ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΣΚΟΥ

Palyrria – “Electrifying Nature”


ΠΕΜΠΤΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
SIX D.O.G.S
(Αβραμιώτου, 6-8, Μοναστηράκι, τηλ.: 2103210510)
Ώρα έναρξης: 22.00
Είσοδος ελεύθερη

Dj set by: Florian Mikuta

Με νέα μέλη, διεθνείς συνεργασίες και έναν καταιγισμό πρωτοποριακών συνθέσεων, οι Palyrria ηλεκτρίζουν και πάλι την παράδοση με το νέο -4ο στη σειρά- προσωπικό τους δίσκο που κυκλοφορεί από την Cantini.

Μετά το 1ο Βραβείο, ως καλύτερο συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής στη Διεθνή Έκθεση KOTFA 2007 στη Σεούλ της Κορέας και πολλές εμφανίσεις σε Ελλάδα, Αυστρία, Γερμανία, Βουλγαρία και Ολλανδία, οι PALYRRIA επιστρέφουν με το νέο άλμπουμ τους, “Electrifying Nature”, το οποίο θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά στο κοινό, την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, στο Six D.o.g.s.

Με μεγάλη συνέπεια στον ιδιαίτερο ήχο τους εδώ και μία δεκαετία, οι Palyrria συνεχίζουν να είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα με παγκόσμια απήχηση και με βασικό χαρακτηριστικό την αρμονική συνύπαρξη της ελληνικής παραδοσιακής τεχνοτροπίας και της παγκόσμιας dance/electronica κουλτούρας. Στο 4ο κατά σειρά άλμπουμ τους, “Electrifying Nature”, φιλοξενούν μία σειρά από καταξιωμένους καλλιτέχνες, διεθνείς και έλληνες, που μοιράζονται το ίδιο όνειρο, αυτό της μουσικής χωρίς σύνορα.

Ανάμεσα τους οι Max Wright και DJ Panko των μοναδικών Ojos de Brujo (Ισπανία), ο Κουβανός Kumar με ένα καυστικό σχόλιο για τα γεγονότα του Δεκέμβρη 2008, ο Αυστριακός δεξιοτέχνης του hurdy gurdy Matthias Loibner, ο γνωστός από τους Mode Plagal Ρουμάνος Florian Mikuta.

Ενώ, και μια πλειάδα ελλήνων μουσικών συνδράμουν στο όραμα των Palyrria όπως ο περιζήτητος τρομπετίστας Παντελής Στόικος, ο ταλαντούχος πόντιος λυράρης Σεραφείμ Μαρμαρίδης, ο καταξιωμένος συνθέτης, κιθαρίστας και λαουτιέρης Αχιλλέας Περσίδης (Νότιος Ήχος) και ο “μαέστρος” Γιάννης Δημητριάδης (Happy Dog Project).

Το αποτέλεσμα είναι ένα πολύπλευρο άλμπουμ όπου ο ακροατής θα βρει τα ραδιοφωνικά “Pyrovasia 1208” και “Se Quema” όμως παράλληλα και ένα δυνατό προσωπικό κάλεσμα πέρα από οποιοδήποτε air-play.


Λίγα λόγια για το tracklist:

1. Syndromo
Εμπνευσμένο από το κομμάτι “Ρίζες” του group “Νίκος Γκίνης και το Σύνδρομο” από δίσκο του ‘82. ‘Ενα ανατολίζον μοτίβο που ενορχηστρώθηκε με ποντιακές λύρες δημιουργώντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Συμμετέχουν ο DJ Panko (scratching) και ο Σεραφείμ Μαρμαρίδης στις λύρες.
2. Pyrovasia 1208
Εμπνευσμένο από τις πυροβασίες της βόρειας Ελλάδας,  ίσως η τελευταία αληθινά παγανιστική τελετή που έχει απομείνει. Οι στίχοι της χορωδίας είναι οι παραδοσιακοί, ενώ οι εμβόλιμες ρίμες συνδέουν με τη σημερινή πραγματικότητα.
3. Karsilamas
Διασκευή ενός από τους πολλούς χορούς που ονομάζονται καρσιλαμάδες σε space ethnic dance φόρμα! O Maxwell Moya Wright (Ojos de Brujo) δοκιμάζει τα όρια του cajon στα 9/8. Συμμετέχει και ο Florian Mikuta στα synthesisers.
4. Kanon
Ένα σμυρνέικο dub, Καραϊβική και Μεσόγειος. Ενορχηστρωτικά παραπέμπει σε λαϊκές φόρμες των παραλίων της Μικράς Ασίας εκατό και πλέον χρόνια πριν. Κανονάκι, βιολί, κλαρίνο, φωνή.
5. Se Quema (feat. Kumar)
Το 2008 ο Kumar έρχεται να παίξει στην Ελλάδα και πέφτει πάνω στα επεισόδια του Δεκέμβρη. Περνάει μια μέρα στους δρόμους συγκλονισμένος. Η μουσική πατάει σε παραδοσιακά μοτίβα δημιουργώντας ένα απρόσμενο πάντρεμα από βαλκανικές μελωδίες, ragga grooves ενώ ο Κουβανός rapper μοιράζεται την εμπειρία του στα επεισόδια του Δεκέμβρη με έναν αρκετά προφητικό τρόπο...
6. Baldimi Dub
Η σπεσιαλιτέ των Palyrria, ένα Ηπειρώτικο dub. Τα Ηπειρώτικα είναι πολύ κοντά στην dub συνταγή... αργά, βαριά και μελωδικά.
7. Afrobul
Afrobeat ρυθμός, φωνητικά samples από τους Tuareg του Μάλι και γκάιντες από τη Βουλγαρία. Και όμως είναι ένας κόσμος.
8. Τ.R.E.W.Q.
Μία μίξη δύο κομματιών, ένα του Αχιλλέα Περσίδη και ένα των Palyrria. Από νωχελικό και ακουστικό σε ακατέργαστο drum n bass.
9. Aori
Διασκευή σε ένα κρητικό ριζίτικο. Τα ριζίτικα είναι τραγούδια αυστηρά φωνητικά, εδώ είναι αυστηρά instrumental!
10. End of Khronos
Ένα σπονδυλωτό track όπου συμμετέχει ο κορυφαίος στον κόσμο παίχτης του hurdy gurdy Matthias Lolbner.


Οι Palyrria εμφανίζονται με ανανεωμένη σύνθεση:
Tsiko - drums, κρουστά
Dr. Aja - μπάσο, κρουστά
K. Haller - keyboards, effects, live electronics
Strider - κλαρίνο, καβάλ, γκάιντα
Misha - Φωνή (MC), κρουστά
Ανδρέας Αρβανίτης – λύρα
Λόλα- φωνή, πλήκτρα


Διεθνείς επιτυχίες:
Το 2004 με τον ομώνυμο δίσκο τους φτάσανε στο Νο 8 του World Music Chart Europe (WMCE) τον Οκτώβριο και στο Νο 20 στο Top-100 του Radio Producers Charts του WMCE για τo ίδιο έτος. To 2006 στο Τόκιο, το 2007 στην Κορέα (1ο  Βραβείο Καλύτερης Παραδοσιακής Μουσικής Παράστασης) και στο Λονδίνο (2nd Pulse Festival of Central and Eastern European Music) ενώ, το 2008 περιόδευσαν στην κεντρική Ευρώπη και στα Βαλκάνια. ‘Ηταν επίσης ένα από τα 4 Ευρωπαϊκά συγκροτήματα που επιλέχθηκαν για το πανευρωπαϊκό πρόγραμμα περιοδειών “The Time Project” όπου συμμετείχαν και οι Ούγγροι Mitsura.


Info:
Palyrria Official site: www.palyrria.com
Palyrria @MySpace: www.myspace.com/palyrria
Palyrria@facebook: http://www.facebook.com/pages/Palyrria/47152032933?ref=mf

 

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured