Δελτίο Τύπου

Με δύο μεγάλες συναυλίες επιστρέφει μέσα στον Σεπτέμβριο ο Γιώργος Μαργαρίτης

«Η Ζωή Μου Όλη...»

ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής»
Γαρδίκη 11 & Σμόλικα

ώρα έναρξης: 21.00
εισιτήρια: 8 ευρώ (προπώληση, άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑμεΑ), 10 ευρώ (ταμείο)

Προπώληση

https://www.viva.gr/tickets/music/festival-ilioupolis/margaritis-i-zoi-mou-oli/

Ένα αφιέρωμα στον μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή, Στέλιο Καζαντζίδη, τον Στέλιο της καρδιάς μας, πραγματοποιεί ο διαχρονικός Γιώργος Μαργαρίτης.

Δεκαεπτά χρόνια μετά τον θάνατό του Στέλιου, ο Μαργαρίτης παρουσιάζει μια σειρά τραγουδιών, εκείνα που αποκαλύπτουν το μουσικό αποτύπωμα του Καζαντζίδη από το 1950 μέχρι το καλλιτεχνικό του τέλος.

Κοινές μουσικές διαδρομές ενώνουν τους δυο τραγουδιστές μέσα από το ξεκίνημα τους - που αν και σε διαφορετικές χρονικές περιόδους- μοιάζει ίδιο.

Καλλιτέχνες που τους ανέβασε και τους καταξίωσε η λαίκή αποδοχή, τραγουδιστές που μίλησαν στη γλώσσα του κόσμου , απλά και με ειλικρίνεια και με αντρίκια ορμή.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν σχεδόν τυχαία, το 1982 , όταν μετά από μια τηλεοπτική εκπομπή στην ΕΡΤ ο Στέλιος ζήτησε από έναν κοινό τους γνωστό να του γνωρίσει '''τον νέο τραγουδιστή''. Η λιτότητα και η δωρικότητα της φωνής του Μαργαρίτη καθώς και η σεμνή συμπεριφορά του έκαναν τον μεγαλύτερο σε ηλικία και καταξιωμένο ομότεχνό του να καλοδεχτεί τον νεαρό ακόμη Μαργαρίτη. Αυτή ήταν η αρχή της γνωριμίας τους και μιας ειλικρινούς φιλικής σχέσης που κράτησε μέχρι τον θάνατο του Καζαντζίδη.

Στη συναυλία της 3ης του Σεπτέμβρη, μια νύχτα γεμάτη από τραγούδια της ξενιτιάς, της φτώχειας, και της φιλίας, ο Γιώργος Μαργαρίτης καταθέτει την δική του γνωριμία με τον σπουδαίο Στέλιο Καζαντζίδη αλλά και τους δικούς του μεγάλους καλλιτεχνικούς σταθμούς.

Μαζί του επί σκηνής, η Χριστιάνα Γαλιάτσου.

«Άκου Τι Θα Πω»
Η Μεγάλη Γιορτή του Γιώργου Μαργαρίτη

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη»
Νταμάρια Βύρωνα

πόρτες: 20.30
εισιτήρια: 10 ευρώ

Προπώληση

www.ticket365.gr/
ταμεία θεάτρου Αλίκη (Αμερικής 4)
και από Σάββατο 1 Σεπτέμβρη μέσω www..viva.gr
και των συνεργαζόμενων σημείων του δικτύου της (τηλεφωνικά στο 11876, www.athinorama.gr, στα φυσικά σημεία Reload, Media Markt, βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Viva Kiosk στην Τεχνόπολη, Yoleni's

Σπουδαίοι καλλιτέχνες τιμούν με την παρουσία τους τη μεγάλη συναυλία για τα 40 χρόνια του Γιώργου Μαργαρίτη στο ελληνικό τραγούδι.

Οι συνθέτες Μίμης Πλέσσας, Χρήστος Νικολόπουλος, Τάκης Σούκας,  Δημήτρης Παπαδημητρίου, οι τραγουδιστές Γλυκερία, Νατάσσα Θεοδωρίδου, Γιάννης Κότσιρας,  Χρήστος Μάστορας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιώτα Νέγκα, Χριστιάνα Γαλιάτσου και άλλοι διαλεκτοί, που θα ανακοινωθούν σύντομα & θα δώσουν το παρών στις 24 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο των Βράχων στο Βύρωνα, σε μια μεγάλη γιορτή με οικοδεσπότη τον Γιώργο Μαργαρίτη.

Ο Γιώργος Μαργαρίτης αποτελεί μια ιδιότυπη περίπτωση στον χώρο του ελληνικού τραγουδιού. Λαϊκός τραγουδιστής με Λ και Τ κεφαλαία και βαριά συνένωσε με επιτυχία το χτες με το σήμερα, το κλασικό με το σύγχρονο, μέχρι και τα ακούσματα της νεότερης γενιάς. Μέσα στη φωνή του και τον απαράμιλλο τρόπο του ενώνονται δημιουργικά τα βυζαντινά ακούσματα που έχει απ’ τους παντοτινούς δασκάλους του τραγουδιού μας και τα δύσκολα βιώματά του.

Από πολύ χαμηλά, με την ψυχή, το μεράκι και την αλήθειά του, δίχως επικοινωνιακά παιχνίδια, ο Μαργαρίτης με τη συνέπειά του κατόρθωσε να κερδίζει την αγάπη και εκτίμηση του κόσμου. Νεότεροι και παλαιότεροι αναγνωρίζουν στο πρόσωπο και τις ερμηνείες του τον αυθεντικό λαϊκό τραγουδιστή.

Τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου στο θέατρο Βράχων θα ακουστούν μοναδικές στιγμές μέσα απ’ τη δισκογραφική συνεργασία του Μαργαρίτη με πηγαίους δημιουργούς.

Τραγούδια σαν τα: Εσύ μιλάς στην καρδιά μου, Στο κελί 33, Πεθαίνω για σένα, Το καλύτερο μπεγλέρι, Δρόμοι του Πουθενά (Δεν με νοιάζει, μη σε νοιάζει), Ο τελευταίος πυρετός, Το ποτάμι, Μα τι λέω, Η Άννα της Κοκκινιάς, Άκου τι θα πω αλλά και δημιουργίες του Τσιτσάνη, του Μάρκου, του Παπαϊωάννου και άλλων πρωτομαστόρων που ο Μαργαρίτης προσέγγισε δισκογραφικά με σεβασμό και χαρακτήρα.

Δεν θα λείπουν οι εκπλήξεις αφού τον ερμηνευτή πλαισιώνουν τέσσερις ανεπανάληπτοι συνθέτες με τους οποίους συμπορεύτηκε (Πλέσσας, Νικολόπουλος, Σούκας, Παπαδημητρίου) και ερμηνευτές πρώτης γραμμής, που τον συνδέουν μαζί τους δεσμοί φιλίας και αλληλοεκτίμησης (Γλυκερία, Θεοδωρίδου, Κότσιρας, Μάστορας, Μαχαιρίτσας, Νέγκα, Γαλιάτσου). Στην ενορχήστρωση ο ικανότατος Γιώργος Παπαχριστούδης.

Σε μια εποχή που όλα και όλοι αλλάζουν ο Μαργαρίτης πορεύεται με σταθερό βήμα και αξιώσεις το δρόμο του ορθόδοξου ελληνικού τραγουδιού. Αυτό το τραγούδι που αγαπάμε, γιορτάζει μαζί του στο Θέατρο Βράχων τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου.

{youtube}qSl_JPJczBk{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured