Δελτίο Τύπου

The Sound of Color Sessions #4
Jannis Anastasakis + Guests

Το γαλλικό συνδικάτο SYNDEAC (Συνδικάτο των Καλλιτεχνικών και Πολιτισμικών Εταιρειών) υποστηρίζει το πρόγραμμα του ΚΕΤ για τη σεζόν 2018-19.
https://www.syndeac.org/

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, μια φορά το μήνα, ο Γιάννης Αναστασάκης προσκαλεί στο ΚΕΤ διαφορετικούς μουσικούς και visual artists για να συμμετάσχουν αυτοσχεδιαστικά στη δημιουργία ενός in situ οπτικο-ακουστικoύ project.

Στο session του Δεκεμβρίου προσκαλεί τους Μιχάλη Καταχανά (βιόλα), Δημήτρη Κλωνή (τύμπανα) και την COM.ODD.OR (live visuals).

Μιχάλης Καταχανάς

Ο Μιχάλης Καταχανάς ξεκίνησε βιολί σε ηλικία 8 ετών. Το 1999 εισήχθη στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, από το οποίο αποφοίτησε το 2006 υπό τη επίβλεψη του Δήμου Δημητριάδη, παίζοντας βιόλα σε δικές του συνθέσεις. Το 2008 έγινε δεκτός για μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Σύγχρονου Αυτοσχεδιασμού του New England Conservatory, στη Βοστόνη των Η.Π.Α, κερδίζοντας υποτροφία του ιδρύματος Fulbright. Μαθήτευσε με τους Charlie Banako, Ran Blake, κ.α. Από το 2010 δραστηριοποιείται στην Αθήνα έχοντας δημιουργήσει δύο Jazz κουαρτέτα παίζοντας πρωτότυπες συνθέσεις, ένα κουαρτέτο εγχόρδων και ένα πειραματικό συγκρότημα πάνω στα όρια της ελληνικής μουσικής. Τον Οκτώβρη του 2014 κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός του δίσκος με τον τίτλο Murderess.

Δημήτρης Κλωνής

Ο Δημήτρης Κλωνής γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα. Σε ηλικία 14 ετών ξεκινά τη σπουδή του στα drums κοντά στον Πέτρο Δαχτυλίδη και εν συνεχεία κοντά στον Γιάννη Φλώρο, όπου και διδάσκεται την περίφημη ‘ντραμιστική’ κληρονομιά που άφησε ο μεγάλος Alan Dawson. Έχει συνεργαστεί με σπουδαία ονόματα της εγχώριας jazz σκηνής, όπως οι: Τάκης Πατερέλης, Γιώργος Κοντραφούρης, Γιώτης Σαμαράς, Δημήτρης Τσάκας, Παντελής Μπενετάτος, Δημήτρης Καλαντζής, Κώστας Κωνσταντίνου, Περικλής Τριβόλης, Δημήτρης Σεβδαλής, Βάσω Δημητρίου, καθώς και με ξένους καλλιτέχνες όπως οι: Femi Temowo (Roots, Amy Winehouse), Michael Weisberger (Milo Ζ), Yoel Soto, Enrique Pascual, Adedeji Adetayo, Aline de Lima. Έχει επίσης συνεργαστεί με τους Φοίβο Δεληβοριά, Μάρθα Φριντζήλα, Δώρο Δημοσθένους και Πέτρο Θεοτοκάτο. Αυτή την περίοδο ζει στην Αθήνα όπου και εργάζεται σαν full-time μουσικός παίζοντας με πληθώρα σχημάτων, ηχογραφώντας και διδάσκοντας.

Σοφία Παπαδοπούλου / COM.ODD.OR

www.comoddor.wordpress.com

Γιάννης Αναστασάκης

Ο Γιάννης Αναστασάκης χαρακτηρίζεται για την ιδιαίτερή του προσέγγιση στην κιθάρα, ως γεννήτρια πρωτότυπων και ατμοσφαιρικών ήχων, καθώς και για την ενασχόλησή του σε βάθος με τα εφέ και την τεχνική του live-sampling (είναι επίσης ο σχεδιαστής και κατασκευαστής των JAM pedals). Η μουσική του είναι ένα κράμα ambient και ψυχεδέλειας που ισορροπεί μεταξύ μελωδίας και θορύβου, ξεπερνώντας πολλές φορές τα "επιτρεπτά" όρια. Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους μουσικούς όπως οι: Arve Henriksen, Christian Fennesz, Eivind Aarset, Λένα Πλάτωνος, Σαβίνα Γιαννάτου, Θοδωρής Ρέλλος, Χάρης Λαμπράκης, Φλώρος Φλωρίδης, Haig Yazdjian κ.α.

www.jannisanastasakis.com

ΤΡΙΤΗ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018
Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, Κυψέλη
https://polychorosket.gr

ώρα έναρξης: 21.30
εισιτήριο: 5 ευρώ

{youtube}xojBMgR_bxo{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured