Δελτίο Τύπου

Το Merlin's Music Box παρουσιάζει την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου στο ΙΛΙΟΝ plus (Κοδριγκτώνος 17, Αθήνα) μια ακόμα συναρπαστική βραδιά με δυο από τα σημαντικότερα ονόματα της εγχώριας σκηνής. Τους She Tames Chaos της μοναδικής Εύης Χασαπίδου Watson και τους Robert Sin & The Huckleberries.

She Tames Chaos
Αναμφισβήτητα η Εύη Χασαπίδου Watson είναι μια από τις σημαντικότερες παρουσίες στην ελληνική ανεξάρτητη rock σκηνή και ένα από τα πιο δυνατά «χαρτιά» παγκοσμίως. Η περίτεχνη, βαθιά, απροσποίητη ερμηνεία της και η συνολική μουσική της παρουσία, δικαίως της έχουν χαρίσει τον τίτλο της μεγάλης Ιέρειας του Underground. Με εικοσαετή και πλέον θητεία στο χώρο ως Singer/Songwriter, Performer και παραγωγός, και με την συγκλονιστική σκηνική της παρουσία, έχει αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι της τόσο με τους No Man’s Land όσο και με τους Echo Tattoo.

Το πιο πρόσφατο δημιούργημά της είναι οι She Tames Chaos, μια μπάντα όπου η Εύη παρουσιάζει για μια ακόμα φορά κάτι ιδιαίτερο.
Πάνω στη σκηνή, η indie-pop blues ταυτότητα των κομματιών του συγκροτήματος, μετουσιώνεται σε μια εκρηκτική ιεροτελεστία που τσακίζει κόκαλα, με πολύ πιο σκληρό ήχο από αυτόν που θα ακούσει κανείς στο ντεμπούτο Vinyl LP άλμπουμ του συγκροτήματος με τίτλο "Oh Fair Father where Art Thou?". (www.shetameschaos.bandcamp.com)

Το funk που συναντάει τους Durutti Column στις κιθάρες του Alfonso Μιγδάνη, το Big Muff στις βαριές κιθάρες και τα χαοτικά Spaced-Out solos του Robert Sin, η Heavy/Groovy Rhythm Section των Γιώργου Κασαπίδη και Σωτήρη Πετριδη, τα Melotron του Theo, τα θορυβώδη κιθαριστικά Feedbacks της Εύης, και φυσικά η "Φωνή", στέλνουν τα κομμάτια στο διάστημα.
 
Robert Sin & The Huckleberries
Ο Robert Sin είναι από τους λίγους εγχώριους με μουσική παιδεία που συγκροτείται από ένα ιδιαίτερα διευρυμένο φάσμα ιδιωμάτων, από την γένεση έως και την σύγχρονη έκφραση της μουσικής, γεγονός που τον κάνει να διαφέρει αισθητά από τους σύγχρονούς του, τόσο στη σύνθεση όσο και στην ευαίσθητη ερμηνεία του. Πτυχιούχος Αρμονίας, μεγαλωμένος μέσα στη μουσική από τον πατέρα του που υπήρξε λάτρης και εγκυκλοπαιδικός γνώστης της μουσικής και ο ίδιος, όλως παραδόξως ή και καθόλου, ο Robert διάλεξε να εκφραστεί μέσα από το δρόμο της Americana, χωρίς όμως να αφήνει απέξω από τη μουσική του τις συναισθηματικές και εκφραστικές αξίες του ευρύτερου πεδίου του rock ‘n’ roll.
 
Οι Huckleberries αεροβατούν ανάμεσα στην Americana, τα Blues και το Dream Psych Rock με χαρισματικές μεταλλάξεις των ακουσμάτων του frontman τους. Ο βαθύς, μεστός ήχος του συγκροτήματος δεν περιορίζεται όμως εκεί για τον απλούστατο λόγο ότι μαζί με τον Robert παίζουν μουσικοί από πολλές και διαφορετικές μουσικές τάσεις. Με πρώτο και καλύτερο το δίδυμο Χαμπίπη – Μπουρούσα γνωστό από το συγκρότημα των Libido Blume, στην κιθάρα και τα τύμπανα αντιστοίχως, σε θέση έκπληξη την Evi Hassapides Watson των Echo Tattoo και των She Tames Chaos που εδώ παίζει μπάσο και τραγουδάει backing vocals, τον Θοδωρή Καράμπαλη στα πλήκτρα, και τον γνωστό Pedal Steeler John Hardy (Dustbowl). Το ντεμπούτο άλμπουμ των Robert Sin and the Huckleberries, με τίτλο «…And the Ghosts in Between» κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2016.
 
MERLIN’S MUSIC BOX
Το Merlin’s Music Box ήταν, είναι και θα είναι ένα φανζίν που κυκλοφόρησε το πρώτο του τεύχος τον Οκτώβριο του 1989 και έκλεισε τον έντυπο κύκλο του το 1995, έπειτα από 26 τεύχη. Ενεργοποιήθηκε εκ νέου την άνοιξη του 2014, αυτή τη φορά ηλεκτρονικά, μέσω του facebook (https://www.facebook.com/merlinsmusicbox/) και της ιστοσελίδας του (www.merlins.gr), με σκοπό την παρουσίαση μουσικών σχημάτων και καλλιτεχνών από το χώρο της rock (και όχι μόνον), τη διοργάνωση εκδηλώσεων και, κυρίως, την τέρψη των φίλων του.

ΠΕΜΠΤΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017
ΙΛΙΟΝ plus
Κοδριγκτώνος 17 & Πατησίων (πλησίον ΗΣΑΠ Βικτώρια)

πόρτες: 21.00
είσοδος: 6 ευρώ

{youtube}yDdxrHDmuyo{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured