ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΚΗΝΗ

...η καρδιά της πόλης χτυπάει δυνατά
τις νύχτες του καλοκαιριού!!


Το Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών 2010 παρουσιάζει την «Ανοιχτή Σκηνή».

Τρία τριήμερα γεμάτα μουσική, με παραστάσεις και προβολές να συμπληρώνουν εντυπωσιακά το πρόγραμμα. Σημαντικοί καλλιτέχνες θα εμφανιστούν στην «Ανοιχτή Σκηνή» για να δώσουν στο κοινό μοναδικές συναυλιακές στιγμές, με ελεύθερη είσοδο.
Η «Ανοιχτή Σκηνή», μία νέα ενότητα του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών είναι η καλύτερη επιλογή για τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού..
Οι μπάντες του πρώτου τριημέρου, 27 με 29 Ιουλίου, αναμένεται να μας ξεσηκώσουν με τον ροκ ήχο τους!

Doors open: 21:00

Το stage της «Ανοιχτής Σκηνής», θα εγκαινιάσουν την Τρίτη στις 27 Ιουλίου οι Ex Animo. Ροκ ήχος με έντονη σκηνική παρουσία, αλλά και διάφορα είδη μουσικής παιγμένα σε ροκ ύφος. Τα κομμάτια του συγκροτήματος έχουν κερδίσει μία θέση στα playslist γνωστών ραδιοφωνικών σταθμών όχι μόνο της πόλης, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας και της Κύπρου, ενώ οι συχνές εμφανίσεις τους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και μεγάλες επαρχιακές πόλεις τους καθιστούν ως μία πολύ δημοφιλή μπάντα. Την ίδια μέρα τους  Ex Animo θα διαδεχθούν οι Breatheless! Η μουσική τους επηρεασμένη από την αυθεντική Rock ‘N’ Roll & Doo Wop μουσική της δεκαετίας του ’50 και την μεταγενέστερη Νέο – Rockabilly μουσική σκηνή που άνθισε στις δεκαετίες ’70 & ΄80. Η μουσική τους είναι ένα πολύ επιτυχημένος συνδυασμός της μουσικής των Elvis Presley, Gene Vincent, Eddie Cochran, Carl Perkins, Johnny Burnette Trio, Buddy Holly και Chuck Berry με αυτή των Stray Cats,  Polecats,  Jets και  Crazy Cavan. Τα δύο πρώτα τραγούδια τους κυκλοφόρησαν με τις μουσικές συλλογές “Enjoy the Greeks Vol.2” και “White Boppin’ tower Vol.2” που ξεπέρασαν τα όρια της Ελλάδος και ταξίδεψαν σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Το 2008 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ τους με τίτλο “Breathless in their very first take” το οποίο έχει κερδίσει τις καλύτερες κριτικές. Το συγκρότημα έχει πραγματοποιήσει πλήθος live εμφανίσεων και προκαλούν πανικό στους λάτρεις του ροκ εν ρολ που τους ακολουθούν πιστά στα μοναδικά τους σόου.

Η δεύτερη μέρα, Τετάρτη 28 Ιουλίου, θα ανοίξει με τους Δημήτρη Γκουλούση & The Band. Ένας εξαιρετικός τραγουδοποιός με τη μπάντα του, σ’ ένα μοναδικό rock ταξίδι σε αγαπημένες διασκευές αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις. Ο Δημήτρης Γκουλούσης έγινε γνωστός όταν δύο μεγάλα ονόματα, ο Δημήτρης Λιόλιος και ο Γιάννης Ζουγανέλης ερμήνευσαν ένα δικό του τραγούδι, και έχοντας αυτή την εμπειρία σαν εφόδιο, συνέχισε κυκλοφορόντας την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Τραγούδια γραμμένα στον τοίχο» με μουσική και στίχο από τον ίδιο. Πρόκειται για έναν πραγματικά ταλαντούχο μουσικό που υπόσχεται πολλά στη μουσική σκηνή της χώρας μας. Τη δεύτερη μέρα, στην «Ανοιχτή Σκηνή» θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τους Α Kapela. Μία ποιοτική μπάντα με έντεχνο ρεπερτόριο και συνεχόμενο ρυθμό. Με διακρίσεις σε διάφορους διαγωνισμούς (Κοζάνης, Φίλιππου Νάκα) και με συμμετοχές σε αρκετά φεστιβάλ οι Α Kapela αρχίζουν να εδραιώνονται ως μία αξιόλογη μπάντα που κλέβει τις εντυπώσεις. Η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά αναμένεται να κυκλοφορήσει, ως τότε θα μας παρουσιάζουν μέσα από τα live το δικό τους «χαμένο κόσμο» και τα δικά τους «ηλιοβασιλέματα».

Το πρώτο τριήμερο της «Ανοιχτής Σκηνής» θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, στις 29 Ιουλίου με δύο συγκροτήματα που θα μας απογειώσουν! Τη βραδιά θα ανοίξουν οι Naja, με δικά τους και διασκευασμένα κλασικά αγγλόφωνα ροκ και heavy metal κομμάτια. Οι συχνές τους live εμφανίσεις, αλλά και οι κοινές τους εμφανίσεις με γνωστά ονόματα όπως του Μιλτιάδη Πασχαλίδη, των Δυτικών Συνοικιών, των De Facto, κλπ στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, τους καθιστούν ως μία μπάντα αναγνωρίσιμη με πιστό κοινό που τους ακολουθεί σε κάθε τους εμφάνιση. Αμέσως μετά θα ανέβουν στη σκηνή οι Arkan! Ελληνικές και ξένες ροκ διασκευές, αλλά και παρουσίαση κάποιων δικών τους κομματιών από το δίσκο που πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα, προμηνύουν ένα συγκλονιστικό κλείσιμο του πρώτου τριημέρου. Από το 2006 η μπάντα έχει πραγματοποιήσει δεκάδες επιτυχημένες συναυλίες ανά την Ελλάδα. Το άνοιγμα της συναυλίας του Φίλιππου Πλιάτσικα, η κοινή εμφάνισή τους επί σκηνής με τον Κώστα Μυλώση, τραγουδιστή του συγκροτήματος «Δυτικές Συνοικίες», η εμφάνισή τους σε δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή και πολλές ακόμη σημαντικές εμφανίσεις τους, επιβεβαιώνουν πως πρόκειται για ένα συγκρότημα που πραγματικά αξίζει να δούμε!

Οι εκπλήξεις όμως δε σταματούν εδώ. Στις 27 & 29 Ιουλίου εισβάλουν στη Μονή Λαζαριστών οι ήρωες της αξέχαστης σειράς «Εκείνος κι Εκείνος» του Κώστα Μουρσελά. Ο Σόλων και ο Λουκάς σχολιάζουν, καγχάζουν, σατιρίζουν, ψυχογραφούν, σαρκάζουν και αυτοσαρκάζονται. Συζητούν τα κακώς κείμενα επί παντός του επιστητού. Ζητιάνοι; Ρέμπελοι; Αποτυχημένοι της ζωής; Φιλόσοφοι; Πολίτες και μόνο; Οι ήρωες του Κώστα Μουρσελά μοιάζουν να ήταν πάντα εδώ. Απόγονοι διακεκριμένων ηρώων του θεάτρου, δικοί μας αλλά και παγκόσμιοι, αντιπροσωπεύουν βαθύτερες σκέψεις μας, προσδοκίες αλλά και όνειρα.
Μία παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.


Το αναλυτικό πρόγραμμα της «Ανοιχτής Σκηνής» έχει ως εξής:

Για τον Ιούλιο:

27 Ιουλίου - Ελληνικό ροκ και Rock N’ Roll

• Ex Animo, ροκ ήχος με έντονη σκηνική παρουσία, αλλά και διάφορα είδη μουσικής παιγμένα σε ροκ ύφος.
• Breathless, μουσική επηρεασμένη από την αυθεντική Rock ‘N’ Roll & Doo Wop μουσική της δεκαετίας του ’50 και την μεταγενέστερη Νέο – Rockabilly μουσική σκηνή που άνθισε στις δεκαετίες ’70 & ΄80.
 
28 Ιουλίου - Ελληνικό ροκ και έντεχνο

• Δημήτρης Γκουλούσης & The Band, ένας εξαιρετικός τραγουδοποιός σ’ ένα μοναδικό rock ταξίδι σε αγαπημένες διασκευές αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις.
• A Kapela, ποιοτική μπάντα με έντεχνο ρεπερτόριο και συνεχόμενο ρυθμό.

29 Ιουλίου - Αγγλόφωνο και ελληνικό ροκ

• ΝΑJA, κλασσικό αγγλόφωνο ροκ, με δικά τους αλλά και γνωστά διασκευασμένα κομμάτια.
• Arkan, ελληνικές και ξένες ροκ διασκευές, αλλά παρουσίαση κάποιων δικών τους κομματιών.

Στις 27 & 29 Ιουλίου εισβάλουν στη Μονή Λαζαριστών οι ήρωες της αξέχαστης σειράς «Εκείνος κι Εκείνος» του Κώστα Μουρσελά. Ο Σόλων και ο Λουκάς σχολιάζουν, καγχάζουν, σατιρίζουν, ψυχογραφούν, σαρκάζουν και αυτοσαρκάζονται. Συζητούν τα κακώς κείμενα επί παντός του επιστητού. Ζητιάνοι; Ρέμπελοι; Αποτυχημένοι της ζωής; Φιλόσοφοι; Πολίτες και μόνο; Οι ήρωες του Κώστα Μουρσελά μοιάζουν να ήταν πάντα εδώ. Απόγονοι διακεκριμένων ηρώων του θεάτρου, δικοί μας αλλά και παγκόσμιοι, αντιπροσωπεύουν βαθύτερες σκέψεις μας, προσδοκίες αλλά και όνειρα.
Μία παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.


Για τον Αύγουστο το πρόγραμμα παραμένει εξίσου ενδιαφέρον. Αναλυτικά:

24 Αυγούστου - Λόγια και παραδοσιακή μουσική

• Ντελάληδες, συνδυασμός έντεχνου ελληνικού τραγουδιού με παραδοσιακούς και λαϊκούς ήχους.
• Διωματάρηδες, κρητικό συγκρότημα
25 Αυγούστου - Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι
• Μελωδιστές, έντεχνη ελληνική μουσική.
• Ανδρέας Καρακότας, ο ταλαντούχος ερμηνευτής με πολύχρονη συνεργασία με Μ. Χατζηδάκι, Μ. Ρασούλη, Μ. Θεοδωράκη, και άλλους σημαντικούς Έλληνες συνθέτες θα μας παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με ανέκδοτα τραγούδια.

26 Αυγούστου - Βραδιά Τango

• Tango Argentino open air MILONGA με live LOCOS DE ATAR, χορευτικά shows & το Tango Room Project.
Στις 25 & 26 Αυγούστου οι εκδηλώσεις πλαισιώνονται από το project «Προβολές στους τοίχους» του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Προβολές έργων των συλλογών του Μουσείου με ανάλογη μουσική υπόκρουση.

Τέλος, το τελευταίο τριήμερο η «Ανοιχτή Σκηνή» θα φιλοξενήσει τους παρακάτω καλλιτέχνες/μουσικά σχήματα:

31 Αυγούστου - Έντεχνη και ηλεκτρονική μουσική

• COIN, alternative – indie rock
• Sonny Touch & Honolulu Philharmonic, ο Δημήτρης Τάτσης, μουσικός με μεγάλες δυνατότητες και επηρεασμένος από μουσικές Folk, Electronica, Blues & Boogie, Post Punk & Rock, Bastard Jazz, New Orleans R&B, πλαισιωμένος από τους Honolulu Philharmonic.

1 Σεπτεμβρίου - Αγγλόφωνο και ελληνικό ροκ και έντεχνο

• E. Δερμιτάσογλου, Κ. Τζιαγκούλας, Nomik και Rispa (από τους Sleepin Pillow), σε δικά τους τραγούδια και γνωστές διασκευές.

2 Σεπτεμβρίου - Ηλεκτρονική μουσική

• Lemonostifel, με ένα μείγμα ποπ, τζαζ, φανκ, λάτιν, παραδοσιακών και τσιγγάνικων μπιτ, μας καλούν σε ένα ταξίδι πρωτότυπων και πρωτόγνωρων μουσικών ακουσμάτων.
• Basement, electronica opticoacoustic 

www.monilazariston.gr

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured