Δελτίο Τύπου

LOUTRAKI FESTIVAL
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2018
Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού

Για 4η συνεχόμενη χρονιά το Loutraki Festival συνεχίζει δυναμικά, υπό την αιγίδα πλέον του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η συνεργασία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής, του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων, του αρμόδιου Αντιδημάρχου Τάσου Σακελλαρίου, αλλά και όλων των παραγωγικών και καλλιτεχνικών δυνάμεων της περιοχής, αποφέρει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με έντονο το τοπικό στοιχείο αλλά και σπουδαίες συμπράξεις ειδικά για τη φετινή διοργάνωση. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου, η Ορχήστρα Δωματίου του Φεστιβάλ, τραγουδοποιοί, μουσικοί και ηθοποιοί από την περιφέρεια του Δήμου, συμμετέχουν και συνδιαλέγονται δημιουργικά με επώνυμους καλλιτέχνες, αναδεικνύοντας την πλούσια πολιτιστική μας παράδοση.

Για πρώτη φορά έχουμε μετακλήσεις σπουδαίων προσωπικοτήτων της κλασικής μουσικής από το εξωτερικό, με στόχο την καθιέρωση ενός Διεθνούς Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής.
Συναυλίες, Σεμινάρια, Θεατρικές Παραστάσεις, το καθιερωμένο Blues Festival και το Beach Party καθιστούν το πρόγραμμα μας ελκυστικό για όλους και το Δήμο μας καλλιτεχνικό και τουριστικό προορισμό και για το φετινό καλοκαίρι!

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι  για πρώτη φορά επίσης, αποχαιρετώντας τη φετινή διοργάνωση, θα υποδεχτούμε το φθινόπωρο και τη νέα σεζόν με μια ξεχωριστή συναυλία το Σεπτέμβριο.

Μουσικό πρόγραμμα

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018
Κωστής Μαραβέγιας

Γυμνάσιο Λουτρακίου (Τέρμα Δεξαμενής)
ώρα έναρξης: 21.30
εισιτήρια: 13 ευρώ (προπώληση), 15 ευρώ (ταμείο)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018
Beach Party με τη Μαρίζα Ρίζου

Παραλία Πευκάκια (Άγιοι Θεόδωροι)
ώρα έναρξης: 21.30
είσοδος ελεύθερη

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018
Δημήτρης Μπάσης & Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου

Αμφιθέατρο Ποσειδώνα (Λουτράκι)
ώρα έναρξης: 21.30
εισιτήρια: 12 ευρώ (προπώληση), 14 ευρώ (ταμείο)

ΤΡΙΤΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018
Χρήστος Θηβαίος, Χρήστος Νινιός & Loutraki Festival Orchestra

Θέατρο Νότης Περιγιάλης (Άγιοι Θεόδωροι)
ώρα έναρξης: 21.30
είσοδος ελεύθερη

ΤΕΤΑΡΤΗ 8, ΠΕΜΠΤΗ 9 & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Opus 2018 - Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής

Αμφιθέατρο Ποσειδώνα (Λουτράκι)
ώρα έναρξης: 21.30
είσοδος ελεύθερη

Με στόχο να φέρουμε τους νέους κοντά στην κλασική μουσική, να διευρύνουμε τους ορίζοντες τους, αλλά και να καταστήσουμε το Λουτράκι διεθνή προορισμό, τόπο συνάντησης και συνδιαλλαγής μουσικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θεσπίζουμε φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής – Opus 2018.

Σεμινάρια και συναυλίες με εξαιρετικούς πρεσβευτές του είδους μας επιτρέπουν ένα δυναμικό ξεκίνημα που αναμένεται να δώσει προστιθέμενη αξία στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.

Επίσημοι προσκεκλημένοι του φετινού φεστιβάλ τρεις Έλληνες μουσικοί που διαπρέπουν στο εξωτερικό, ο Στάθης Καραπάνος (φλάουτο), ο Τριαντάφυλλος Λιώτης (πιάνο) και ο Ιάσονας Κεραμίδης (βιολί), και ο διεθνούς φήμης Γάλλος τσελίστας, Dimitri Maslennikov.

Με κινητήρια δύναμη την πλούσια πολιτιστική μας παράδοση, τους εκατοντάδες μαθητές αλλά και φίλους της κλασικής μουσικής στο Λουτράκι και την ευρύτερη περιοχή, θέτουμε στέρεες βάσεις για την καθιέρωση και θεσμοθέτηση μιας διοργάνωσης που θα διανθίζεται χρόνο με το χρόνο.

Οι συμμετέχοντες μουσικοί θα πραγματοποιήσουν και σεμινάρια στα πλαίσια του φεστιβάλ, πέρα από τις συναυλίες τους. Το ατομικό μάθημα έχει μάξιμουμ διάρκεια 1 ώρα, ενώ το ομαδικό μάθημα διαρκεί 2 ώρες ακριβώς. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλείτε καθημερινά στα τηλέφωνα 2744067376 (6-8 μ.μ.) και 6948574703

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018
Μάρω Μαρκέλλου & Ορέστης Ντάντος

Ypanema (Λίμνη Βουλιαγμένης)
ώρα έναρξης: 21.30
είσοδος ελεύθερη

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 + ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018
Blues Festival

Το Blues Festival διοργανώθηκε για πρώτη φορά στο Λουτράκι το 2014. Η επιτυχία της βραδιάς και η αθρόα συμμετοχή του κοινού, δημιούργησαν τις προσδοκίες ώστε το ραντεβού να ανανεώνεται κάθε καλοκαίρι. Σκοπός του Loutraki Festival είναι να συνεχίσει και να καθιερώσει αυτό τον θεσμό, διανθίζοντάς τον με επώνυμα σχήματα από το χώρο της Blues & Jazz Μουσικής.

Πλατεία Αχίλλειον (Λουτράκι)
ώρα έναρξης: 21.30
είσοδος ελεύθερη

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
Σωκράτης Μάλαμας & Θανάσης Παπακωνσταντίνου

Γυμνάσιο Λουτρακίου (Τέρμα Δεξαμενής)
ώρα έναρξης: 21.00
είσοδος: 13 ευρώ (προπώληση), 15 ευρώ (ταμείο)

Προπώληση εισιτηρίων στα κάτωθι καταστήματα

Λουτράκι: Χαρτομανία, Πρακτορείο Τύπου,Ύφος, BeeLoo
Ίσθμια: Φούρνος Ζώης
Άγιοι Θεόδωροι: Κατάστημα Pietris
Κόρινθος: Βιβλιοπωλείο Οικονόμου
Ηλεκτρονικά στo www.ticketservises.gr
& στην Πανεπιστημίου 39, Αθήνα

{youtube}bk4v0ZPbTgA{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured