Αναστασία Τουρούτογλου

 

Λίγο πριν τις 4 το πρωί της Κυριακής που κράτησε όλη την Ελλάδα στημένη στις τηλεοπτικές οθόνες μέχρι αργά, για ένα ιστορικό δημοψήφισμα, ο Φοίβος Δεληβοριάς έγραψε τη δική του γνώμη για τα αποτελέσματα, ποστάροντάς τη στη σελίδα του στο Facebook:

«Και κάτι τώρα που θα χαλάσει τους πανηγυρισμούς ή την καταστροφολογία των χτεσινών φανατικών της κάθε πλευράς.

Ας μην ανεχτούμε λόγια μίσους για διανοουμένους, καλλιτέχνες, επαγγελματίες και απλούς πολίτες που εντάχθηκαν στην ομάδα υπεράσπισης του ΝΑΙ. Ούτε φλώρικες μελό γενικεύσεις που ταπεινώνουν συνέχεια το λαϊκό στοιχείο σε σχέση με το πλειοψηφικό πολιτικό ένστικτό του, που έφερε το ΟΧΙ. 

Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι οι ιδρυματοποιημένοι άνθρωποι. Στα κόμματα, στην Εκκλησία, στα κανάλια, στο Δημόσιο, στις μεγάλες εταιρείες, στις ποδοσφαιρικές ομάδες. Και δυστυχώς αυτοί πάντα μας κυβερνούσαν –χώρια που χρηματοδοτούνται ασύλληπτα. Άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν τους κανονικούς ανθρώπους, αφού είναι αναγκασμένοι να ζουν και να λειτουργούν κεκλεισμένων των θυρών. Το τιμωρητικό που θέλει ο κόσμος δεν έχει να κάνει με πολίτες της άλλης πλευράς. Έχει να κάνει με το πώς διαφθείρουν τον πολίτη και –όχι όλα– τα στελέχη τους οι ομάδες αυτές.

Προσωπικά, είμαι πολύ χαρούμενος με το χθεσινό αποτέλεσμα, το στήριξα άλλωστε, με άγρια κριτική στην κυβέρνηση και έξω από κάθε ομάδα. Θα παραμείνω χαρούμενος όμως μόνο αν οι ομάδες που ανέφερα παραπάνω υποχωρήσουν –μέσω μέτρων– στον απολυταρχισμό και στις οικονομικές ορέξεις τους. 

Γιατί, πες πως ως διά μαγείας λύνονται αυτομάτως τα προβλήματα με τους δανειστές. Μια μέρα να ξαναλειτουργήσουν όπως λειτουργούν αυτοί οι Λεβιάθαν, θα βρεθούμε –καθόλου ως διά μαγείας– στο ίδιο ακριβώς σημείο. Ας αποκτήσουν το νόημα που οφείλουν όντως να έχουν.

Ευχαριστώ που όλο αυτό το μοιραστήκαμε, ας ξαναγυρίσουμε σε ποστ της ζωής και της τέχνης και ας στοιχηθούμε πίσω απ’ το αποτέλεσμα για να γίνει θετικό, στον βαθμό που περνάει μόνο απ’ το δικό μας χέρι. 

Και επειδή πολύ διαγγελματάκιας το ’παιξα, πάμε κι ένα τραγούδι».

{youtube}iIA2uexDGQ8{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured