Αναστασία Τουρούτογλου

 

Τα καλοκαιρινά λαϊκοπόπ χιτάκια πάντα για την ελαφρή πλευρά του έρωτα και για τα σχετικά μπερδέματα μας λένε, οι περιστάσεις ωστόσο μένουν συνήθως στα πλαίσια μιας αναγνωρίσιμης καθημερινότητας. Φέτος, όμως, έστω και εν μέσω των «καυτών» μπικίνι των Kings, ανακατώνεται στις εξελίξεις και ο πλέον αναπάντεχος προσκεκλημένος: ο Θεός!

Η Ελένη Φουρέιρα, η οποία γνώρισε τη μεγαλύτερη θερινή επιτυχία το 2013 με το "Ραντεβού Στην Παραλία", επιχείρησε να επαναλάβει κάτι ανάλογο με το "Στο Θεό Με Πάει" –μια διασκευή στο ισραηλινό "Golden Boy", με το οποίο ο Nadav Guedj είχε εκπροσωπήσει τη χώρα του στην Eurovision, με τους ελληνικούς στίχους του Βαγγέλη Κωνσταντινίδη να ντύνουν τη μουσική του Doron Medalie. Σ' αυτούς, ο Θεός φιγουράρει στο ρεφρέν, ως ο ...απόλυτος προορισμός όπου πάει η πρωταγωνίστρια, όταν την κρατάει ο αγαπητικός της και κάνει την καρδιά της να σπάει. Η εταιρία της Ελένης Φουρέιρα διατείνεται βέβαια πως το κομμάτι «λατρεύτηκε από το πρώτο άκουσμα» και ότι «έπαιξε δυνατά» αυτό το καλοκαίρι, η δική μας εκτίμηση όμως είναι διαφορετική: σε καμία περίπτωση δεν επαναλήφθηκε το σουξέ του "Ραντεβού Στην Παραλία". 

{youtube}KnH1Fth3Y9w{/youtube}

 

Πιο πολύ φαίνεται να ακούστηκε, αντιθέτως, το έτερο καλοκαιρινό τραγούδι στο οποίο φιγουράρει ο Θεός: το "Αυτά Μου Είπε Ο Θεός" της Πάολας, σε μουσική Χρήστου Δάντη και στίχους Βασίλη Γιαννόπουλου. Εδώ μάλιστα ο Θεός ανακατεύεται άμεσα, σαν στην Ιλιάδα και στην Οδύσσεια, αφού η Πάολα πάει να του πει τα βάσανά της (δεν την αγαπάει) κι εκείνος ...ανάβει τσιγάρο, τα πίνει μαζί της (ένα καφάσι μπύρες, παρακαλώ) και τελικά της δίνει πολύτιμες συμβουλές (κοινώς, ότι υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές).

Τι άλλο θα ακούσουν τ' αυτιά μας, δηλαδή... Πάντως η Πάολα κατάφερε να έχει το μεγαλύτερο σουξέ του καλοκαιριού του '15 με ένα άλλο από τα νέα της τραγούδια, το "Έχω Μια Ζωή", το οποίο παίζει κυριολεκτικά παντού. Εδώ όμως σχόλια δεν θα κάνουμε, γιατί αρέσει στον αρχισυντάκτη και ποιος τον ακούει μετά...

{youtube}H4aIyu5shig{/youtube}

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured