Δελτίο Τύπου

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ @ ΑΝ ART ARTISTRY
ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ | ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ | ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΟΣΟΓΛΟΥ

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στις 20:30 το τρίο Μουσικής Δωματίου, που αποτελείται από τους Ελένη Παπαδοπούλου (βιολί), Ισίδωρο Σιδέρη (βιολοντσέλο) και Νίκο Κυριόσογλου (πιάνο), παρουσιάζουν μια συναυλία μουσικής δωματίου με έργα για τρίο, στον χώρο Τεχνών και Πολιτισμού An Art Artistry.

Είσοδος ελεύθερη.
Χορηγός εκδήλωσης: Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS

Πρόγραμμα βραδιάς

Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847)
Piano trio in D minor, op. 49
Molto Allegro agitato
Andante con moto tranquillo
Scherzo
Allegro assai appassionato

Anton Arensky (1861-1906)
Piano trio in D minor, op. 32
Allegro moderato
Scherzo
Elegia
Finale

Λίγα λόγια για τους μουσικούς

Ελένη Παπαδοπούλου

Η Ελένη Παπαδοπούλου ζει στη Θεσσαλονίκη. Έχει διπλή υπηκοότητα Ελληνική-Ελβετική.

Σπούδασε βιολί στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης από όπου πήρε και το δίπλωμά της με καθηγήτρια την Ντάνη Δοσίου. Το 1987 εισάχθηκε  στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 1990 και το 1992 παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα βιολιού στη Γενεύη με καθηγήτρια την Ruth Lanz. Από το 1992 έως το 2002 υπήρξε μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το 1993 και 1994 υπήρξε μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, της Σύγχρονης Ορχήστρας της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης ΕΤ 3 και υπεύθυνη παρουσίασης πολιτιστικής εκπομπής της ΕΤ3. Από το 1990 έως σήμερα έκανε ηχογραφήσεις για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση της ΕΤ3,συμμετείχε σε μουσικές εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Θεσσαλονίκη 1997,έδωσε πολλές συναυλίες μουσικής δωματίου στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας, συμμετείχε σε φεστιβάλ νέων Ελλήνων συνθετών, δίδαξε βιολί σε παιδιά με προβλήματα όρασης σε συνεργασία με την Σχολή Τυφλών Θεσ/νίκης, στο Δημοτικό Ωδείο Θεσ/νίκης, στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσ/νίκης, στο Νέο Ωδείο Θεσ/νίκης.

Από το 2013 μέχρι και σήμερα παρουσιάζει σε ρεσιτάλ έργα μουσικής δωματίου Ελλήνων συνθετών στη Γενεύη σε συνεργασία με Ελληνες και Ελβετούς μουσικούς.Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό με έργα ξένων και Ελλήνων συνθετών για βιολί και πιάνο, για τρίο με σαξόφωνο και πιάνο, τρίο με βιολοντσέλο και πιάνο, τρίο με φλάουτο και πιάνο και ντούο για βιολί και βιολοντσέλο. Από τον Οκτώβριο 2016 διδάσκει εθελοντικά βιολί σε παιδιά ρομά σε υποβαθμισμένες περιοχές της Θεσσαλονίκης συμμετέχοντας σε προγράμματα για την πρόληψη της παραβατικότητας σε ανήλικα παιδιά.

Ισίδωρος Σιδέρης

Ο Ισίδωρος Σιδέρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Άρχισε τις μουσικές του σπουδές στο βιολοντσέλο με δάσκαλο τον Νίκο Κοτζιά. Συνέχισε στο Ωδείο Αθηνών κοντά στους καθηγητές Ελευθέριο Παπασταύρου και Βύρωνα Φιδετζή, από το οποίο αποφοίτησε με Δίπλωμα με Άριστα και Πρώτο Βραβείο παμψηφεί. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ανώτατη Ακαδημία Μουσικής του Detmold/Dortmund, στο μεταπτυχιακό τμήμα καλλιτεχνικής εκπαίδευσης (Künstlerische Ausbildung) κοντά στον καθηγητή Prof. Gotthard Popp, λαμβάνοντας το 2001 Δίπλωμα βιολοντσέλου.

Έχει συμμετάσχει σε διεθνή masterclasses βιολοντσέλου και μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με τους David Geringas, Steven Isserlis, Wolfgang Boettcher, Maria Kliegel, Marcio Carneiro, Truls Svane καθώς και στην Internationale Ensemble Modern Akademie. Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, έχει ηχογραφήσει για την Ελληνική Ραδιοφωνία, έχει εμφανιστεί σε σημαντικά φεστιβάλ (Διεθνή φεστιβάλ μουσικής Ναυπλίου, Κυκλάδων, Σαντορίνης, Ηρακλείου, Μυκόνου, Παξών, Armonie della Sera στην Ιταλία κ.α.) και σε συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα, Iταλία, Γαλλία, Αυστρία,  Γερμανία, Ελβετία και τις ΗΠΑ.

O Ισίδωρος Σιδέρης είναι μέλος του Κουαρτέτου Εγχόρδων Αθηνών και από το 2001 μόνιμο μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, στην οποία είναι αναπληρωτής κορυφαίος βιολοντσελίστας.

Νίκος Κυριόσογλου

Ο Νίκος Κυριόσογλου σπούδασε Πιάνο ,στην Ελλάδα, με τους Φανή Καραγιάννη, Νίκο Τασόπουλο και Τατιάνα Παπαδοπούλου, αποκτώντας Δίπλωμα με Άριστα Παμψηφεί και Α' Βραβείο από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, ενώ είναι επίσης απόφοιτος με άριστα των ειδίκευσης Πιάνου του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Στο εξωτερικό μελέτησε πλάι στους  Lazar Berman ,Alan Weiss, Gilead Mishory και σε Ιταλία, Γερμανία και Βέλγιο και είναι αριστούχος απόφοιτος της Ανώτατης Μουσικής Ακαδημίας του Φράιμπουργκ. Παράλληλα έχει μελετήσει με κορυφαίους πιανίστες που επέδρασαν καταλυτικά στη μουσική του διαμόρφωση όπως οι Hans Leygraf, Bernard Ringeissen, Roberto Szidon, Pi-Hsien Chen, Δόμνα Ευνουχίδου.

Το ρεπερτόριο που επιλέγει να παρουσιάζει αποτελείται από ένα εκτενές φάσμα μουσικής δημιουργίας με έμφαση το μπαρόκ, τη ρομαντική και όψιμη ρομαντική εποχή, τον 20ο και 21ο αιώνα. Εμφανίζεται τακτικά σε ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα καθώς και σε Γερμανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Βουλγαρία, Αγγλία, Σκωτία, Κύπρο. Έχει συνεργαστεί ως σολίστ με την Ορχήστρα του Κ.Ω.Θ., τη Συμφωνική Ορχήστρα της Ακαδημίας του Φράιμπουργκ, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, ενώ είναι ιδρυτικό μέλος της Ορχήστρας Δωματίου “Contra Tempo”.

Έχει βραβευθεί σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου και έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες και μουσικά σύνολα, συμπεριλαμβανομένων των Rainer Moog, Rudolf Koelman, Geza Hosszu Legocky János Starker, Adriana Contino, Young-Chang Cho, Denis Bouriakov, Christoph Henkel, Δημήτρη Πάτρα, Δημήτρη Χανδράκη, Ανδρέα Παπανικολάου,  dissonArt ensemble. Έχει ηχογραφήσει για την ΕΡΤ, την EBU (European Broadcasting Union), το Radio France και το MEZZO, ενώ ζωντανές ηχογραφήσεις του μεταδίδονται συχνά από Ευρωπαικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς όπως Radio Polskie, NRK (Norsk Rikskringkasting), Sveriges Radio, MR3- Bartók Rádió, Radio Romania ενώ έχει επιλεγεί και από την εκπομπή “Young Talent of the Year” 2010 του BBC 3. Είναι Σύμβουλος Καλλιτεχνικού Προγραμματισμού του Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης.

Εργάζεται ως καθηγητής πιανιστικής συνοδείας στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ενώ διδάσκει πιάνο στο Ωδείο “Μουσικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης”.

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018
An Art Artistry
Μονής Αστερίου 4, Πλάκα

ώρα έναρξης: 20.30
είσοδος: ελεύθερη

{youtube}JiptyK6S410{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured