Δελτίο Τύπου

φωτογραφία: Χάρης Σφακιανάκης

Τα μεγαλύτερα συγκροτήματα της ελληνικής σκηνής θα συναντηθούν στις σκηνές του TerraVibe Park για το Rockwave Festival σε μια σύμπραξη που θα θυμόμαστε για καιρό!

Παρασκευή 30 Ιουνίου λοιπόν η μουσική πυξίδα της χώρας δείχνει Rockwave Festival

ROTTING CHRIST

Το 1988 κάπου στην Αθήνα, άλλαξε μια για πάντα η ιστορία του ελληνικού metal. Ήταν το κομβικό πια σημείο της ίδρυσης των Rotting Christ. 29 χρόνια μετά χαίρουν της καθολικής αποδοχής όλων των εμπλεκομένων του σκληρού ήχου!

29 years doing the devil’s work θα πουν ίσως οι μυημένοι και σκληροπυρηνικοί οπαδοί των Rotting Christ σε μια προσπάθεια να χαρακτηρίσουν την πιο σημαντική metal μπάντα που έβγαλε ποτέ η χώρα μας. To 1988 ο Σάκης Τόλης και ο αδερφός του Θέμης, κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, πριν κλεισουν καν τα 20 τους χρόνια. “Passage to Arcturo”, λοιπόν λίγο πριν το “Thy Mighty Contract” γίνει το πρώτο ολοκληρωμένο album των Rotting Christ ταράζοντας τα λασπωμένα νερά του Black Metal. Ακολούθησαν τα “Non Serviam” & “Triarchy of the Lost Lovers” για να κλείσει η ανίερη τριλογία τους και η περιβόητη “Fuck Christ Tour” με Immortal και Blasphemy για να φέρουν τους Rotting Christ στην εμπροσθοφυλακή του Black Metal κινήματος. Το Hellenic Black Metal είχε βρει πια τους μπροστάρηδες του.

Μετά από κάποιες αλλαγές στο Line up του group, κυκλοφόρησαν τα “A Dead Poem” & “Sleep of the Angels” βαδίζοντας σε dark metal μονοπάτια και οι Christ γνώρισαν και εμπορική επιτυχία δίχως ποιοτική έκπτωση στον ήχο τους, περιοδεύοντας σε ολόκληρο τον κόσμο ασταμάτητα.

Μετά το Genesis το συγκρότημα εξέλιξε τον ήχο του και άλλο, εντάσσοντας ανατολίτικα στοιχεία, δίνοντας χώρο παράλληλα στις πεντατονικές της Ηπείρου, παράγοντας ένα αξιοθαύμαστο αποτέλεσμα που εξέπληξε θετικά το πολυπληθές κοινό τους. Ξεκίνησαν με το Theogonia, μεσολάβησε το Aealo μέχρι τον Κατά τον Δαίμονα Εαυτού δίσκο, αποδεικνύοντας γιατί θεωρούνται πρεσβευτές του ελληνικού metal παγκοσμίως, με συμμετοχές στα σημαντικότερα φεστιβάλ της υφηλίου.

To 2016 έφερε στο δρόμο των οπαδών των Christ έναν εξαιρετικό δίσκο που συμπεριλήφθη στις λίστες με τα καλύτερα metal albums της χρονιάς που φεύγει.Σκοτεινό, ατμοσφαιρικό, φυλάκισε στις νότες του όλη την μουσική πορεία του γκρουπ από το 1988 έως σήμερα!

Σκεπτόμενοι, δημιουργικοί, εμπνευσμένοι, πιστοί σε όσα καθόρισαν τον ήχο τους οι Rotting Christ με δυο βροντερές εμφανίσεις στο Piraeus 117 Academy επιστρέφουν στο Rockwave μετά από δύο χρόνια για να ισοπεδώσουν και το TerraVibe!

1000mods

Repeated Exposure to... … high sound levels (more than 80 decibels) might cause permanent impairment of hearing. Μτφ: Επαναλαμβανόμενη έκθεση σε υψηλής έντασης ήχους που ξεπερνούν τα 80 decibels είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν μόνιμη βλάβη στην ακοή.

Μετά την προειδοποίηση περνάμε στο δια ταύτα:
Oι 1000mods μετά το μνημειωδες πια και περιβόητο sold out στο Piraeus 117 Academy μας προσκαλούν να ιδρώσουμε μαζί τους, μετά από τις επαναλαμβανόμενες ακροάσεις του νέου τους δίσκου.
Το συγκρότημα που έκανε τόσο αγαπητό το ψυχεδελικό/heavy/desert/younameit rock στο ελληνικό κοινό ένα χρόνο περίπου μετά το υπερεπιτυχημένο παρθενικό live του Piraeus Academy, επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος και φέρνει μαζί όλα όσα είναι οι 1000mods.

Κοφτερά riffs, δύναμη, ιδρώτα, 9λεπτα τραγούδια που κλείνουν το μάτι σε όσους τα χαρακτηρίζουν αντι-ραδιοφωνικά, refrain γεννημένα να γίνουν sing-along, vidage αισθητική

NIGHTSTALKER

Οι Nightstalker είναι η πιο ψυχωμένη πάντα της σκηνής. Δεν χρειάζεται παρά μια ζωντανή εμφάνιση για να καταλάβει κάποιος πως το ροκ εντ ρολ είναι τα Παιδιά του Ήλιου, να αισθάνονται ένα κάψιμο από τσιγάρο στο χέρι, γιατί ο Θέος πέθανε πια μωρό μου και πήγε κατευθείαν στην κόλαση.

«Γεννημένοι» το 1989 με 5 δίσκους στην πλάτη τους και ατελείωτες rock ιστορίες που έχουν μοιραστεί μαζί μας είναι οι “Dead Rock Commandos” και τα «Superfreaks” της πιάτσας και της καρδιάς μας έχουν να περηφανεύονται πολλά. Την κυκλοφορία του «Use” στην Ελλάδα των 90s τα sold out shows, τον Larger than life Αργύρη, Αντρέα τον Τόλη, τον Ντίνο και τα άλλα παιδιά, μα πιο πολύ ότι δεν πούλησαν την μουσική τους στο διάολο.

Την κράτησαν για αυτούς και τα φιλαράκια τους!

Βazooka

Οι Μπαζούκα έχουν φύγει ακόμα μια φορά για περιοδεία στα βουνά των Βαλκανίων και της Κεντρικής, Δυτικής και Νότιας Ευρώπης. Βαλίτσες γεμάτες γυναίκες, οθόνες, ψέματα, κρεβάτια και έναν από τους καλύτερους δίσκους της περασμένης χρονιάς, την «Άχρηστη Γενιά». Ο δίσκος κυκλοφόρησε από την Slovenly ανά τον κόσμο και είναι απόδειξη, αν είχε κανείς αμφιβολία, ότι μπορεί να υπάρξει μπάντα και εκτός συνόρων με ελληνικό στίχο.

Το πιο καλό κρυμμένο μυστικό της ελληνικής σκηνής βγαίνει πια στην επιφάνεια δίνοντας shows που δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ όσοι βρεθούν απέναντι τους

InnerWish

H ιστορία των INNERWISH ξεκίνησε το 1995, στην Αθήνα και στα 20 χρόνια της ύπαρξής τους, κατάφεραν όχι μόνο να είναι μία από τις σημαντικότερες metal μπάντες της Ελλάδας, αλλά επίσης να καθιερωθούν και ως μία αξιοσέβαστη μπάντα στην Ευρωπαϊκή melodic metal σκηνή.

Το 1998 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους, “Waiting for the dawn”, μέσω της NMC Records, το οποίο ακολούθησε ένα split CD το 2001, μαζί με τους φίλους τους Reflection, με τίτλο “Realms of the night”, μέσω της ίδιας εταιρείας.

Το δεύτερο άλμπουμ τους, “Silent faces”, κυκλοφόρησε το 2004, μέσω της διάσημης Γερμανικής εταιρείας Limb Music, από την οποία κυκλοφόρησε και το τρίτο άλμπουμ τους, “Inner strength”, το 2006. To 2008, οι INNERWISH μπήκαν στα Devasoundz Studios στην Αθήνα και ηχογράφησαν το τέταρτο άλμπουμ τους, “No turning back”. Η μίξη του άλμπουμ έγινε από τους Fredrik Nordstrom και Henrik Udd, στο Studio Fredman στη Σουηδία, ενώ το mastering από τον Mika Jussila στα Finnvox Studios στη Φινλανδία.

Η αναζήτηση νέας δισκογραφικής στέγης έληξε όταν υπέγραψαν με τη Σουηδική εταιρεία Ulterium Records και το “No turning back” κυκλοφόρησε το 2010. Αυτό το άλμπουμ ήταν το καλύτερο που είχαν βγάλει μέχρι τότε και τους βοήθησε να φτάσουν σε νέους ορίζοντες και να διευρύνουν το όνομά τους ακόμα περισσότερο.
Ενώ τα πράγματα έδειχναν να πηγαίνουν τέλεια στο στρατόπεδο των INNERWISH, δύο αλλαγές μελών ανάγκασαν τη μπάντα να ακυρώσει πολλά από τα σχέδιά της.

Πρώτα ο επί χρόνια drummer τους Λευτέρης Μώρος αντικαταστάθηκε από τον Φραγκίσκο Σαμοΐλη στα τέλη του 2010. Και μετά, το 2011, ο επίσης επί σειρά ετών τραγουδιστής τους, Μπάμπης Αλεξανδρόπουλος, αναγκάστηκε να αποχωρήσει για να επικεντρωθεί στην καριέρα του σαν τενόρος στο κλασικό τραγούδι. Οι INNERWISH αποφάσισαν να επικεντρωθούν στη σύνθεση νέων κομματιών για το επόμενο άλμπουμ, αντί να ψάξουν για το νέο τους τραγουδιστή. Μετά από διάφορα εμπόδια στο δρόμο τους, τελικά το 2013, ανακοινώνουν το νέο τους τραγουδιστή, τον Γιώργο Εικοσιπεντάκη

Τα πρώτα δύο δείγματα του νέου lineup των INNERWISH, ήταν δύο διασκευές που έκανε η μπάντα. Η πρώτη στο κλασικό έπος των BLACK SABBATH, “Neon knights”, για μία συλλογή του Metal Hammer της Ελλάδας και η δεύτερη σε ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια των WARLORD, το “Black mass”, για τη συλλογή “Sons of a dream – A tribute to the majesty of Warlord”, η οποία κυκλοφόρησε από την Metal Breed Records USA.

Μετά από πολλούς μήνες, νύχτες αϋπνίας και σκληρή δουλειά, οι INNERWISH μπήκανε στα Devasoundz Studios στην Αθήνα τον Αύγουστο του 2015 και ξεκίνησαν τις ηχογραφήσεις του πολυαναμενόμενου πέμπτου άλμπουμ τους. Το αποτέλεσμα είναι το καλύτερο άλμπουμ που έχει κυκλοφορήσει η μπάντα μέχρι τώρα. Απλά ονομαζόμενο “InnerWish”, αυτό το πέμπτο πνευματικό παιδί τους, παρουσιάζει τους INNERWISH στην καλύτερη φάση της μουσικής τους καριέρας.

Μη χάσετε μία από τις πιο ποικίλες και δυναμικές κυκλοφορίες του 2016 στο χώρο του melodic metal.

Godsleep

Οι Godsleep είναι μια heavy rock μπάντα που σχηματίστηκε το 2010 στην Αθήνα. Στα μέσα του ίδιου έτους κυκλοφόρησαν ένα promo με 4 κομμάτια, κι από πολύ νωρίς έλαβε πολύ θετική ανταπόκριση, με αποτέλεσμα ένα από τα κομμάτια να συμπεριληφθεί στη ροκ συλλογή της 272 Records (California).Από το 2010 μέχρι και σήμερα οι Godsleep έχουν πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχουν πάρει μέρος σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Από τις μέχρι τώρα σημαντικότερες στιγμές τους ήταν η φιλοξενία τους το 2012 στη sold out σκηνή του διεθνούς φεστιβάλ Freak Valley στη Γερμανία..

To 2013 ακόλουθησε η πρόσκληση από τα φεστιβάλ Aquamaria

(Γερμανία) και Yellowstock (Βέλγιο), όπου και μοιράστηκαν τη σκηνή με τους Colour Haze, My Sleeping Karma, Blues Pills, Karma to burn και Gentlemans Pistols. Πρόσφατα ολοκλήρωσαν τις ηχογραφήσεις του πρώτου τους full length album με τίτλο ‘Thousand Sons Of Sleep’ το οποίο κυκλοφόρησε σε CD τον Μάιο 2015 και ακολουθήθηκε απο την πρώτη headline ελληνικη περιοδεία. Στο τελος του ίδιου έτους το ‘Thousand Sons Of Sleep’ θα κυκλοφορήσει και σε LP από τη γερμανική 'Rock Freaks Records' .

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017
TerraVibe Park
37ο χλμ Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας

πόρτες: 15.00
εισιτήρια:

Στην πρώτη φάση της προπώλησης 12€
Στη δεύτερη φάση της προπώλησης η τιμή των εισιτηρίων ανά ημέρα θα διαμορφωθεί στα 14€
Ταμείο: 16€

Οι κάτοχοι διημέρου εισιτηρίου για τις 1& 2 Ιουλίου δεν επιβαρύνονται για την συγκεκριμένη ημέρα και μπορούν να την παρακολουθήσουν δωρεάν.

Προπώληση

Αθήνα
Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), tηλ.210 3608366

Θεσσαλονίκη
Musicland, Μητροπόλεως 102, Τηλ. 2310 264880

Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr

{youtube}dMbsju-qSeE{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured