Δελτίο Τύπου

Queer αναγνώσεις της Λένας Πλάτωνος
Αφιέρωμα
Επιμέλεια: Fil Ieropoulos

Η Λένα Πλάτωνος έχει υπάρξει ορόσημο για την εγχώρια ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα από τη δεκαετία του ‘80 μέχρι σήμερα.

Τόσο οι στίχοι της, που εκφράζουν ιδιαίτερες, συχνά μοναχικές υποκειμενικότητες, όσο και η αλλόκοτη θεατρική electro μουσική της, συνεχίζουν να γοητεύουν και να εμπνέουν κουήρ σκηνές και συλλογικότητες ανά τον κόσμο.

Σε αυτή την εκδήλωση επιχειρούνται μια σειρά από κουήρ αναγνώσεις στο έργο της Πλάτωνος.

Στο πρώτο μέρος, ο μουσικολόγος και θεωρητικός πολιτισμικών σπουδών Νίκος Βούρδουλας επικεντρώνεται στην ηλεκτρονική τραγουδοποιΐα της Πλάτωνος, διερευνώντας τους τρόπους με τους οποίους εκφράζει και συσπειρώνει συναισθηματικά ομάδες ανθρώπων της εγχώριας και διεθνούς ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστεί ένα βαριετέ με καλλιτέχνες από την εγχώρια μουσική κουήρ σκηνή και ιδιαίτερα από το μουσικό label Φυτίνη. Οι Αντριάνα Μίνου, Λουίζα Δολόξα, Αλέξανδρος Δρόσος, Filtig κ.α. θα παρουσιάσουν διασκευές που επανερμηνεύουν το έργο της Πλάτωνος σε ηχητικό, λεκτικό και επιτελεστικό επίπεδο.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον πολιτιστικό οργανισμό Atopos CVC, στο πλαίσιο του προγράμματος #TextMe_Lab και με την Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018
Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

ώρα έναρξης: 20.30
είσοδος: ελεύθερη, με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται δύο ώρες πριν από την έναρξη της συναυλίας από τα Ταμεία της ΕΛΣ

{youtube}dt1e7VfNEGo{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured