Δελτίο Τύπου

Πέρασα...
Κική Δημουλά- Σοφία Καμαγιάννη

Μια μουσική παράσταση
Ένα μικτό θέαμα-ακρόαμα
πάνω στην πολυπρισματική ποίηση
της Κικής Δημουλά

Η σύλληψη, η μουσική και η σκηνοθεσία είναι της  συνθέτριας –πιανίστα και με πολλούς δίσκους στο ενεργητικό της Σοφίας  Καμαγιάννη.

Με κύριο «σώμα» τον λόγο της Κικής Δημουλά και όχημα την μουσική η  Σοφία Καμαγιάννη χτίζει μια παράσταση η οποία επιχειρεί να αγγίξει πολύπλευρα το θεατή.

Έχοντας ακριβό δώρο τη  φωνή της ποιήτριας - εκτός από τις απαγγελίες της Κικής Δημουλά, θα ακουστεί σε απρόσμενες ηχογραφήσεις στίχων της που αποτελούν έναν μη συνηθισμένο τρόπο ακρόασης της ποίησης -  η παράσταση σε συνδυασμό με ένα μουσικό – ηχητικό  κόσμο,  προσκαλεί σε ένα κολλάζ αισθήσεων.

Η Σοφία Καμαγιάννη διαβάζει την Κική Δημουλά από πολύ νέα.

«Η πρώτη μας επαφή μέσω αλληλογραφίας, το 2000, πρόσθεσε μία σπίθα  στον ήδη μαγικό κόσμο που η ποίησή της έχτιζε μέσα μου εκείνη τη δύσκολη, σε προσωπικό επίπεδο, εποχή.  Σιγά-σιγά ήμουν σίγουρη οτι θα καταπιανόμουν μουσικά με το έργο της, χωρίς να έχω αποφασίσει ακόμα τον τρόπο, λόγω της ιδιόμορφης γραφής της. Το ουσιαστικό βήμα έγινε το 2008  με το ποίημά της «Το διαζευκτικόν ή», το οποίο περιλαμβάνεται στο CD μου με τον τίτλο «Στων άστρων την άλω». Τότε έγινε η πρώτη συνεργασία μας, την ηχογράφησα να το απαγγέλει και ακολούθησε ηλεκτρονική επεξεργασία. Η τόσο θερμή υποδοχή της σε έναν  σύγχρονο, ακουστικό τρόπο προσέγγισης της ποίησης, καθώς και ο ενθουσιασμός της, αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για εμένα. Πάντα με άξονα τη φωνή της άνοιξε ο δρόμος για διάφορες προσεγγίσεις στη συνέχεια: μελωδικές, ρυθμικές, ηχοχρωματικές. Από τις συναντήσεις μας συνέλεξα πολύτιμο υλικό που θα ακουστεί για πρώτη φορά σε αυτή την παράσταση.

Με το πέρασμα του χρόνου προχώρησα και σε μελοποιήσεις ποιημάτων της (ή αποσπασμάτων) και σταδιακά έφτασα να χτίσω ένα ολόκληρο έργο πολλαπλών αναγνώσεων της ποίησής της, όπως έχει περιγραφεί πιο πάνω, με κέντρο τη μουσική. Θέλω να πιστεύω οτι η παράσταση αυτή θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει όσο γίνεται περισσότερο, εντός και εκτός Ελλάδας, μετά τις ήδη κλεισμένες πρώτες παραστάσεις του φθινοπώρου.

Μαζί με την ποιήτρια Δημουλά κουβαλώ μέσα μου και τον άνθρωπο Δημουλά, τη γενναιοδωρία της, τη φιλική μας σχέση όλων αυτών των χρόνων  νιώθω ευγνώμων. Το έργο αυτό είναι ένα εσωτερικό χρέος και αποτελεί  φόρο τιμής σε όλα όσα μου έχει προσφέρει».

Συντελεστές

Ποίηση: Κική Δημουλά
Σύλληψη, μουσική, σκηνοθεσία : Σοφία Καμαγιάννη
Σκηνογραφία:  Όλγα Ντέντα
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Kίνηση : Eρμής Μαλκότσης
Βιντεο :  Παναγιώτης Γουμπούρος              
Bοηθός σκηνοθέτη : Φάνης Σακελλαρίου
    
Ηθοποιός: Γιώτα Φέστα
Τραγούδι, ηθοποιός : Θεοδοσία Σαββάκη

Μουσικοί: Τάσος Γουσέτης (βιολί), Φίλανδρος Κάρρας (κλαρινέτο), Όσβαλντ Αμιράλης (κόντρα μπάσο), Θεοδοσία Σαββάκη (σαξόφωνο), Σοφία Καμαγιάννη (πιάνο)

Ηχογραφημένη φωνή: Κική Δημουλά

Ηλεκτρονική επεξεργασία προηχογραφημένου υλικού: Σοφία Καμαγιάννη
Τεχνικός σύμβουλος ήχου :  Τim Ward

Παραγωγή: Σπίζα
Εκτέλεση παραγωγής: Ρούλα Νικολάου
 
ΔΕΥΤΕΡΕΣ 16, 23 & 30 + ΤΡΙΤΕΣ 17, 24 & 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017, ΑΘΗΝΑ
Θέατρο Τζένη Καρέζη
Ακαδημίας 3, Αθήνα

ώρα έναρξης: 21.00
εισιτήρια: 10 ευρώ (προπώληση), 12 ευρώ (ταμείο), 5 ευρώ (μειωμένο)

Προπώληση

- καταστήματα Public
- ταμεία θεάτρου Τζένη Καρέζη (11.00-14.00, 17.00-21.00)
- ηλεκτρονικά στο www.ticketservices.gr   

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 + ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΝΟΕΜΒΡΗ 2017, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης)
Εγνατίας 134

ώρα έναρξης: 21.00
είσοδος: 10 ευρώ, 5 ευρώ (μειωμένο)

{youtube}ycUOjq4PFYQ{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured