Δελτίο Τύπου

Οι Ex-Humans, η θρυλική αθηναϊκή punk μπάντα από τα 1980s, επιστρέφουν για ένα μοναδικό live

την Παρασκευή 8 Απριλίου στο Second Skin

(Δαμοκλέους 8, Γκάζι / Μετρό “Κεραμεικός” / www.secondskinclub.gr )!

Από τα πιο γνωστά ονόματα που έθεσαν τις βάσεις για τη δημιουργία της πρώιμης punk / underground εγχώριας σκηνής, στις αρχές της δεκαετίας του ’80, είδαν τη μουσική τους να περνάει ακόμα και σε νεώτερες γενιές, κυρίως χάρη στο μοναδικό album τους, με τίτλο “Ανώφελη Επιβίωση” (1984) και τη συμμετοχή τους στην περίφημη συλλογή της Enigma Records, “Διατάραξη Κοινής Ησυχίας”.

Στο live της 8ης Απριλίου, θα ακουστούν κομμάτια των Ex-Humans, αλλά και ορισμένα των Velocity, της hardcore μπάντας που δημιούργησαν οι Γιώργος “Havoc” Αλευράς και Γιάννης Τρομπέτας (ιδρυτικά μέλη των πρώτων) στα τέλη των 90’s.
Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 21:00 και η γενική είσοδος κοστίζει 7 ευρώ.

Το punk συγκρότημα Ex-Humans. δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 1980 στην Αθήνα σαν Guillotine. Με αυτό το όνομα συμμετείχαν στο πρώτο punk festival στην Αρετούσα, στην Πλάκα, μαζί με τους Stress και τους Ausschwitss. Το '81, οι Γιώργος “Havoc” Aλευράς (φωνή και κιθάρα) και Γιάννης Τρομπέτας (μπάσο), με νέα μέλη τους Αντρέα Φερδιανάκη (τύμπανα) και Δημήτρη Κυριακίδη (φωνή) μετονομάζονται σε Soldiers Of Anarchy.

Πρωτοεμφανίζονται με το όνομα Ex-Humans το καλοκαίρι του '82, στη Γκράβα, σαν τριμελής μπάντα, μιας κι έχει φύγει ο Κυριακίδης και χρέη τραγουδιστή αναλαμβάνει ο Havoc. Παίζουν συχνά, κυρίως στη Σοφίτα και το Skylamp στην Πλάκα, αλλά και σε πολλά μουσικά στέκια της εποχής. Σε κάποια από αυτά τα live εμφανιζόταν μαζί τους ο Λάμπρος “R.R. Hearse” Τσάμης (ex-Vampires, Κλειστοφοβία) στη φωνή.

Η βάση της μπάντας ήταν στο Γαλάτσι και την πλατεία Χαλέπα. Συμμετείχαν σε μια ομάδα punk, τους “Χαλεπάδες”, που διοργάνωνε live και βοηθούσε στο στήσιμο σε punk συναυλίες. Οι πρόβες και οι προετοιμασία για τα live τους γίνονταν σε ένα “χαμόσπιτο” στην οδό Αχαρνών, κάτω από “δύσκολες” συνθήκες…
Το '83, ο Φοίβος Περγαλιώτης αντικαθιστά τον Φερδιανάκη στα τύμπανα και με αυτή τη σύνθεση ηχογραφούν, το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, δώδεκα κομμάτια στο Studio 111. Πέντε από αυτά κυκλοφόρησαν το '84 σε κασέτα από την αγγλική Bluurg Tapes και στη σύνθεσή τους συμμετέχει ο Δημήτρης Κυριακίδης στην κιθάρα. Την ίδια χρονιά, δέκα από τα ηχογραφημένα τους κομμάτια θα κυκλοφορήσουν στον μοναδικό δίσκο τους, με τίτλο “Ανώφελη Επιβίωση”, από την Enigma Records, η οποία θα τον επανακυκλοφορήσει σε cd το '97. Το '84, αποχωρεί από τη μπάντα ο Περγαλιώτης και τη θέση του παίρνει ο Γιώργος Δαμέλλος, ενώ κατά καιρούς φιλικά συμμετείχαν οι Γιώργος Γληνέλης και Στάθης Καλυβιώτης - και οι τρεις από τους Ανυπόφορους.

Τον ίδιο χρόνο, θα κυκλοφορήσει η ιστορική πλέον συλλογή της Enigma Records, “Διατάραξη Κοινής Ησυχίας” στην οποία οι Ex-Humans συμμετείχαν με τα κομμάτια “Εκτυφλωτική Λάμψη” και “Αυτοκτονία Σε Αργή Κίνηση”, στην ηχογράφηση των οποίων η σύνθεση του γκρουπ ήταν Havoc, Τρομπέτας, Δαμέλλος και Γληνέλης στην κιθάρα. Συνέχισαν να δίνουν συναυλίες μέχρι το καλοκαίρι του '85, οπότε και διαλύθηκαν όταν ο Havoc έφυγε στο στρατό. Το 2012, επανακυκλοφόρησε ο δίσκος τους (με επιπλέον δύο ακυκλοφόρητα κομμάτια), από τη Geheimnis Records, αρχικά σε τριακόσια ενενήντα αντίτυπα και τον επόμενο χρόνο σε άλλα διακόσια.
Μετά τη διάλυσή τους, οι Τρομπέτας και Havoc έφτιαξαν τους Abolish Authority, από το 1987 έως το 1989, και το 1998 τους Velocity, με τους Νίκο και Κώστα (πρώην μέλη των Fake) σε τύμπανα και κιθάρα αντίστοιχα, δίνοντας πιο hardcore ύφος στον ήχο τους. Το 2005 διέλυσαν.

Το 2008, το συγκρότημα επανήλθε με τους Havoc – Τρομπέτα απ την αρχική σύνθεση και με τους Δημήτρη Κυπραίο (Τύμπανα) - Αργύρη Βασιλόπουλο (Κιθάρα).
Το 2016 οι Havoc-Tρομπέτας-Κυπραίος-Βασιλόπουλος επανεμφανίζονται για ένα και μοναδικο live ως Ex-Humans!
Oι μαχητές του αύριο επέστρεψαν για μία επιβίωση που μόνο ανώφελη δεν θα ‘ναι αυτή τη φορά…

H συνέχεια επι σκηνής…
EX-HUMANS ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ & ΣΥΛΛΟΓΕΣ:
1. DEMO [1983 - DEMO TAPE]
2. ΑΝΩΦΕΛΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗ [1984 - LP]
3. ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ ΚΟΙΝΗΣ ΗΣΥΧΙΑΣ [1984 - LP - ΣΥΛΛΟΓΗ]
VELOCITY ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ:
1. Ο "Χ" Επαναστάτης [2001]
2. Αξία Και Δύναμη [2002]
3. Ελευθερία [2003]

Ex-Humans Live @ Second Skin Club
Τιμή Εισιτηρίου : 7 ευρώ (εισιτήρια στην είσοδο του club την μέρα του live)
Doors open @ 21:00
AfterShow Set By: HAVOC [ex-humans] - Dr.D – Rammlied
Sponsored by: Monster Energy  , Fucking Hell  beer
Supported by: Unity tattoo  - Attitude Tattoo  - In CORE tattoo Artist

Second Skin Club
Δαμοκλέους 8, Γκάζι
Μετρό: Κεραμεικός (έξοδος Κων/πόλεως)
www.secondskinclub.gr

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured