news.team

ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΤΑΓΑΚΗ
Ζωντανά  στο ΟΞΥΓΟΝΟ Live
Από 30/11 και 7 & 14/12

Tο Αvopolis σε συνεργασία με την Show What , δίνει την ευκαιρία σε 2 αναγνώστες να κερδίσουν από 1 διπλή πρόσκληση για την παράστασεις της Γεωργία Νταγάκη την Tρίτη 7 &  Τρίτη 14  Δεκεμβρίου, αντίστοιχα.
Στείλτε τις συμμετοχές σας μέσω mail στο
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , ως την Δευτέρα 6/12, στις 15.00 το μεσημέρι, για να μπείτε στην κλήρωση. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν μέσω mail.

Ανάμεσα στα σχήματα που έχουν κατακλύσει τις μουσικές σκηνές της Αθήνας αυτόν τον χειμώνα υπάρχει και ένα ελαφρώς διαφορετικό.
Λέμε ‘ελαφρώς’ γιατί αν και παραμένει πιστό στο πνεύμα των μουσικών επιλογών των συντελεστών του (αναφορικά να πούμε ότι περιλαμβάνουν Θανάση Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Αγγελάκα, Σωκράτη Μάλαμα, Μάνο Χατζιδάκι, Σωτήρια Μπελου και πολλά πολλά άλλα), έχει εντελώς διαφορετική νοοτροπία..

Η Γεωργία Νταγάκη συγκέντρωσε γύρω της μια μπάντα από εξαιρετικούς μουσικούς και μαζί τους έκανε μια επιλογή από τα αγαπημένα της τραγούδια, ανεξαρτήτως είδους και εποχής, τα οποία παράλλαξε με τέτοιο τρόπο ώστε να αποκτήσουν ένα κοινό ηχόχρωμα και να δένουν αρμονικά μεταξύ τους.

Φυσικά, εκτός από Νίκο Ξυλούρη, Stereo Nova, Τζίμη Πανούση και Ξύλινα Σπαθιά, (που παραλείψαμε να αναφέρουμε πιο πάνω), κάπου μέσα στις περίπου δυόμισι  ώρες που θα είναι σκηνή, η Γεωργία θα παίξει και τραγούδια του Νίκου Ζουδιαρη, από τον πρώτο της προσωπικό δίσκο καθώς και κάποια από την επερχόμενη δισκογραφική της δουλειά, που θα κυκλοφορήσει από την Ακτή Live ‘n’ Studio σε παραγωγή του Γιώργου Ανδρέου.

Δίνοντας ένα ηλεκτρικό ύφος στο πρόγραμμα, η ετερόκλητη αυτή ομάδα (πως αλλιώς να χαρακτηρίσεις ένα rock group που αποτελείται από μπάσο-κιθάρα-drums και κρητική λύρα;) καταλαμβάνουν για πρώτη φορά το Οξυγόνο Live στις 30 Νοεμβρίου, για τρεις συνολικά εμφανίσεις (30 Νοεμβρίου, 7 & 14 Δεκεμβρίου).

Συμμετέχουν οι:
Αλέξανδρος Παρασκευόπουλος -Μπάσο
Νίκος Βέργος -Κιθάρες
Βαγγέλης Καλημέρης -Drums
 
Οξυγόνο live
Βούρβαχη και Κορυζή 4
Νέος Κοσμος
Τηλ. 2109240740
Ώρα έναρξης:  10 το βράδυ
Τιμή εισιτηρίου: €13
 
Η Γεωργία Νταγάκη γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή από τo Ρέθυμνο της Κρήτης. Από την ηλικία των 12 χρόνων ξεκίνησε μαθήματα λύρας με τον Μανώλη Πυροβολάκη ενώ παράλληλα ξεκίνησε φωνητική και αρμονία στο Ωδείο Αθηνών.
Από τα 16 της ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική και έχει εμφανιστεί με πολλούς παραδοσιακούς μουσικούς αλλά και με ερμηνευτές της έντεχνης σκηνής, μια και το ρεπερτόριο της είναι ευρύτερο.
Το 2000 πραγματοποιεί την είσοδο της στη δισκογραφία με το CD-Single που περιέχει συνθέσεις και διασκευές του Μανώλη Πυροβολάκη.
Έχει συνεργαστεί με το Γιάννη Μαρκόπουλο, το Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τον Eric Burton συμμετέχοντας στον δίσκο του “Athens traffic live”. Συμμετέχει επίσης ερμηνεύοντας ένα τραγούδι στον δίσκο του Κώστα Μπραβάκη «Δώδεκα κύκλοι τραγουδιών».
Το Χειμώνα του 2007 συνεργάζεται με τον Βασίλη Λέκκα και το Γιάννη Σπάθα.
Το 2006 κυκλοφορεί τον πρώτο της ολοκληρωμένο δίσκο με τίτλο "«Στην άκρη αυτού του κόσμου» με συνθέσεις δικές της και του Μάνου Πυροβολάκη.
Την ίδια χρονιά συνεργάζεται σε συναυλίες με τον Ορφέα Περίδη και το 2008 με τον Παναγιώτη Καλατζόπουλο και την Ευανθία Ρεμπούτσικα. 
Το καλοκαίρι του 2009 συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή περιοδεία του Eric Burdon.
Το Φθινόπωρο του 2009 κυκλοφορεί το album «Δεν Εχει Μάτια Να Δεις» και πραγματοποιεί εμφανίσεις στο Κύτταρο με τους Γιάννη Κούτρα, Αντώνη Μιτζέλο και Μαρία Λούκα.

http://www.myspace.com/dagakigeorgia
http://www.facebook.com/dagaki
www.sonymusic.com

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured