Δελτίο Τύπου

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ

OPEN DAY
Μάης '68
Η δράση υλοποιείται με την υποστήριξη της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση στο πλαίσιο του δικτύου Interfaces που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με αφορμή την επέτειο των πενήντα ετών από το Μάη του ’68, η Στέγη ανοίγει για 6η χρονιά τις πόρτες της (Συγγρού 107), για να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους, σε ένα event με ανατρεπτική διάθεση.

Το ετήσιο Open Day της Στέγης είναι πλέον θεσμός. Χαρακτηριστικό της διοργάνωσης αυτής, όπως υποδηλώνει και η ονομασία της, είναι το άνοιγμα της Στέγης στο κοινό: οι επισκέπτες στις 4 Μαρτίου έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν ελεύθερα σε όλους τους χώρους του κτιρίου, επιλέγοντας τα δρώμενα της επιλογής τους και δημιουργώντας τις δικές τους αισθητικές διαδρομές.

Η θεματική του φετινού Open Day ανοίγεται σε μια ολόκληρη εποχή. Με αφορμή την επέτειο των πενήντα ετών από τον Μάη του ’68, το Open Day ανιχνεύει τις περίπλοκες και γοητευτικές διαδρομές και διασταυρώσεις της πρωτοποριακής τέχνης με τις νέες κοινωνικές και πολιτικές ιδέες της εποχής. Η περίοδος αυτή ξεκινά από τα τέλη της δεκαετίας του ’50 και περιλαμβάνει και τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’70.

Ο πόλεμος της Ινδοκίνας, τα κινήματα κατά της αποικιοκρατίας, το κίνημα των πολιτικών δικαιωμάτων, η γενιά της αμφισβήτησης, το Βιετνάμ, η Άνοιξη στις διάφορες χώρες του Ανατολικού Μπλοκ, η Πολιτιστική Επανάσταση στην Κίνα, τα δικτατορικά καθεστώτα στον ευρωπαϊκό Νότο, είναι μόλις μερικά από τα συμβάντα που διαμορφώνουν αυτή την ανήσυχη και γονιμότατη περίοδο.      

Ο ίδιος ο Μάης ήταν μια τεράστια συνέλευση, όπου τέθηκαν υπό αμφισβήτηση όλες οι καθιερωμένες αντιλήψεις και γεννήθηκαν έτσι ιδέες και προσεγγίσεις που βρίσκονται στο επίκεντρο των θεωρητικών συζητήσεων για την κοινωνία και τον κόσμο μέχρι και σήμερα.

Σε κάθε γωνιά της Στέγης –στα φουαγιέ, στη Μικρή και στην Κεντρική Σκηνή– τραγουδιστές, μουσικοί, ηθοποιοί, περφόρμερ, σπουδαστές και φιλότεχνοι θα συμμετάσχουν σε ένα μαραθώνιο εκτέλεσης εμβληματικών μουσικών έργων και συμβάντων, σε μια σύνθεση με πολλές όψεις. Τα έργα, στην πλειονότητά τους, παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Παράλληλα, οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν ταινίες και βίντεο. Το αφιέρωμα ολοκληρώνεται με συναυλία στην Κεντρική Σκηνή από σολίστες και σύνολο.

Συντελεστές

Σύλληψη, Σύνθεση, Μουσικολογική & Σκηνοθετική Επιμέλεια, Realisations, Ενορχηστρώσεις, Διασκευή Κειμένων & Οργάνωση: Ανάργυρος Δενιόζος
Μουσική Διεύθυνση, Realisations: Ανδρέας Λεβισιανός
Κίνηση: Βασίλης Σκαρμούτσος
Βίντεο & Φωτισμοί: Μάνος Αρβανιτάκης, Ελίνα Σφουντούρη
Ηχητικός Σχεδιασμός, Προγραμματισμός & Electronics: Νίκος Παλαμάρης, Ορέστης Παπαδόπουλος
Επιμέλεια: Σέργιος Σινάνης, Tristan Beutter
Οργανωτική επιμέλεια: Κατερίνα Τσεσμετζή, Βάλια Ρασσά
Οργάνωση παραγωγής: Χαρά Μουρλά

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.sgt.gr/gre/SPG2019

16:30-20:30 | Δράσεις με ελεύθερη είσοδο σε όλους τους χώρους της Στέγης

Το πλήρες πρόγραμμα εδώ: http://www.sgt.gr/_repository/file/1/Default/documents/6thOpenDay_May68_Programme.pdf

21:00 | Συναυλία στην Κεντρική Σκηνή (χωρίς ελεύθερη είσοδο)

θα παρουσιαστεί το Kraanerg του Ιάννη Ξενάκη (1969), έργο για σύνολο και μαγνητοταινία

Ensemble Continuum
διεύθυνση: Ανδρέας Λεβισιανός
ήχος: Νίκος Παλαμάρης
οπτικά: Μάνος Αρβανιτάκης

Εισιτήρια

Κανονικό: 5 €
Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 4 €
Ανεργίας, Παρέα 10+ άτομα: 3 €
ΑμεΑ: 3 € | Συνοδός ΑμεΑ: 4 €
Ομαδικές κρατήσεις στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

{youtube}Ay2y5g0J9bU{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured