Δελτίο Τύπου

IANOS | ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ CD | ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΤΑΓΚΟΥΛΗ
ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥΘΕΝΑ | ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟΣ

Την Τρίτη 5 Μαρτίου στις 20:30 η Μικρή Άρκτος παρουσιάζει στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24) τον νέο προσωπικό δίσκο της Βικτωρίας Ταγκούλη, με τίτλο «Οι Νικητές του πουθενά».

Μετά από τέσσερις προσωπικούς δίσκους και συμμετοχές σε μιούζικαλ και θεατρικές παραστάσεις παρουσιάζει το νέο της προσωπικό δίσκο που ξεδιπλώνει την πολύπλευρη προσωπικότητά της και το ιδιαίτερο καλλιτεχνικό της ύφος.

Θα συνοδεύει στο πιάνο ο Χρίστος Θεοδώρου.

Λίγα λόγια για το δίσκο «Οι Νικητές του πουθενά»:

Ο δίσκος περιλαμβάνει τραγούδια σπουδαίων δημιουργών όπως: ο Σταύρος Σταύρου, Στάθης Δρογώσης, Χρήστος Κανελλοπουλος, Χρίστος Θεοδώρου, Ζαχαρίας Καρούνης, Νίκος Μωραίτης, Μάνος Ελευθερίου, Σταύρος Σιόλας, Μιχάλης Γελασάκης, Βάσος Βενιζέλου, Νεοκλής Νεοφυτίδης, Γεράσιμος Ευαγγελάτος, Θέμης Καραμουρατίδης, Κώστας Τζάνος, Σπύρος Παρασκευάκος, Μίμης Φωτόπουλος, Μαρία Πολυδούρη, Δημήτρης Μαραμής .

Το εξώφυλλο του άλμπουμ φιλοξενεί έργο του Χαρίτωνα Μπεκιάρη, ο οποίος σχεδιάσε 4 έργα ειδικά για την έκδοση αυτή.

Λίγα λόγια για τη Βικτώρια Ταγκούλη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 2 χρονών τραγούδησε το πρώτο της τραγούδι σε ένα μπαλκόνι της οδού Κίου στην Κυψέλη. Είχε τόσο δυνατή φωνή που ακουγότανε μέχρι την πλατεία. Ηταν η πρώτη της παράσταση. Αυτό ήταν η αρχή!!!

Στα δώδεκά της χρόνια ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές. Τώρα είναι πτυχιούχος του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονία της Θεσσαλονίκης , πτυχιούχος ανώτερων θεωρητικών και διπλωματούχος μονωδίας με βαθμό Άριστα Παμψηφεί και πρώτο βραβείο με καθηγητή τον Κωνσταντίνο Πασχάλη. Τον Ιούλιο του 2008 πρωταγωνίστησε στο μονόπρακτο μιούζικαλ Πρός Κατεδάφιση του Tenesse Williams σε μουσική Χρήστου Θεοδώρου, λιμπρέτο Διαμαντή Γκιζιώτη και σκηνοθεσία Γρηγόρη Χατζάκη, το οποίο παρουσιάστηκε στον εξωτερικό χώρο του Art House Teater Club πάνω στις γραμμές του τρένου στην οδό Κωνσταντινουπόπεως. Το χειμώνα του 2007-8 συμμετείχε στην παράσταση Εγκλήματα κι Εγκλήματα του Α. Στρίνμπεργκ σε σκηνοθεσία Γιώργου Σαχίνη και πρωταγωνιστές το Μηνά Χατζησάββα και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στο
θέατρο Προσκήνιο.

Με την ομάδα Μουσικού Θεάτρου ΣΠΕΙΡΑ-ΣΠΕΙΡΑ έχει συμμετάσχει ως τραγουδίστρια performer στις παραστάσεις: Όλοι μαύρα και ένα πιάνο (Θέατρο Χυτήριο, Θέατρο Χώρα, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, 1999-2001).Sold out (Μουσική σκηνή Αθηναίς, 2001,2002) Αυτή νύχτα μένει (2002),Κλασσική Συνταγή (2002-2004),Έπεσε ερωτάς(2003),Μπιμπερό(2004,2006),Η Συνομωσία των Λουκουμάδων (2003-2005),Πλούτος του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη(2004),Χορικά 2005(Μουσική σκηνή Αθηναις 2005,Θεατρο μικρής Επιδαύρου 2006, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 2006),Δουλάρες (2006-2007). Η δισκογραφική της περιουσία περιλαμβάνει τις συμμετοχές Όλοι Μαύρα κι Ένα Πιάνο (Σείριος), Κλασσική Συνταγή (Red Records), Οπωσδήποτε Παράθυρο (Heaven), Transformations του Κωνσταντίνου Βήτα (Σείριος), Ένα Τσιγάρο Δρόμος (lyra), Βεραμάν του Γιάννη Σπυρόπουλου Μπαχ (Lengend), Δεν Ξέρω Παρά να Τραγουδώ-19 Συνθέτες Μελοποιούν Παλαμά (2005), Δισκογραφική παραγωγή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πεθαίνωντας στην Αθηνά- Μουσική Σταμάτη Κραουνάκη για την ομώνυμη ταινία του Ν. Παναγιωτόπουλου, Ποσό σ’αγαπώ του Σταμάτη Κραουνάκη (Λυχνία).

Τον Ιανουάριο του 2009 κυκλοφορησε η πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο (Α) σε μουσική Χρίστου Θεοδώρου, ενώ το Δεκέμβριο του 2013 κυκλοφόρησε ο τελευταίος της δίσκος "Τετράδιο" σε μουσική πάλι του Χρίστου Θεοδώρου. Έχει συνεργαστεί με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει τραγουδήσει στην Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου (RADA) δυο συνθέσεις του Σταμάτη Κραουνάκη στη παράσταση INSTALLATION 496.

ΤΡΙΤΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019
Ιανός
Σταδίου 24 (κοντά στο μετρό Πανεπιστήμιο, έξοδος Κοραή)

ώρα έναρξης: 20.30
είσοδος: ελεύθερη

Η βραδιά θα μεταδίδεται ζωντανά από το IANOS RADIO

{youtube}YLz7mK2FU98{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured