Biri Biri Live

w/ DR. Albert Flipout and His One ‘Can’ Band (feat. Mickey Pantelous) w/ Kangoors

27 (Albert Flipout) & 28 (Kangoors) Δεκεμβρίου 22:00

ΤΙΜΗ ΕΙΣΟΔΟΥ: 6 ευρώ

Οι biri biri είναι οι biri biri. Δημιουργήθηκαν το 2003 στο Ηράκλειο Κρήτης και την τελευταία τριετία βρίσκονται σκορπισμένοι μεταξύ της κρητικής πρωτεύουσας, της Αθήνας και της Γαλλίας. Το οκταμελές σύνολο των biri biri έκανε την παρθενική του δισκογραφική εμφάνιση υπό τη σκέπη της ελληνικής Spinalonga Records το Δεκέμβριο του 2009. Μέχρι σήμερα έχουν εμφανιστεί σε δεκάδες εμφανίσεις στην Κρήτη και όλη την Ελλάδα. Το μουσικό σύνολο των biri biri αποτελείται απο δύο τρομπέτες, ένα σαξόφωνο, μία κιθάρα, μπάσο, ντραμς, φωνή καθώς και καθιερωμένα και αυτοσχέδια κρουστά. Η μουσική τους κινείται στο χώρο του φανκ διανθισμένη με τζαζ, μπλουζ και ροκ στοιχεια με αγγλικό στίχο.

Οι biribiri αποτελούνται από τους:
Φωνη: Μιχάλης Paul-Μιχαίλος
Κιθάρα: Μάνος Καμαράτος
Μπάσο: Γιώργος Διαπούλης
Τρομπέτα, καλοριφέρ τύπου Rudal: Σίμος Δεληκάρης-Μανιας
Τρομπέτα: Νίκος Λαβράνος
Τενόρο σαξόφωνο: Γιώργος Τσώτσης
Κρουστά: Χρήστος Sayient
Ηχος: Μάρκος Πινακουλάκης
+guest μουσικοί

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο album και τους biribiri:
Website: http://www.biribiriband.com
Contact: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Reviews:

"Μια παρέα μουσικών, που αν και νέοι εκπλήσσουν με τις μουσικές τους δυνατότητες και φαίνεται να κατανοούν την μουσική στο σύνολό της και όχι μεμονωμένα, κατατάσσοντάς την σε είδη."
Στέλιος Χατζηιωάννου – rocking.gr

"Τα παιξίματα μα και οι ενορχηστρώσεις διαθέτουν εκείνο το μίγμα επαγγελματικής δεξιοτεχνίας και συναισθηματικής εμπλοκής, το οποίο φανερώνει εμπειρία και τη δέουσα τριβή με το αντικείμενο."
Χαρης Συμβουλίδης - avopolis.gr

"Αυτή η χρυσή τομή μεταξύ των χρόνων δράσης των οργανικών και φωνητικών μερών, όπως και η αποτελεσματική συνύπαρξη αυτων, είναι που απογειώνει το εγχείρημα"
Παναγιώτης Σταθόπουλος - stereoworld.gr

"Να παλεύει την σήμερον μια 10μελής... ελληνική (!) μπάντα να επαναφέρει το τζαζ φανκ στον σωστό μπλουζίστικο δρόμο δίχως όμως να το ξαποστείλει να μαζέψει σκόνη τίποτε ξεπεσμένες γειτονιές-φάντασμα, αυτό κι αν είναι νέτη τρέλα!"
Αργύρης Ζήλος – athinorama.gr

" ..αφού αποτελούν μια σύγχρονη φανκ-ροκ μπάντα με τιις επιρροές από την τζαζ και τη σόουλ να περισσεύουν."
Μιχάλης Παπαμακάριος - Δίφωνο

Οι Biri Biri, μένοντας πιστοί στην συχνότητα με την οποία κάνουν live, που είναι όπως η κάθε εποχή (έρχεται μία φορά τον χρόνο...), θα παίξουν μόνο για 2 εμφανίσεις στο six d.o.g.s, σε εορταστικό και Χριστουγεννιάτικο κλίμα στις 27 και 28 Δεκεμβρίου. Την συναυλία θα ανοίγει κάθε μέρα και μία διαφορετική μπάντα. Συγκριμένα, στις 27 ο DR. Albert Flipout and His One ‘Can’ Band (feat. Mickey Pantelous) και στις 28 οι Kangoors.

DR. Albert Flipout and His One ‘Can’ Band (feat. Mickey Pantelous)
Ο Θρυλικός Δόκτωρ Albert Flipοut, μαζί με τον Ελληνοδανό άνθρωπο ορχήστρα Mickey Pantelous, αντισυμβατικοί όπως πάντα ρίχνουν φώς σε σκοτεινότερες πτυχές της ζωής. Με δικά τους τραγούδια δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο στοίχο και με επιρροές από Tom Waits, Kurt Weill, Captain Beefheart, White Stripes αλλά και τα παραδοσιακά Blues του Mississippi, βάζουν τα πράγματα κάτω και ροκάρουν. Ένας άνθρωπος, μια κονσέρβα, μια ορχήστρα!          
 
*Λογοπαίγνιο  στα Αγγλικά με τη φράση  ONE MAN BAND (Άνθρωπος ορχήστρα), και τη  λέξη CAN  (…Τενεκές, κουτί κονσέρβας…-…δύναμαι, μπορώ…), ONE CAN BAND (Τενεκές  Ορχήστρα) ή (ένας μπορεί να  είναι ορχήστρα).

The Kangoors
Φανκ εξατμίσεις, ροκ παπάκια και υποχθό νια καγκουρό συναντούν την ψυχεδέλεια.
Κιθάρα, μπάσο, ντραμς, σαξόφωνο, ένας νίντζα και video projections από τον Fish
Flyers.
http://www.myspace.com/thekangoors

 

-Ημερομηνία: Δευτέρα 27 & Τρίτη 28 Δεκεμβρίου
-Ώρα έναρξης: 22:00
-Είσοδος: 6 ευρώ

Περισσότερες πληροφορίες:

six d.o.g.s
Αβραμιώτου  6-8
Μοναστηράκι
Αθήνα
T: +30 210 3210510
W: http://sixdogs.gr 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured