Δελτίο Τύπου

Πολλά νέα παιδιά ασχολούνται με το ρεμπέτικο τραγούδι. Τραγουδούν και παίζουν μουσική στους πεζόδρομους, στις πλατείες, στις συντροφιές, σε φιλικές συναυλίες και μας αποδεικνύουν με τον τρόπο τους ότι η ανάγκη και το αίτημα για το πραγματικό λαϊκό τραγούδι δεν μπορεί να αντικατασταθεί ούτε από την «έντεχνη» επεξεργασία του, ούτε από τα υποκατάστατά του.

Ο Σύλλογος των Φίλων της Μουσικής, στο πλαίσιο του ενδιαφέροντός του για τη διάδοση της ελληνικής μουσικής και τη στήριξη των νέων, διοργάνωσε ένα πρωτότυπο μουσικό «αγώνα» προσκαλώντας κομπανίες νέων μουσικών και μεμονωμένους μουσικούς- τραγουδιστές που αγαπούν και ασχολούνται με το ρεμπέτικο τραγούδι, να συμμετάσχουν σε αυτόν.

Στο κάλεσμα αυτό, ανταποκρίθηκαν περισσότεροι από 100 νέοι τραγουδιστές και μουσικοί από όλη την Ελλάδα. Η πενταμελής επιτροπή, αποτελούμενη από τους καταξιωμένους καλλιτέχνες Βαγγέλη Κορακάκη (μουσικός/συνθέτης), Λάμπρο Λιάβα (μουσικολόγος), Μανώλη Πάππο (μουσικός), Σοφία Σπυράτου (σκηνοθέτις) και Αλέξανδρο Χαρκιολάκη (μουσικολόγος) κάλεσε 26 κομπανίες και μουσικές σε φυσική ακρόαση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και επέλεξε τον νέο τραγουδιστή Γιάννη Διονυσίου και 8 ρεμπέτικες κομπανίες από όλη την Ελλάδα.

Στόχος του Συλλόγου των Φίλων της Μουσικής είναι να δώσει ένα πρώτο βήμα στους νέους που ασχολούνται με το ρεμπέτικο τραγούδι, ώστε να έρθουν σε επαφή με το ευρύτερο κοινό και να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Οι Ανφάν Γκατέ και ο Γιάννης Διονυσίου από τη Θεσσαλονίκη, οι Γιαλαντζί Πατρινοί και οι Τούτοι από την Κορινθία, τα Χορδόφωνα από τα Γιάννενα, οι Κιουρντί από τον Πειραιά και οι Αμανήτες, Tusker και Αμάλγαμα από την Αθήνα, θα συμμετάσχουν σε δύο μουσικοθεατρικές παραστάσεις με τίτλο «Είμαστε Αλάνια» αφιερωμένες στο ρεμπέτικο τραγούδι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 4 και 5 Νοεμβρίου, 2017.

Με τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Σοφίας Σπυράτου και την πολύτιμη συμβολή του Λάμπρου Λιάβα στην επιλογή των τραγουδιών, οι νέοι καλλιτέχνες θα συμπράξουν με δύο σπουδαίους μουσικούς, τον
Μανώλη Πάππο και τον Βαγγέλη Κορακάκη, που έχουν τιμήσει και αναδείξει το ρεμπέτικο τραγούδι στη σύγχρονη εποχή.

Αξεπέραστοι στίχοι και βαθιά χαραγμένες στη μνήμη μελωδίες από τον Μπαγιαντέρα μέχρι τον Τσιτάνη θα ζωντανέψουν και πάλι στο πάλκο του Μεγάρου με αφηγητή τον Γιάννη Στάνκογλου!

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 + ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης)
Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, πλησίον μετρό Μέγαρο Μουσικής

ώρα έναρξης: 20.30
Τιμές εισιτηρίων: €28, 24, 20, 16
Ειδική τιμή: € 12 (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι)

Πληροφορίες – κρατήσεις
210 7282 333, www.megaron.gr
Oμαδικές κρατήσεις: 210 7282 367

{youtube}2IE-i4rryIU{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured