Δελτίο Τύπου

«Όλο το δεύτερο μισό (ίσως και λίγο παραπάνω) του κομματιού συναρμολογήθηκε στο διάστημα που θα ήταν οι χριστουγεννιάτικες διακοπές του 2015 (και κυρίως οι πρώτες μέρες του Γενάρη του 2016), έτσι όπως στα σχολικά μας χρόνια που αυτές οι μέρες ήταν πάντα μια ευκαιρία για τέτοιου είδους δραστηριότητες.

Σαφώς οι ηχογραφήσεις μου είχαν έναν αέρα σχολικών χρόνων. Βγήκαν στην επιφάνεια όχι μόνο τα παλιά αρμόνια και συνθεσάιζερ, αλλά και ιδέες που συζητούσαμε με τον Κώστα Μωραΐτη το 1978, και τις οποίες ποτέ δεν δοκίμασα να υλοποιήσω, όπως λ.χ. τον ήχο ενός πετρογκάζ ή και άλλων συσκευών της κουζίνας· μηχανές του καφέ, κατσαρόλες, τάπερ κλπ. Το πετρογκάζ σαφώς αντλούσε έμπνευση από τους ομιχλώδεις, φυσητούς ήχους των Tangerine Dream της εποχής του Zeit και του Phaedra και όπως φαίνεται ο απόηχος των Tangerine Dream είναι διακριτός, τον σχολίασε ο Κώστας Παντόπουλος σε μια ακρόαση του κομματιού, το Πάσχα».

Τέτοιου είδους σχόλια πάνω στην πρόσφατη δουλειά του Επί Πτερύγων Ανέμων θα κάνει ο Κωστής Δρυγιανάκης το Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017 και ώρα 19:00 στο ΠΙΚΑΠ.

Το Επί Πτερύγων Ανέμων (Wings of Winds στα αγγλικά) κυκλοφόρησε πρόσφατα σε δίσκο από την εταιρεία Granny, η οποία επιμελείται και συντονίζει περαιτέρω την όλη εκδήλωση, στην οποία θα ακουστούν και αποσπάσματα του έργου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017
ΤΟ PIKAP
Ολύμπου 57, Θεσσαλονίκη

ώρα έναρξης: 19.00
είσοδος ελεύθερη

{youtube}Q1ULmRH8A8E{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured