Magnanimus Trio
No Time / ΑN Music (2016)

Χρήστος Μπάρμπας: πιάνο, νέυ, καβάλ, φωνή
Δημήτρης Τασούδης: τύμπανα, κρουστά, πιάνο, keys
Παύλος Σπυρόπουλος: κοντραμπάσο

Οι Magnanimus Trio δημιουργήθηκαν το 2010 στη Θεσσαλονίκη. Στο πρώτο τους δίσκο "A Cue" (2010) τα μέλη του τρίο, Χρήστος Μπάρμπας (πιάνο και νέυ), Δημήτρης Τασούδης (τύμπανα και πιάνο) και Παύλος Σπυρόπουλος (κοντραμπάσο) δίνουν ένα "στοιχείο" της ταυτότητας τους, ηχογραφώντας μια ώρα αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής, ισορροπώντας ανάμεσα στον σύγχρονο μινιμαλιστικό ήχο και σε μελωδικά ηχοτοπία που δημιουργούν με προσήλωση. Στον επόμενο τους δίσκο "Still Time" (2012) παρουσιάζουν ένα συνδυασμό πρωτότυπων συνθέσεων και αυτοσχεδιασμών και παραπέμπουν σε κινηματογραφικές ακροάσεις, εισάγοντας στοιχεία τροπικής jazz, συνθέσεις-μινιατούρες και μπαλάντες για φωνές και καβάλ (ξύλινο φλάουτο).

Ο τελευταίος τους δίσκος, "Νo Time" (2016/AN Music) είναι ακόμη ένα βήμα παραπέρα στη σκιαγράφηση του οράματος τους για τη μουσική:
δεκατρείς πρωτότυπες συνθέσεις όπου μπορεί κανείς να ακούσει ακρίβεια και διαύγεια σε κάθε νότα, χωρίς φλυαρίες, να διακρίνει το στοιχείο της ελευθερίας που προέρχεται από διαφορετικούς κόσμους αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής και επίσης δύο τραγούδια: ένα με στίχους δανεισμένους από τον W. Shakespeare και ένα με πρωτότυπους στίχους. Το αποτέλεσμα συνδέει την τροπικότητα της νότιας Ευρώπης με την μουσικής της πιο κεντρικής Ευρωπαϊκής σκηνής.

Στο "No Time" οι Magnanimus Trio επιλέγουν προσεκτικά τους ήχους τους και αναμιγνύουν φαινομενικά διαφορετικά στοιχεία από τον μινιμαλισμό, τη σύγχρονη κλασική μουσική & jazz και μουσική των σούφι. Θυμίζουν κάποιες στιγμές τις ονειρικές αφηγήσεις των Sigur Rόs, E.S.T.,  Robert Wyatt, και άλλες στιγμές αγγίζουν την καθαρότητα των Arvo Pärt, Stephan Micus ή Steve Reich και τελικά αποκρυσταλλώνουν τον ήχο ενός εφευρετικού τρίο, που αντιστέκεται στην εύκολη κατηγοριοποίηση και με βάση του τη νότια Ευρώπη παραπέμπει σε έναν παγκόσμιο ήχο.

Οι ξεχωριστές συνεργασίες των μουσικών του τρίο περιλαμβάνουν κάποιους από τους καλύτερους μουσικούς της world & jazz μουσικής σκηνής: John Taylor, Erkan Oğur, Derya Turkan, Murat Aydemir, Ζohar Fresco Quartet, Ross Daly, Σωκράτης Σινόπουλος, Zezo Olimpio, Efrén López ανάμεσα σε άλλους.

Underflow Record Store & Art Gallery
Καλλιρόης 39, Αθήνα
Τηλ: 211 4039926

Ώρα έναρξης: 21:30
Διάρκεια συναυλίας: 90 λεπτά
Είσοδος: 10 ευρώ

{youtube}4gGpc6EfttM{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured