Δελτίο Τύπου

Ο Στέφανος Χυτήρης (τύμπανα) και ο Bram De Looze (πιάνο) έπειτα από μακροχρόνιους πειραματισμούς σε μουσικά σχήματα στη Νέα Υόρκη και την Ευρώπη, συμπράττουν αυτή τη φορά ως ντουέτο στην Αθήνα με αφορμή την επικείμενη κυκλοφορία του κοινού τους CD (17 Takes). Συνθέτοντας στη στιγμή, εξερευνούν τις πολυεπίπεδες σχέσεις των οργάνων τους και δημιουργούν με αυτά αναπάντεχους διαλόγους. Στο δεύτερο μέρος προσκαλούν τον Γιώργο Μαλεφάκη (βιόλα).

Ο Bram De Looze είναι πιανίστας από το Βέλγιο. Έχει συνεργαστεί με μουσικούς από την Ευρώπη και την Αμερική. Το Νοέμβριο του 2015 κυκλοφόρησε ο προσωπικός του δίσκος, με τίτλο Septych, ενώ την άνοιξη του 2017 κυκλοφόρησε το Piano e Forte (solo) που επαναπροσδιορίζει την τζαζ σύνθεση και τον αυτοσχεδιασμό καθώς επιλέγει να παίξει με τρία διαφορετικά πιανοφόρτε του κατασκευαστή Chris Maene. Την εποχή αυτή περιοδεύει συχνά με το Piano e Forte, LABtrio, Robin Verheyen duo, και με σχήματα μεταξύ άλλων των Dre Hocevar, Stephanos Chytiris, Stephane Galland, Samuel Ber, Mark Schilders, Antoine Pierre. 

www.bramdelooze.com

Ο Στέφανος Χυτήρης είναι ντράμερ που μεγάλωσε και σπούδασε στην Αθήνα, ενώ ολοκλήρωσε τις μουσικές σπουδές του στην Αμερική. Συμμετέχει σε σχήματα της αυτοσχεδιαστικής σκηνής της Νέας Υόρκης, ενώ παράλληλα αναπτύσσει τις προσωπικές του δουλειές, σε συνεργασία με τους Bram De Looze, Luca Rosenfeld, Daniel Carter, Ingrid Laubrock, Todd Neufeld, Pascal Niggenkemper, Billy Mintz, Tony Malaby. To Flux Project – Pyr|n είναι ο πρώτος του δίσκος που ηχογραφήθηκε το 2014 σε παραγωγή του ντράμερ Michael Carvin. Το Μάρτιο του 2017 κυκλοφόρησε το βινύλιο Egata, ένα σχήμα επτά μουσικών, επάνω στον πρωτόλειο ήχο του αυτοσχεδιασμού με τα όργανα να συναντιούνται σε συγκεκριμένες τονικότητες με σύντομες διακεκομμένες φράσεις και συντονισμένες εξάρσεις.

www.stephanoschytiris.com

Ο Γιώργος Μαλεφάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Σπούδασε βιολί και Ανώτερα θεωρητικά και το 2011 πήρε το δίπλωμα Σύνθεσης από την τάξη του Γ.Μηνά. Παρακολούθησε πολλά σεμινάρια (ενορχήστρωσης, ανάλυσης, μουσικολογικά κ.ά.) και εργαστήρια σύνθεσης με Έλληνες και ξένους καθηγητές. Παράλληλα με τη διδακτική και συνθετική δραστηριότητα, ασχολείται ενεργά με τη φωνητική/χορωδιακή μουσική, ως μέλος ή ιδρυτής επαγγελματικών και ερασιτεχνικών συνόλων, καθώς επίσης και με τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, με διάφορα σχήματα και project, ενώ είναι εκ των κύριων διοργανωτών του Impro Fest, που διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα. Είναι μέλος του Ανεξάρτητου Συνδέσμου Μουσικής Ανάπτυξης (Α.Σ.Μ.Α.). Πρόσφατα κυκλοφόρησε η πρώτη του δισκογραφική συμμετοχή στο άλμπουμ At Tonal. Συνυπογράφει επίσης τη μουσική της ταινίας του Χρήστου Καπάτου Η Φωνή του Αντώνη (2018).

Το γαλλικό συνδικάτο SYNDEAC (Συνδικάτο των Καλλιτεχνικών και Πολιτισμικών Εταιρειών) υποστηρίζει το πρόγραμμα του ΚΕΤ για τη σεζόν 2018-19.

https://www.syndeac.org/

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019
Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, Κυψέλη
www.polychorosket.gr

ώρα έναρξης: 21.00
είσοδος: 6 ευρώ

{youtube}yrnBtnxeqiU{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured