Δελτίο Τύπου

Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον κορυφαίο συνθέτη Τζωρτζ Γκέρσουιν, έναν από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς, πιανίστες και συνθέτες του 20ού αιώνα, που έδωσε στην τζαζ συμφωνική διάσταση, έρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ, για δύο μόνο παραστάσεις, στις 24 και 25 Νοεμβρίου 2018, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πιάνου 2018.

Το Φεστιβάλ Πιάνου της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ 2018 θα επικεντρωθεί τόσο στο ρεπερτόριο λόγιων συνθετών που επηρεάστηκαν από την τζαζ όσο και σε πιανίστες της τζαζ που θα προσεγγίσουν με τον δικό τους τρόπο το κλασικό ρεπερτόριο του πιάνου.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση είναι είτε αναγνωρισμένοι τζαζ πιανίστες είτε «κλασικοί» πιανίστες με τζαζ καταβολές και ενδιαφέροντα.

Οι δύο κεντρικές συναυλίες του Φεστιβάλ Πιάνου είναι αφιερωμένες στο έργο ενός από τους σπουδαιότερους Αμερικανούς συνθέτες του 20ού αιώνα, του Τζωρτζ Γκέρσουιν. Με αφετηρία δημοφιλείς συνθέσεις του Γκέρσουιν όπως η Γαλάζια Ραψωδία και το Κοντσέρτο σε φα επιχειρείται μια ώσμωση του κλασικού ρεπερτορίου με την κουλτούρα της τζαζ και τον αυτοσχεδιασμό.

Συμμετέχουν

Αντώνης Ανισέγκος, Χαράλαμπος Αγγελόπουλος , Δημήτρης Θεοχάρης (πιάνο)
Μαρία Μητσοπούλου (υψίφωνος)

Επίλεκτα μέλη της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων (ΑΣΟΝ)

Μουσική διεύθυνση Βλαδίμηρος Συμεωνίδης

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018
Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Λεωφ. Συγγρού 324, Καλλιθέα

ώρα έναρξης: 20.30
εισιτήρια:
Zώνη Α - 15 ευρώ (κανονικό), 8 ευρώ (φοιτητικό)
Zώνη Β - 12 ευρώ (κανονικό), 8 ευρώ (φοιτητικό)

Προπώληση
 
https://www.ticketservices.gr

{youtube}8mNasQU34-Y{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured