Cast-a-Blast Showcase Vol.2

With live performances by:
BnC
Larry Gus
Palov ft. Angelos Angelides
Blend Mishkin
Baby Guru
Billa Qause
The Kidd
Elephant Phinix
Fernandez MC
Kill Emil
MC Xino
Ifigenia Atkinson

Visuals: Lee Turtle & Design Insane
Combο sticker event ft Digital Lovers
Cast-A-Blast Music and Merchandise Shop
Live stream από το www.cast-a-blast.com

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010
Είσοδος: 5 Ευρώ
Ώρα Προσέλευσης: 22.30


Το Bios σε συνεργασία με το Αvopolis, δίνει την ευκαιρία σε 10 αναγνώστες να κερδίσουν από 1 μονή πρόσκληση για το δεύτερο SHOWCASE της CAST-A-BLAST το Σάββατο 30 Οκτωβρίου.
Στείλτε τις συμμετοχές σας μέσω mail στο
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ως την Πέμπτη 28/10, στις 15.00 το μεσημέρι, για να μπείτε στην κλήρωση. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν μέσω mail.

Από το funk, τα breaks και το hip-hop μέχρι τη soul και την «πειραγμένη» reggae, και από τις κυκλοφορίες μέχρι τις συχνές εμφανίσεις των μελών της, η Cast-a-Blast είναι μια από τις πιο δραστήριες μουσικές κολεκτίβες της χώρας με μεγάλη αποδοχή και αναγνώριση εντός και εκτός συνόρων.

Το Σάββατο 30 Οκτωβρίου και λίγο πριν η δημοφιλής δισκογραφική συμπληρώσει τα πέντε πρώτα της χρόνια έχοντας πάνω από 14 κυκλοφορίες στο ενεργητικό της,  το δυναμικό της Cast-A-Blast, παλιό και νέο, θα βρίσκεται στο Bios για το δεύτερο showcase της. Με ζωντανές εμφανίσεις από τους Larry Gus, BNC, Baby Guru, Palov ft Angelos Angelides, Blend Mishkin, Billa Qause, The Kido, Elephant Sphinx, Fernandez MC, Kill Emil, MC Xino, Ifigenia Atkinson και πολλές εκπλήξεις.

 

BABY GURU
Οι Baby Guru δημιουργήθηκαν μια βροχερή μέρα σε ένα υπόγειο. Κουρασμένοι με την τυπική φόρμα μιας ροκ μπάντας δίνουν έμφαση στον αυθορμητισμό και καλλιεργούν μια εμμονή με την κληρονομιά του Krautrock και τα πειραματικά κρουστά της  Αφρικής.  Παραμένουν αθεράπευτα γοητευμένοι από την αναλογική ζεστασιά της πρώτο-electronica και την ωμή δύναμη του garage punk, ενώ επιδεικνύουν μια κινητήρια άποψη για το ρυθμό και τους στίχους που ακροβατούν ανάμεσα στον άκρατο στοχασμό και το ντανταϊσμό.

http://www.myspace.com/babyguruband


BILLA QAUSE
Όταν ήταν μικρός ο BQ έπαιζε μανιωδώς με κουμπιά που έκαναν ήχους. Στην ηλικία των 12 άρχισε να ακούει hip hop και όσο περνούσε ο καιρός ασχολιόταν παρέα με τον με τον κολλητό του φίλο Melik με όλο και πιο διαφορετικούς ήχους από την αφροαμερικανική κουλτούρα. Το 1996 είχε το ρόλο του παραγωγού και του MC στο γκρουπ Α.Κ.Ρ.Α. Το 2002 μαζί με τον DJ Mcd σχημάτισαν τους Neverland, δημιουργώντας μια σειρά chill-out παραγωγών για το πρότζεκτ Dreams της Planetworks. To 2005 κυκλοφόρησε στη συλλογή της  Sound of Everything, Hellectronic 01 το κομμάτι του Electronova με τη συμμετοχή του Romero Miller. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Melodiq, R.A.H., VICKDA CREED, ενώ από το 2008 είναι μέλος της τετραμελούς μπάντας Neighbours ως DJ, αλλά και της Cast-A-Blast.

http://www.myspace.com/billaqause


BLEND MISHKIN
Γεννημένος στην Αθήνα το 1974 o DJ, παραγωγός Blend ή αλλιώς Mishkin είναι ιδρυτικό μέλος της δισκογραφικής Cast-a-blast που δημιουργήθηκε το 2006. Έχει έναν ενδιαφέροντα κατάλογο με κυκλοφορίες που ξεκινά το 1997 σε labels όπως Shadow records, Pork, Gamm, Cooking records, Ntrop, Dsofa, Resence και Rebtuz (Tru Thoughts). Έχει κάνει remixes για τους DJ Spooky, Wax Tailor και Hot 8 Brass Band,  παραγωγή για τους Duke Abduction τους Tootsie Babes και τη Sugahspank!, ενώ έχει συνεργαστεί με ονόματα όπως η Natasha Atlas, οι Papawa (Lovemonk) και οι Earthbound. Το 2006 με την κυκλοφορία του Misplaced δημιούργησε το Blend Sextet, μια εξαμελή μπάντα, για τις live παρουσιάσεις του άλμπουμ. To 2009 κυκλοφόρησε το όγδοο άλμπουμ του κάτω από το όνομα Blend με τίτλο Sudden Death (A field guide) για την Cast-a-blast καθώς και το πρώτο άλμπουμ του ως Palov & Mishkin σε συνεργασία με τον DJ Palov. 

http://www.myspace.com/blendpage


BNC (Bruises n Cuts)
Γεννημένος στην Δομινικανή Δημοκρατία, έφτασε στην Ελλάδα για πρώτη φορά στην ηλικία των 10 χρονών, διατηρώντας τους δεσμούς του με την πατρίδα του, αλλά και τη Νέα Υόρκη.  Κατά τη διάρκεια της εφηβείας του είχε τη θέση του ντράμερ σε συγκροτήματα που έπαιζαν από garage punk έως ska και reggae.  Σήμερα έχει μεταφέρει την ίδια ενέργεια και διαφορετικότητα που τον διέκρινε τότε στη δημιουργία samples και beats καθώς και στην παραγωγή. Δρώντας ενεργά ως DJ στη Αθήνα κάνοντας ξεχωριστά σετ γεμάτα με funk, hip-hop, reggae και latin breaks, ο BnC ξέρει να εναλλάσσει αριστοτεχνικά τους ρυθμούς, άλλοτε σαν αυθεντία στα κρουστά και άλλοτε σαν σπεσιαλίστας των decks.

http://www.myspace.com/bruisesncuts

ELEPHANT PHINIX
Γεννήθηκε το 1986 στο Sunderland της Βρετανίας, την πόλη των μαύρων γατιών και μετακόμισε στην Ελλάδα σε μικρή ηλικία. Πάντοτε αγαπούσε τη μουσική, αλλά η εμμονή του με τα μικρόφωνα και το rap ξεκίνησε αυτοσχεδιάζοντας πάνω σε beats και φτιάχνοντας κομμάτια με φίλους του όπως ο DJ Noaone στην ηλικία των 18. Η ομάδα γκράφιτι “Athens burns” του έδωσε το έναυσμα να  προσεγγίσει το ραπ πιο σοβαρά καθώς και να δώσει περισσότερη προσοχή στους στίχους. Παρέα με μια παρέα φίλων του καλλιτεχνών κυκλοφόρησαν τα άλμπουμ Psyclowns το 2006 και το Fulleffekt-take as needed το 2008. Τον επόμενο χρόνο γνώρισε τον Βlend και συνεργάστηκαν σε 4 κομμάτια στο άλμπουμ του Blend,  Sudden Death. Ένα από αυτά τα κομμάτια, το Press Forward κυκλοφόρησε μόνο του με remixes από τους Bnc, Palov, Ekelon, Bq and Jmelik κ.α. Έχει ανοίξει συναυλίες για καλλιτέχνες όπως ο Jeru, The Damaja Sadat, X of Brand, B Real, Birdy Num Num κ.α.

http://www.myspace.com/elephantphinix

LARRY GUS
Ο Παναγιώτης Μελίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βέροια. Ξεκίνησε να γράφει μουσική το 2006 εμπνευσμένος από την φυσική ομορφιά της γενέτειρας του. Οι αρχικές επιρροές του ήταν οι Creedence Clearwater Revival και οι Minor Threat. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της μπάντας Ginger που μπέρδευε τη hardcore punk αισθητική με τους hip hop ρυθμούς. Όταν αυτοί διαλύθηκαν, δοκίμασε τις δυνάμεις του στη διαφήμιση γράφοντας μουσική για τηλεοπτικά σποτ. Πήρε το όνομα Larry Gus (λάρυγγας) από διάφορες χαοτικές ζωντανές εμφανίσεις κατά τη διάρκεια των οποίων έφτιαχνε λούπες με ένα αυτοσχεδιαστικό δικό του ποπ τρόπο. Μέχρι τώρα έχει παίξει support στους Caribou, Ariel Pink, !!!, Deadbeat, John Maus, Mike Slott. Έχει συμμετάσχει επίσης στη δεύτερη Athens Bennial και στη δεύτερη Nuit Blanche a Metz. Πρόσφατα, τελείωσε το μεταπτυχιακό του στο Μουσικό Τεχνολογικό Πανεπιστημίο Pompeu Fabra στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

http://www.myspace.com/larrygus


PALOV & MISHKIN
Οι Palov & Mishkin μεγάλωσαν μαζί ως καλύτεροι φίλοι σε μια εποχή που κυριαρχούσαν η break-dance παράνοια, οι καλωδιακοί αγώνες πάλης και οι boom box ύμνοι. Το πρώτο τους συγκρότημα ήταν ένα κουαρτέτο που είχε μεγάλη επιτυχία σε διάφορες σχολικές βραδιές. Γύρω στο 1987, έπρεπε να χωρίσουν οι δρόμοι τους λόγω της ξαφνικής μετακίνησης του Mishkin σε ένα διαφορετικό σχολείο, σε μια μακρινή πόλη. Για περίπου 20 χρόνια δεν αντάλλαζαν νέα μεταξύ τους. Έγιναν πολλές προσπάθειες να επικοινωνήσουν, αλλά καμία δεν ήταν τόσο δυνατή ώστε  να τους κάνει να καταλάβουν ότι πρέπει να δουλέψουν μαζί, ώσπου το Μάρτιο του 2006 η τύχη τους χαμογέλασε στο ίδιο ταξί και έτσι οι δρόμοι τους ξαναέσμιξαν. Μέχρι τώρα έχουν κυκλοφορήσει άλμπουμ στις G.A.M.M. enterprises, Cast-a-Blast, Scribble, Rebtuz και Resence ενώ έχουν κάνει remix για τους Hot 8 Brass Band και Lovemonk’s Mas Achillyfunk.

http://www.myspace.com/palovandmishkin

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured