PassPort
Μουσική/Θέατρο/Βιβλίο
Καραΐσκου 119, Πλατεία Κοραή, Πειραιά, τηλ. 2104296401
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6940 558558

Εκδηλώσεις
Οκτώβριος – Νοέμβριος   2010

Παρασκευή 8 – Σάββατο 9 Οκτωβρίου

TOM WAITS TRIBUTE
Παρουσιάζουν: Γεωργία Συλλαίου & the Poison Band

Tιμές: 15 eur όρθιοι με ποτό – 20 eur σε τραπέζι με ποτό
Ωρα έναρξης: 9.00 μ.μ.

Η Γεωργία Συλλαίου με την Poison Band, αφήνονται σε μια μουσική διαδρομή παρουσιάζοντας το έργο του μεγάλου Αμερικάνου  τραγουδοποιού Tom Waits. Αφιέρωμα το οποίο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την προηγούμενη σεζόν στο Μύλο της Θεσσαλονίκης, όπου, χάρη στην πολυσύνθετη καλλιτεχνική του υπόσταση, το σχήμα κέρδισε τον ειλικρινή ενθουσιασμό και το αυθόρμητο, διαρκές  χειροκρότημα όσων το παρακολούθησαν.

Η σπουδαία ερμηνεύτρια, Γεωργία Συλλαίου, που φέτος συμπληρώνει 17 χρόνια παρουσίας στην εγχώρια μουσική σκηνή,σπούδασε μουσική και τραγούδι στο Κρατικό Ωδείο της Θεσσαλονίκης όπου και γεννήθηκε. Συνέχισε στην Αυστρία και τελικά στην Ολλανδία, όπου και διευρύνθηκαν οι καλλιτεχνικοί της προσανατολισμοί, σπουδάζοντας παράλληλα θέατρο. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα διαμόρφωσε μια avant garde περσόνα την οποία υπηρετεί με ιδεώδη ευρηματικότητα και συνέπεια. Πραγματοποιεί  εμφανίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με μικρά μουσικά σχήματα ή συμμετέχοντας σε ορχήστρες, χορωδίες ή παραστάσεις όπου συνυπάρχει η μουσική, με το λόγο και τις παραστατικές τέχνες. Ήδη, από τα μέσα της δεκαετίας του ’90, γνωρίζει τον Σάκη Παπαδημητρίου και μαζί ανακαλύπτουν και «χαρτογραφούν» ένα διαφορετικό ηχητικό τοπίο. Μαζί του αυτοσχεδιάζει, στήνει θεματικές παραστάσεις κι ασχολείται με τη μουσική επένδυση βωβών ταινιών. Ταξιδεύουν και παίζουν από την Κίνα μέχρι το Μεξικό. Παρουσιάζουν projects με άξονα τον Μπρεχτ, τον Μπέκετ ή τον Μεσοπόλεμο, εποχή που αποτελεί μεγάλη της εμμονή (εξ ου και η αξέχαστη παράσταση της “Cabaret Βerlin”). Από το 2002 άρχισε τη μελέτη και παρουσίαση του έργου του Θάνου Μικρούτσικου σε άμεση σύμπραξη με τον ίδιο τον συνθέτη. Τέλος, έχει εμφανιστεί σε πολλά ελληνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή φεστιβάλ (σε Ιταλία, Ολλανδία, Γαλλία, Κίνα, Αυστρία, Αίγυπτο, Γερμανία, Μεξικό), ενώ οι συνεργασίες με συνάδελφους της περιλαμβάνουν από τους Γιώργο Καζαντζή, Ορχήστρα των Χρωμάτων, Γιώργο Bandoek Αποστολάκη, ως τους Vincenzo Mastropirro, Inge Missmahl, Marcello Magliocchi κ.α.

Αντιστοίχως sui generis, ο αμερικανός μουσικός, συνθέτης και ηθοποιός, Tom Waits, έχει διαμορφώσει το προσωπικό του ιδίωμα, παντρεύοντας τα gospel blues με το jazz musical και την οπερέτα, και παραμένοντας ανένταχτος σε συγκεκριμένες μουσικές σκηνές. Η ατμοσφαιρική θεματολογία του αντλείται από τον κόσμο του περιθωρίου βρίθοντας από grotesque χαρακτήρες και αλλόκοτες ιστορίες που αναδεικνύονται μέσω της μοναδικά επιβλητικής του φωνής. Στο σινεμά τον έχουμε δει σε ταινίες όπως τα "Down by law" και "Καφές και τσιγάρα" του Τζίμ Τζάρμους, και προσφάτως στον "Φανταστικό κόσμο του Δρ.Παρνάσους" του Τέρυ Γκίλιαμ, όπου έκλεψε την παράσταση υποδυόμενος τον Διάβολο... Ο Tom Waits αν και ιδιαίτερα αγαπητός σε μια εκλεκτή μερίδα του ελληνικού μουσικού κοινού, δεν έχει εμφανιστεί ποτέ live στην Ελλάδα.

Στη σκηνή του PassPort, η Γεωργία Συλλαίου εμφανίζεται με συνοδεία την Poison Band, που αποτελείται από τους Αγαμέμνωνα Μάρδα (κοντραμπάσο), Βασίλη Σωτηρίου (κιθάρα, φωνή), Χρήστο Γερμένογλου (τύμπανα) και Φίλιππο Κωσταβέλη (πλήκτρα και ακορντεόν).
  

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured