Δελτίο Τύπου

«Υδάτινα όνειρα»

Κείμενα-αφήγηση-μουσική σύνθεση:
Θανάσης Δρίτσας

Μια ιαματική ονειροφαντασία για αφηγητή, μικρό μουσικό σύνολο και παράλληλη προβολή εικόνων

Ερμηνεύουν οι μουσικοί:

Θοδωρής Μουζακίτης (βιολί)
Μιχάλης Πορφύρης (βιολοντσέλο)
Μιρέλλα Τυλλιανάκη (πιάνο)

Ο Θανάσης Δρίτσας, διαπρεπής καρδιολόγος, Αν. Διευθυντής στο Ωνάσειο ΚΚ, συνθέτης και συγγραφέας, γνωστός διεθνώς για την επιστημονική του εργασία στη χρήση της μουσικής ως θεραπευτικού μέσου (music medicine), παρουσιάζει τη μουσική και ποιητική performance «Υδάτινα Όνειρα» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Σύμφωνα με τον σπουδαίο Γάλλο φιλόσοφο Gaston Bachelard, το νερό εμφανίζεται ως ένα ολοκληρωμένο ον που διαθέτει σώμα, ψυχή, φωνή. Περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο στοιχείο, το νερό είναι μια πλήρης ποιητική αλήθεια.

Healing Stories

Ο Θανάσης Δρίτσας προσεγγίζει φιλοσοφικά το υγρό στοιχείο, μέσα από την ιδιαίτερη μουσική και ποιητική του γλώσσα. Με το συνθετικό του έργο, προσπαθεί να αποδώσει μουσικά το νόημα πολύ μικρών ποιητικών φράσεων, σε μια προσπάθεια να ενεργοποιήσει ιδιότητες του πνεύματος και κρυφές αισθήσεις που οδηγούνται σε απώλεια.

Τα ποιητικά του κείμενα, τα οποία θα αφηγηθεί ο ίδιος κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του έργου «Υδάτινα Όνειρα», διαθέτουν χαρακτηριστικά του είδους των ιαματικών ιστοριών (healing stories). Τα κείμενα είναι από το βιβλίο του «Δύο Ποιητικοί Μονόλογοι».

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος

ώρα έναρξης: 19.30
εισιτήρια: είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη όμως η κράτηση θέσεων

Κρατήσεις θέσεων: Στα ταμεία του Ιδρύματος και τηλεφωνικά στο 210 3418579, Δευ. – Παρ. 11:00 – 14:00.

{youtube}T9hg58dXn7c{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured