news.team

Οι DOWN & OUT ΖΩΝΤΑΝΑ στην ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ!!!

Οι three weirdos των 
DOWN & OUT 
θα εμφανιστουν ζωντανα το Σαββατο 2 Οκτωβριου 2010
στο Ντερμπαν της Νοτιας Αφρικης στα πλαισια του
6ου DURBAN INTERNATIONAL BLUES FESTIVAL
που λαμβανει χωρα απο τις 28 Σεπτεμβρη εως τις 3 Οκτωβρη του 2010.

Οι DOWN & OUT ειναι η μοναδικη Ευρωπαικη μπαντα που εμφανιζεται στο φεστιβαλ, με καλλιτεχνες απο ολες τις ηπειρους, οπως οι κυριες των blues Fiona Boyes απο την Αυστραλια και Liz Mandeville απο το Σικαγο των Η.Π.Α., καθως και συγκροτηματα οπως οι Jack Hammer απο την Νοτια Αφρικη να ειναι μερικοι απο τους πολλους καλλιτεχνες που θα εμφανιστουν κατα την διαρκεια των εξι ημερων του φεστιβαλ.

Οι DOWN & OUT  μετρανε ηδη αρκετες εμφανισεις στο εξωτερικο εχοντας παιξει ηδη στην Κωνσταντινουπολη, στο Δουβλινο και στο Κιλκενυ της Ιρλανδιας στα πλαισια του Guinness Rhythm & Roots Festival, ενω στα πλαισια της προωθησης του δισκου τους "Tres Weirdos" που κυκλοφορησε τον Οκτωβριο του 2009 απο την Studio II Records εμφανιστηκαν με τους θρυλικους ZZ Top στη Βουλγαρια και στα Σκοπια καθως και σε μια σειρα Ευρωπαικων φεστιβαλ όπως το Guinness CorkJazz Festival στην Ιρλανδια και το Torun Blues Meeting στην Πολωνια. Η εμφανιση των DOWN & OUT όμως στο DURBAN INTERNATIONAL BLUES FESTIVAL είναι η πρωτη τους περα από τα Ευρωπαικα συνορα.

Για περισσοτερες πληροφοριες:
http://www.durbanbluesfestival.co.za
http://www.myspace.com/downnoutband

 

 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Οι Down & Out σχηματίστηκαν το 2003 από τους αδελφούς Rickie και Tonnie στην Αθήνα. Μετα από αρκετο καιρο με αλλαγες μελων, βρηκαν καποιον αρκετα τρελο να ακολουθησει το μουσικο-και όχι μονο- οραμα τους στο προσωπο του Virgil, a.k.a. Τάσος Παλαιολόγος(ex-700 Machines και Teddy Boys From The Crypt, μεταξύ άλλων), με την προσθηκη του οποιου έγιναν ένα τρίο το οποίο αποτελείται από μουσικούς που λατρεύουν το παλιό καλό Αμερικάνικο rock'n'roll, τα blues και το hillbilly μέσα από το πρισμα του ψυχεδελικου blues hangover από τα τελη των 1960s. Η μουσική τους χαρακτηρίζεται από μία ξεκάθαρη back-to-basics προσέγγιση, χάρη στην οποία κατορθώνουν να δημιουργήσουν ένα-αλλόκοτο, δεδομένου ότι μιλάμε για τρία παλαβά παιδιά από την Ελλάδα-κλίμα αυθεντικότητας.
Όπως και να'χει, οι Down & Out έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν έναν-ιδιαίτερα φανατικό-πυρήνα οπαδών, κυρίως επειδή ότι κάνουν χαρακτηρίζεται από πολύ κέφι και ειλικρίνεια. Του λόγου το αληθές αποδεικνύουν σε κάθε τους ζωντανή εμφάνιση, είτε στα δικά τους headlining shows είτε, ανοίγοντας για μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα που έχουν επισκεφτεί τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια-όπως είναι οι θρυλικοι Gary Moore, Johnny Winter, Blues Magoos και Taste, οι μοναδικοί Beasts Of Bourbon καθως και νεοτερα σχηματα όπως οι Radio Moscow και οι Firebird.
Τον Οκτωβριο του 2008 μετα απο συμμετοχες σε πολλες συλλογες κυκλοφορει η πρωτη δικη τους δισκογραφικη δουλεια σε μορφη περιορισμενου συλλεκτικου 7” βινυλιου και τιτλο “First Single” απο την ανερχομενη ελληνικη εταιρια Fuzz Overdose. Το single λαμβανει ενθουσιωδεις κριτικες και οι Down & Out ξεχυνονται σε ενα απο τα γνωστα τους σερι ζωντανων εμφανισεων για την προωθηση του. Οι εμφανισεις αυτες συμπεριλαμβανουν και την τηλεοπτικη εκπομπη της τηλεορασης του ΑΝΤ1 “Ραδιο Αρβυλα” αλλα δεν περιοριζονται μονο στα ελληνικα συνορα. Την ανοιξη του 2008 το συγκροτημα εμφανιστηκε ζωντανα στην Κωνσταντινουπολη αλλα βγηκε και σε περιοδεια στην Ιρλανδια με μια σειρα εμφανισεων στο Δουβλινο καθως και στο αξιοσεβαστο Guinness Rhythm & Roots Festival στο Κιλκενυ μαζι με μερικα απο τα μεγαλυτερα  country, folk και rock n’ roll ονοματα απο τις δυο πλευρες του Ατλαντικου.
Ολη αυτη η δραστηριοτητα γυρω απο το ονομα των Down & Out τραβηξε την προσοχη της Studio ΙΙ (Closer, Oh My Garden!, Echo Tattoo, Honeydive, Terror X Crew, Ονειροπαγιδα), η οποια και υπεγραψε την μπαντα. Το ντεπουτο album των Down & Out για την Studio ΙΙ με τιτλο “Tres Weirdos” κυκλοφορησε τον Οκτωβριο του 2009. Το “Tres Weirdos” είναι ένα αμάλγαμα από βαριά και ασήκωτα μπλουζ, λασπουριά από το Δέλτα του Μισσισιπη, Voodoo ψυχεδελοσοουλ πειραματισμούς και φυσικά...τόνους από φαζαρισμενο Boogie Rock 'n' Roll στην κλασσική Τεξανή παράδοση των Down & Out! Το συγκροτημα για την προωθηση του βγηκε για ακομη μια φορα στον δρομο. Ετσι το φθινοπωρο του 2009 οι Down & Out ανοιξαν τις συναυλιες των θρυλικων  ZZ Top σε επιλεγμενες ημερομηνιες του Βαλκανικου σκελους της Ευρωπαικης περιοδειας τους, ενώ εμφανιστικαν και σε μια σειρα από αναγνωρισμενα Ευρωπαικα φεστιβαλ όπως το  Guinness CorkJazz Festival στην Ιρλανδια και το Torun Blues Meeting στην Πολωνια. Ο χειμωνας του 2010 βρισκει την μπαντα να παιζει ζωντανα στην Αθηνα και στην υπολοιπη Ελλαδα προωθοντας τον δισκο, ενώ τον Οκτωβριο του 2010 οι Down & Out σπανε τα Ευρωπαικα συνορα ταξιδευοντας στο Ντερμπαν της Νοτιας Αφρικης για να εμφανιστουν στο Durban International Blues Festival.
Δεν υπαρχει σταματημος για τους three weirdos. Για τον υπολοιπο του 2010, εκτος από συναυλιες σε Ελλαδα και εξωτερικο θα κκλοφορησουν ένα 7” εκπληξη ενώ σχεδιαζουν να αρχισουν τις ηχογραφησεις του επομενου δισκου τους στις αρχες του 2011 με σκοπο την κυκλοφορια του την άνοιξη του ιδιου χρονου…c-ya!!! 

 
Down & Out:

Boogieman: Vocals/Electric, Acoustic & Slide Guitars/Harmonica
Little Tonnie: Drums/Percussion/Organ & Backing Vocals
Virgil: Bass Guitar & Backing Vocals 
                                                                                                                                               
Discography:
In the Junkyard Vol.2 (Compilation, Spinalonga Records, 2007)
First Single (2 Track 7”, Fuzz Overdose Records, 2008)
Tres Weirdos (10 Track CD, Studio II Records, 2009)


 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured