναντήσεις με την Διεύθυνση την πεποίθησή μας ότι οι καθυστερήσεις, που τους τελευταίους 18 μήνες γίνονται συχνότερες, οφείλονται εν μέρει στην γενικότερη οικονομικήσυγκυρία αλλά κατά μείζονα λόγο στην προσπάθεια της παρούσας Διευθύνσεως να εφαρμόσει συγκεκριμένη ατζέντα και μοντέλο λειτουργίας που και στο παρελθόν οδήγησε σε οικονομικό ναυάγιο. Έτσι η διαχείρηση 2013-2014 έληξε με έλλειμμα 350.000 Ευρώ ενώ η περυσινή διαχείρηση 2014-2015 έληξε με έλλειμμα της τάξης των 2.000.000 Ευρώ.

Θεωρούμε ότι η περίοδος αυτή είναι αρκούντως ενδεικτική της πορείας που ακολουθεί η ΕΛΣ με την παρούσα διεύθυνση, την οποία καλούμε να αναθεωρήσει την πολιτική της το ταχύτερο δυνατόν, πρίν αποβεί καταστροφική για τον οργανισμό και τους εργαζόμενους. 

Επίσης καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό μαζί με τον διορισμό νέου Διοικητικού Συμβουλίου να παραγγείλει και οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο του οργανισμού».

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured