Δελτίο Τύπου

Ο συνθέτης και περφόρμερ Τάσος Στάμου, με έδρα το Λονδίνο, επισκέπτεται τα πάτρια εδάφη και παρουσιάζει σε μια εορταστική συναυλία στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων την ιδιοσυγκρασιακή μουσική του, όπως αντικατοπτρίζεται μέσα από τις δυο πρόσφατες σόλο δισκογραφικές του δουλειές Caveman και Musique Con Crete.

Γιορτάζοντας 10 χρόνια ενασχόλησης με τη σύγχρονη ηλεκτρακουστική και αυτοσχεδιαστική μουσική, ο Στάμου έχει στο ενεργητικό του πάνω από 300 συναυλίες σε χώρους και οργανισμούς ‘εξερευνητικής μουσικής’ (Cafe Oto, Incubate Festival, Supernormal Festival, Sounds of the Underground Festival κλπ.) και 20 κυκλοφορίες σε ανεξάρτητες δισκογραφικές (Discrepant, Moving Furniture, Lal Lal Lal, Coherent States, Orila, Triple Bath, Absurd, Kukuruku Recordings κλπ.)

Το υλικό που θα παρουσιάσει ζωντανά στο ΚΕΤ απαρτίζεται από δυο μέρη, εκφράζοντας δυο διαφορετικές κατευθύνσεις της σύγχρονης δουλειάς του, η μια περισσότερο κοντά στη σύνθεση (Musique Con Crete) και η άλλη πιο κοντά στον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό (Caveman).

MUSIQUE CON CRETE

Το Musique Con Crete είναι η πρώτη αμιγώς συνθετική δουλειά του Στάμου, στην οποία η συμμετοχή του σαν οργανοπαίχτης είναι πολύ μικρότερη σε σύγκριση με τη σύνθεση ήχων και μουσικών από εξωγενείς πηγές.

Το Musique Con Crete ‘χτίστηκε’ κατά τη διάρκεια τριών καλοκαιρινών επισκέψεων στην Κρήτη, κατά τη διάρκεια των οποίων εξερεύνησε σαν μουσικός επισκέπτης την ιστορία και τη σύγχρονη πραγματικότητα του νησιού. Παρότι εμπεριέχει πολλά στοιχεία και εμπνεύσεις από την παραδοσιακή μουσική, ο δίσκος αυτός δεν είναι εθνογραφικού επίκεντρου.

Η πρώτη ύλη αποτελείται από ‘πειράγματα’ πάνω σε ηχογραφήσεις τοπίου, αυτοσχεδιασμούς με ντόπιους μουσικούς και συλλογή φωνογραφικού υλικού, ηχογραφήσεις με synthesizer, τα οποία στη συνέχεια συντέθηκαν με γνώμονα μια νέα αφηγηματική μουσική ιστορία.

CAVEMAN

Το Caveman αποτελείται από δύο αμοντάριστες ζωντανές ηχογραφήσεις και αντιπροσωπεύει τον ήχο και το αυτοσχεδιαστικό στυλ του Τάσου Στάμου κατά τη διάρκεια live παραστάσεων. Το στοιχείο της αφήγησης υπάρχει σε αυτό το άλμπουμ μόνο στον τίτλο και στην εικονογράφηση (φτιαγμένη από τον HOPE) και δίνει μια δευτερογενή ανάγνωση στο μουσικό υλικό.

Οι δύο πλευρές του δίσκου είναι ηχογραφημένες συναυλίες από το Λονδίνο και από τη Bratislava, και παρότι έχουν αρκετά διαφορετικό χαρακτήρα, έχουν παιχτεί με τον ίδιο μουσικό/ηχητικό εξοπλισμό.

Προετοιμασμένο ψαλτήρι, looper, modular synthesizer και άλλα αυτοσχέδια αντικείμενα, ακουστικά ή ηλεκτρονικά, όλα συγκερασμένα σε ένα ενιαίο ηλεκτρακουστικό ηχητικό σύστημα.

Περισσότερες πληροφορίες:
www.tasosstamou.com

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΜΑΪΟΥ 2018
Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, Κυψέλη
https://www.polychorosket.gr

ώρα έναρξης: 20.30
είσοδος: 5 ευρώ

{youtube}dfvczWmWXGg{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured