Δελτίο Τύπου

13 YEARS - X MASS EXPLODE FEST!!!

Το καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο φεστιβάλ του An Club, X-Mass Explode FEST, επιστρέφει και φέτος με διάρκεια τεσσάρων ημερών, από την Πέμπτη 21 έως την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου και με συμμετοχές από σπουδαία και αγαπημένα ονόματατης εγχώριας σκηνής, όπωςτους Smallman, The Black Capes, Chickn, Bonnie Nettles, Deaf Radio, The Big Nose Attack, SuperSoul, The Cave Childern, Hidden in the Basement, Half Gramme Of Soma, Potergeist κ.ά.

Ακολουθεί το πρόγραμμα της κάθε ημέρας

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου

Smallman (BG)
Purple Dino
The Black Capes
Contra Limit

SMALLMAN

Μετά τις sold-out εμφανίσεις με τους Villagers Of Ioannina City το 2016, η cult experimental metal μπάντα από τη Βουλγαρία κάνει ένα μικρό ταξίδι στην Ελλάδα φέτος τον Δεκέμβρη, για να παίξει στο X-Mass Explode Festival.

Από τη σύστασή τους το 2001, έχουν κυκλοφορήσει 4 άλμπουμ. Αν βοηθάει κάποιον να κάνει συγκρίσεις, μπορούν γενικά να καταταχθούν στην ευρύτερη οικογένεια των Tool, των Neurosis, των Swans, των Velvet Underground, των Sigur Ros, των Sonic Youth, των Solstafir, των Cult Of Luna ή των Magma.

Links

Official site - http://smallman-band.com/ 
Facebook - http://facebook.com/smallmanband
Spotify - https://open.spotify.com/artist/1jqKz1ooFiqlj0j72Bz2zz
Bandcamp - http://smallman.bandcamp.com/ 

PURPLE DINO

Οι Purple Dino δημιουργήθηκαν στις αρχές του 2013. Αλλαγές σε ονόματα και line-up, τους φέρνουν στην σημερινή τους μορφή. Η ιστορία περιλαμβάνει live με το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής σκηνής, όπως Nightstalker, 1000mods, Universe217, Tuber, Lunarmare, Half Gramme of Soma κλπ. καθώς και συμμετοχές στο Fuzztastic Planet Festival 2013 & 2014.

Τον Μάιο του 2013 γράψανε μόνοι τους, με ό,τι γνώσεις και εξοπλισμό είχαν, ένα demo, το οποίο μπορεί o καθένας να κατεβάσει από το bandcamp
(http://purpledinoband.bandcamp.com/).

Τον Ιούνιο του 2014 ξημέρωσε η μέρα που οι δεινόσαυροι βγάλανε το πρώτο full length album ονόματι "Jurassic Bar" και έκτοτε προσπαθούν να διαδώσουν το πρωτόγονο heavy rock τους σε όλα τα σημεία του ορίζοντα!

THE BLACK CAPES

Οι Black Capes είναι μια neo-goth/dark rock μπάντα του είδους των Type O Negative, των 69 Eyes και των Sisters Of Mercy, που ιδρύθηκε το 2016 από τον Alex S Wamp, τραγουδιστή του sludge metal συγκροτήματος Potergeist.

CONTRA LIMIT

Οι Contra Limit σχηματίστηκαν στα τέλη του 2008 στην Σύρο, σήμερα όμως η έδρα τους βρίσκεται στην Αθήνα. Έχουν ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα παίζοντας σε μικρά και μεγάλα φεστιβάλ και μουσικές σκηνές, ενώ έχουν εμφανιστεί με κορυφαία συγκροτήματα του heavy rock ήχου (The Vintage Caravan (IC), The Shrine (USA), Glowsun (FR), Planet of Zeus, Nightstalker, Vodka Juniors, Potergeist, Beggar's Blues Diary κ.ά).

Η μουσική τους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα κράμα Desert Rock και Rock n Roll. To EP τους 'Four Barrels From an Island' κυκλοφόρησε τον Οκτώβρη του 2013, απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και για την προώθηση του πραγματοποίησαν ένα tour σε πάνω από 15 πόλεις της Ελλάδας. Τον Νοέμβριο του 2014 μπήκαν στα 'The New Fab Liquid Recording Studios' για την ηχογράφηση του πρώτου τους full length album με τίτλο 'Between Hay and Grass'. Το album κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2015.

Όσο μας αρέσει αυτό που κάνουμε, τόσο θα συνεχίζουμε να δίνουμε rock n roll!! το μέλλον επιφυλάσσει πολλά...

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017
An Club
Σολωμού 13-15, Εξάρχεια

ώρα έναρξης: 21.40
εισιτήρια: 8 ευρώ

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου

Chickn
The Bonnie Nettles
Mellow Lizard

CHICKN

Δημιουργήθηκαν κατά τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές του 2012 στην Αθήνα. Καταγράφουν το πρώτο τους demo το 2013, όταν έλαβαν τη σημερινή τους μορφή. Ονομάζουν το είδος που παίζουν rock Jetztzeit, το οποίο επηρεάζεται έντονα από τη δυτική ακτή '68 -74 ', την αμερικανική ψυχεδέλεια, την krautrock και την ευρωπαϊκή πειραματική μουσική.

Οι κύριοι πυλώνες της μουσικής των Chickn είναι ο αυτοσχεδιασμός, καθώς και η τάση τους να αγκαλιάζουν το απροσδόκητο. Έχουν αναπτύξει ένα μεγάλο σύνολο καλλιτεχνών με τους οποίους δουλεύουν και ως εκ τούτου, η σύνθεση τους παίρνει μορφή προσωρινά στερεοποιημένη από τις τρέχουσες εκφραστικές ανάγκες τους.

Κάθε μέλος των Chickn προσφέρει μοναδική οπτική γωνία στο ίδιο όραμα και έτσι δημιουργούν ένα εκλεκτικό αμάλγαμα εκστατικών μοτίβων, αντεστραμμένων αυλακώσεων, μανιακών riffs και υπαρξιακών φωνημάτων.
Οι ζωντανές τους εμφανίσεις είναι εντελώς απρόβλεπτες επειδή μεταξύ των άλλων συνηθειών τους, δεν κολλάνε στη λίστα τους και δεν σταματούν να δημιουργούν και να γράφουν εναλλακτικές εκδόσεις των ίδιων τραγουδιών.

Όλες αυτές οι έντονες ζωντανές εμφανίσεις των Chickn, συμβαίνουν σταθερά από την πρώτη μέρα τους, σε όλα τα είδη χώρων, από σκονισμένα υπόγεια έως υπαίθριες σκηνές, συνεχίζοντας να εξαπλώνονται από στόμα σε στόμα, καθιστώντας τους ως μία από τις πιο καυτές μπάντες στην Ελλάδα.

Το debut LP τους έλαβε εγκωμιαστικές κριτικές από όλο τον κόσμο! Η ζωντανή παρουσίαση του, περιελάμβανε 14 μουσικούς στη σκηνή, δημιουργώντας ένα ορόσημο στην ανεξάρτητη μουσική σκηνή της Ελλάδας. Όποτε είναι δυνατόν, απολαμβάνουν την κοινή χρήση της σκηνής ταυτόχρονα με άλλες μπάντες, δημιουργώντας αυτοσχεδιασμούν που εκπλήσουν!

THE BONNIE NETTLES

Μετρούν μόνο έναν χρόνο απο την ιδρυσή τους και έχουν καταφέρει ήδη, να συζητιούνται θετικά λόγω των εκρηκτικών τους live!

Αγαπούν την νεοψυχεδέλεια και το garaze και δεν φοβούνται να πειραματιστούν.

MELLOW LIZARD

Οι Mellow Lizard δημιουργήθηκαν το 2014 στο Ηράκλειο της Κρήτης από τον Θοδωρή Ταμπακάκη ο οποίος είναι ο κύριος υπεύθυνος της σύνθεσης των κομματιών τους.

Έχοντας αρκετές συνθέσεις και έχοντας πραγματοποιήσει αρκετά live εντός και εκτός της Κρήτης, οι Mellow Lizard κυκλοφόρησαν το Σεπτέμβρη του 2015 το πρώτο τους EP "Some Kind Of Magic" καθώς και το Νοέμβριο του 2016 το δεύτερο με τίτλο "Daisy Tapes".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017
An Club
Σολωμού 13-15, Εξάρχεια

ώρα έναρξης: 21.45
εισιτήρια: 10 ευρώ

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου

Deaf Radio
Big Nose Attack
The Cave Children
Supersoul

DEAF RADIO

Οι Deaf Radio είναι ένα κιθαριστικό ροκ σχήμα, που υπάρχει από το 2015. Το ντεμπούτο album τους “Alarm”, το οποίο κυκλοφόρησε στις 9 Ιανουάριου του 2017, απέσπασε ενθουσιώδεις κριτικές τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο, οδηγώντας σε ένα sold out release show, αλλά και στην εξάντληση των 300 πρώτων βινυλίων σε λιγότερο από 3 μήνες.

Η αναγνώριση του "Alarm" ως ενός από τους καλύτερους δίσκους της εγχώριας σκηνής μέχρι εκείνη τη στιγμή, οδήγησε την μπάντα το καλοκαίρι του 2017 στη σκηνη του Ejekt Festival, δίπλα στους The Killers, The Kills και τους Circa Waves, σε μία εμφάνιση που κρίθηκε άκρως επιτυχημένη.

Έχοντας ήδη συστηθεί από το καλοκαίρι του 2016, παίρνοντας μέρος σε πολλά φεστιβάλ ανά την Ελλάδα με ονόματα όπως 1000mods, Nightstalker, Planet of Zeus, οι Deaf Radio ξεκίνησαν να παρουσιάζουν τα πρώτα singles του “Alarm” και με αποκορύφωμα την κυκλοφορία του video clip για το “Anytime”, το οποίο παρουσιάστηκε στο “Silver Screenings Section” των Berlin Music Awards.

Ηχητικά χαρακτηρίζονται από βαριά κιθαριστικά riffs και ογκώδη τύμπανα, που συνδυάζονται με χαρακτηριστικές φωνητικές μελωδίες, δημιουργώντας μια εκρηκτική και άλλοτε σκοτεινή-σχεδόν παγανιστική ατμόσφαιρα, ενώ στιχουργικά κατακλύζονται από υπαρξιακές -ενίοτε δυστοπικές σκέψεις φέρνοντας στην επιφάνεια τις εσωτερικές τους ανησυχίες.

Links

https://www.facebook.com/deafradioband
https://deafradio.bandcamp.com/

THE BIG NOSE ATTACK

Τα αδέλφια Boogieman (κιθάρα, φωνητικά) και Little Tonnie (τύμπανα) δημιουργήθηκαν το 2011 στην Αθήνα, αναμειγνύοντας το blues με το rock, αναζωογονώντας το αμερικανικό κύμα της δεκαετίας του '60. Τέσσερα χρόνια, 4 ευρωπαϊκές περιηγήσεις και 3 άλμπουμ αργότερα, θεωρούνται ένα από τα πιο ανήσυχα συγκροτήματα στην Ευρώπη, με πολυάριθμες περιοδείες, συμπεριλαμβανομένων μερικών εμφανίσεων σε φημισμένα φεστιβάλ όπως το, Suwałki Blues Festival, το Białystok Jesień z Bluesem και το Rockwave Festival!

Η πιο πρόσφατη κυκλοφορία του Big Nose Attack με τίτλο '69' παραδίδει στο ακροατήριό τους ένα άλλο αξιοθαύμαστο blues / ροκ άλμπουμ με μια πιο vintage προσέγγιση.

"Κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από την επίθεση Big Nose!"

THE CAVE CHILDREN

Η τετράδα των The Cave Children, δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 2013 και αποτελείται από τους Βασίλη Βλαχάκο (φωνή, κιθάρα), Βασίλη Νιτσάκη (μπάσο), Ορέστη Μπενέκα (synths, φωνητικά) και Δημήτρη Στεργίου (τύμπανα).

Κυκλοφόρησαν την πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά, με τίτλο Quasiland το 2015 από την Inner Ear Records, η οποία απέσπασε εξαιρετικές κριτικές εκτός συνόρων με κορυφαίες εκείνες των NME, Happy Magazine και Shindig! Magazine. Στη συνέχεια ακολούθησε το single “Alpha Male/Believe” που κυκλοφόρησε φέτος στη σειρά “A Distant Victory Singles Club” (Inner Ear Records, 2017).


Αν και μετρούν λιγοστά χρόνια πορείας, έχουν πραγματοποιήσει το πρώτο τους βαλκανικό τουρ , συμμετείχαν σε μεγάλα φεστιβάλ σε Ελλάδα και Κύπρο (Rocκwave Festival, Fengaros Festival, Up Festival) και αποτέλεσαν opening acts για καταξιωμένα ονόματα της διεθνούς εναλλακτικής μουσικής όπως οι Allah Las, Lana del Rey, Radio Moscow και Ought.

SUPERSOUL

Ξεβρασμένο από τα έγκατα του νότου, το Αθηναικό rock n roll trio, SuperSoul αποτελειται απο τον Evan Μαραγκουδάκη, Rami Winston και Ορέστη Μασμανίδη.

Το ντεμπούτο άλμπουμ τους 'Faith Bender', εμπεριέχει τόσο χορευτικά rock riffs, όσο και κολλοσιαία τύμπανα & break downs, τα οποία παρασέρνουν κεφάλια και πόδια εξίσου έντονα στο tempo καθενός απο τα 14 τραγούδια του νεογέννητου τους, 'Faith Bender'.

Έχοντας "ταράξει τα νερά" στις γειτονικές χώρες και πολεις στα πλαίσια της περιοδείας τους "Blues Royalle Tour" επιστρέφουν στο An Club φωνάζοντας "ride on!" .

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017
An Club
Σολωμού 13-15, Εξάρχεια

ώρα έναρξης: 21.45
εισιτήρια: 10 ευρώ

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου

Hidden In The Basement
Potergeist
Half Gramme Of Soma
Deathcrop Valley

HIDDEN IN THE BASEMENT

Δημιουργημένοι το 2007, με βασικό κίνητρο την αγάπη τους για τον σκληρό ήχο, οι Hidden in the Basement έχουν ήδη διαγράψει μία ποιοτική και συνεπή πορεία στην εγχώρια underground σκηνή, που κορυφώθηκε με την κυκλοφορία του εξαιρετικού ντεμπούτο full length album τους "Ego" (2012), το οποίο έτυχε αποθεωτικών κριτικών από τον Ευρωπαϊκό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και ενθουσιωδών αντιδράσεων από το κοινό.

Έχοντας ανέβει σε σκηνές σε Ελλάδα, Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα, στο πλευρό σημαντικών σχημάτων του ήχου όπως οι Sepultura, Karma to Burn, Orange Goblin, Burst, Clutch, Septic Flesh και Rotting Christ, οι Hidden in the Basement πάντα αποσπούν τα θετικότερα σχόλια για τις ζωντανές εμφανίσεις τους, οι οποίες χαρακτηρίζονται από μια ανεβαστική rock'n'roll ενέργεια, και έναν χεβιμεταλικό τσαμπουκά που σε αφήνει με πεσμένο το σαγόνι.
Το 2017 πραγματοποίησαν και το πρώτο τους Ευρωπαικό τουρ στα πλαίσια της προώθησης του "Behind the shadow".

Πιο έμπειροι από ποτέ και με το -κατά πολύ ωριμότερο του προκατόχου του- "Behind the Shadow", οι δυναμίτες Hidden in the Basement, προετοιμάζονται για συναυλιακή επίθεση την παραμονή των Χριστουγέννων, με όπλο τους την γκρούβα μεγατόνων!

POTERGEIST

Οι Potergeist δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το 2004 και είναι αφοσιωμένη στον metal και έντονο rock 'n' roll ήχο επηρεασμένο από το κλασικό southern rock. Μετά από αμέτρητες συναυλίες η μπάντα κατέγραψε το 2006 το ντεμπούτο της "Southwards", το οποίο κυκλοφόρησε ένα χρόνο αργότερα στην Burning Star records. Το 2008, το συγκρότημα μπαίνει και πάλι στο στούντιο, για να κυκλοφορήσει το επόμενο self-titled E.P., στο οποίο παρουσίασαν μια πιο σκληρή αισθητική.

Τον Δεκέμβριο του 2010 οι Potergeist κυκλοφορούν το 2ο πλήρες album "Muddy Mermaids". Την ίδια χρονιά ο σκηνοθέτης Κώστας Ζάπας, εμπνευσμένος από τη μουσική του συγκροτήματος, συνεργάζεται με τον Αλέξανδρο Σ. και τον Ασημάκη Ρέπα στη νέα του ταινία "The rebellion of red maria". Το δίδυμο δημιούργησε ένα συντριπτικό, μεταλλικό soundrack το οποίο ταίριαξε με τον σκληρό και συχνά ταραγμένο κόσμο του Zapa.

Το 2012 κυκλοφορεί το "Muddy Mermaids" μέσα από τις παραγωγές της Distroball και της Warner Music. Με το "Muddy Mermaids" η μπάντα διερεύνησε πιο blues και σκοτεινούς τόπους, ενώ τον ίδιο χρόνο επιλέχθηκαν να ανοίξουν την συναυλία των Lynyrd Skynyrd στην Αθήνα!

Το 2013 οι Potergeist γράφουν το 3ο άλμπουμ, όπου και συνεργάστηκαν με τον παραγωγό David Castillo (Katatonia, Opeth, Draconian, Amon Amarth, Inme, Nasum), ο οποίος επιμελήθηκε την μίξη και την παραγωγή, ενώ ο Angry Blue (Guns and Roses, Danzig, Faith No More, Slayer, Melvins κ.α.) σχεδίασε το εξώφυλλο! Το άλμπουμ κυκλοφόρησε μέσω των Disroball και B-otherside τον Δεκέμβριο του 2014.

Το 2015 ο Potergeist ηχογραφούν το 4ο studio άλμπουμ "Crocodile Tears", στο οποίο παραγωγός είναι ο Pete Rutcho (Falling In Reverse, The Ghost Inside, Deez Nuts, Revocation, Bury Your Dead, Havok, Seemless etc) και το cover art επιμελείται και πάλι ο Angry Blue.

HALF GRAMME OF SOMA

Οι Half Gramme της Soma δημιουργήθηκαν στις αρχές του 2011, με έδρα την Αθήνα. Συνδυάζοντας τον βαρύ ροκ ήχο με ένα ευρύ φάσμα επιρροών, οι HGoS εισήχθησαν στην εγχώρια σκηνή, με τις έντονες ζωντανές εμφανίσεις τους. Στις αρχές του 2013 έβαλαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους, το οποίο ακολούθησαν αλλαγές μελών και πολλά live.

To 5-track EP με τίτλο "Marche au Noir" κυκλοφόρησε το φθινόπωρο του 2014 και ακολούθησαν ξανά αλλαγές μελών και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα μαζί με μπάντες όπως Monster Magnet, 1000mods, Elder, Mars Red Sky, Stoned Jesus, Nightstalker κ.α. Το 2017 κυκλοφόρησαν το δεύτερο full length άλμπουμ με τίτλο 'Groove is Black', το οποίο απέσπασε διθυραμβικές κριτικές!

DEATHCROP VALLEY

Οι Deathcrop Valley είναι ένα τετραμελές Heavy Rock σχήμα από την Αθήνα με αγγλόφωνο στίχο. Οι ηχοι και οι στιχοι τους μυριζουν χωμα, λυκισκο, και παλιες αναμνησεις. Αλλες καλες αλλες οχι.
Δημιουργήθηκαν σαν ιδέα από τον Αλεξ Καυκανιωτη (κιθάρα) και τον Αρη Λαμπο (φωνή) το 2010. Στη συνεχεια το 2015 με τον Αγγελο Μαναρα (Μπάσσο) και τον Κωστα Αμαργιανιτακη (τύμπανα) η ιδέα έγινε πράξη.

Εχουν παιξει σε παρκα, πλατειες, σε αρκετα μαγαζια της Αθηνας οπως το An club, το remedy, το six dogs το ilion plus και το death disco αλλα και στο πρωτο Under the quarry fest στο Γαλατσι. Αυτή την περίοδο βρίσκονται στη μίξη του πρώτου τους full length δίσκου ενώ στο youtube υπάρχουν τα κομμάτια τους Gotta Go και Days To Come.

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017
An Club
Σολωμού 13-15, Εξάρχεια

ώρα έναρξης: 21.40
εισιτήρια: 10 ευρώ

{youtube}QJDfr7UJJ6c{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured