Δελτίο Τύπου

ΣΠΟΥΤΝΙΚ Festival 2018
«Ταξίδι #3: Φτιάχνουμε τον κόσμο που θέλουμε να ζούμε»

Το ΣΠΟΥΤΝΙΚ, ως ομπρέλα πολιτισμού, ξεκίνησε τη λειτουργία του περίπου πριν δύο χρόνια, με στόχο να αναδείξει ένα διαφορετικό πολιτιστικό μοντέλο, με άξονα την αρχή της αλληλεγγύης και με έμφαση στη σημασία της συλλογικής ζωής και δράσης. Το περιοδικό μας έχει πλέον εκδώσει εννέα τακτικά και δύο θεματικά τεύχη και έχει φτάσει σε κάθε γωνία της χώρας, σε πανεπιστήμια και σχολεία, σε πλατείες και σημεία συνάντησης νέων ανθρώπων.

Ο Πολυχώρος πολιτισμού και αλληλεγγύης ΣΠΟΥΤΝΙΚ, στο Μεταξουργείο, αλλά και τα υπόλοιπα στέκια σε όλη την Ελλάδα, έχουν μετατραπεί σε αγαπημένους προορισμούς και χώρους έκφρασης για τη νέα γενιά, πραγματοποιώντας πολυποίκιλες δράσεις, όπως αλληλέγγυα μαθήματα, συλλογικές κουζίνες με πρόσφυγες και μετανάστες, προβολές ταινιών, πολιτικές εκδηλώσεις και φιλοξενώντας άτομα και ομάδες που αναζητούν ένα πεδίο ελεύθερης δημιουργίας, π.χ. καλλιτεχνικές εκθέσεις, θεατρικές ομάδες, φιλοζωικά bazaar.

Μετά την πρώτη δοκιμαστική μας πτήση και την «Επιστροφή στο μέλλον» του 2016, το «Ταξίδι για έναν νέο κόσμο» που άφησε το στίγμα του σε αρκετές πόλεις της χώρας το 2017, αλλά και μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη Αντιρατσιστική Γιορτή Diversity πριν λίγους μήνες, ήρθε η ώρα για την τρίτη μας απογείωση.

Το ΣΠΟΥΤΝΙΚ Festival 2018 «Ταξίδι #3: Φτιάχνουμε τον κόσμο που θέλουμε να ζούμε» θα διεξαχθεί στο Άλσος Στρατού (Γουδή – πλησίον Μετρό Κατεχάκη) στις 5, 6 και 7 Οκτωβρίου.

Μέσα από τη διοργάνωση του, επιδιώκουμε να φέρουμε στο προσκήνιο τον πολιτισμό, την τέχνη και τη δημιουργικότητα των νέων ανθρώπων, προσεγγίζοντάς τα από τη σκοπιά της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Συναυλίες και μουσικά αφιερώματα, πολιτικές εκδηλώσεις, πολιτιστικές εκθέσεις, αθλητικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις, παιδότοπος, βιβλιοπωλείο, κουζίνες από όλο τον κόσμο και πολυάριθμες δράσεις θα πλημμυρίσουν για τρεις ημέρες το Άλσος Στρατού, συμβάλλοντας σε μία όμορφη γιορτή αλληλεγγύης και συλλογικής ζωής, μακριά από λογικές ατομικού δρόμου και μαζικοποιημένης διασκέδασης.

Από το Φεστιβάλ μας δεν θα λείπουν φυσικά οι μεταναστευτικές και προσφυγικές κοινότητες, οι LGBTQI+ οργανώσεις, οι δομές αλληλεγγύης, οι ομάδες που ασχολούνται με το gaming και τις νέες τεχνολογίες, τα εγχειρήματα κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, οι άνεργοι/ες, οι επισφαλώς εργαζόμενοι/ες, αλλά και κάθε συλλογικότητα που διεκδικεί τα δικαιώματά της. Κεντρική μας προτεραιότητα αποτελεί να δώσουμε χώρο σε νέους και νέες να δημιουργήσουν, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να προσφέρουν στους επισκέπτες διόδους εναλλακτικής ψυχαγωγίας και προβληματισμού.

Το ΣΠΟΥΤΝΙΚ Festival 2018 «Ταξίδι #3: Φτιάχνουμε τον κόσμο που θέλουμε να ζούμε» είναι εδώ και σας περιμένει όλους/ες.

Δέστε τις ζώνες σας, το τρίτο ταξίδι μας μόλις ξεκίνησε!

To μουσικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ

Παρασκευή 5 Οκτώβρη

_Sputnik Stage

Sputnik Band
Καλλιόπη Βέττα και Haig Yazdjian
Γιώργος Νταλάρας

_Laika Stage

Γεράσιμος Ανδρεάτος
Μικρασιάτικο γλέντι με τους Χρήστος Τσιαμούλης & Κυρατζήδες και την Καίτη Κουλλιά

Σάββατο 6 Οκτώβρη

_Sputnik Stage

Stand-Up Comedy με τους Δημήτρης Χριστοφορίδης και Λάμπρο Φισφή

Eisvoleas & The Tedd's
SOOM T
Blend Mishkin σε DJ set

_Laika Stage

Κώστας Φέρρης
Δημήτρης Μυστακίδης
Ρεμπέτικη Κομπανία της Καστέλας

Κυριακή 7 Οκτώβρη

_Sputnik Stage

Μαρία Παπαγεωργίου
Τα λαϊκά του Θέμη με τους Θέμη Καραμουρατίδη, Μελίνα Κανά και Κατερίνα Κούκα
Φοίβος Δεληβοριάς

_Laika Stage

Χειμερινοί Κολυμβητές
Ικαριώτικο Γλέντι με τους Νίκο Φάκαρο & Musicarioi

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5, ΣΑΒΒΑΤΟ 6 + ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Άλσος Στρατού, Γουδή (πλησίον μετρό Κατεχάκη)

είσοδος ελεύθερη

{youtube}4XBeP78kbNI{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured