Δελτίο Τύπου

 

Lüüp
Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016 | 21.30 |
γενική είσοδος: 6 €
@Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Η μουσική κολεκτίβα Lüüp έρχεται για μία μοναδική συναυλία στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων και εμφανίζεται για πρώτη φορά με τη νέα πενταμελή της σύνθεση.

Mε άξονα τον φλαουτίστα Στέλιο Ρωμαλιάδη, η μουσική των Lüüp έχει περιγραφεί από το ιταλικό περιοδικό OndaRock ως «μια μουσική πρωτότυπη, που ανακαλύπτει αυτό που ήταν πάντα παρόν χωρίς να παρατηρείται, που φέρνει στο φως το υποσυνείδητο της ευρωπαϊκής folk με έναν τρόπο αυθεντικό, γοητευτικό και καλλιεργημένο».

Λίγα λόγια για τους Lüüp

Οι Lüüp έχουν κυκλοφορήσει δύο albums, τα Distress Signal Code και Meadow Rituals, από τη γαλλική Musea και την αμερικανική Experimedia αντίστοιχα, ενώ η συνεργασία τους με τον Πολωνό Pleq, The Redemption Bells EP, κυκλοφόρησε από την ιρλανδική Wist Rec. Αυτήν την περίοδο ηχογραφούν το 3ο τους άλμπουμ. Έχουν εμφανιστεί live σε Ελλάδα, Κύπρο & Τουρκία.
Μεταξύ άλλων, στο σχήμα συμμετέχουν κατά καιρούς οι μουσικοί: David Jackson (Van Der Graaf Generator), Lisa Isaksson (Lisa O Piu), David Svedmyr (Me & My Kites), Andria Degens (Current 93, Pantaleimon), Λευτέρης Μουμτζής (J. Kriste, Master of Disguise), Άκης Μπογιατζής (Sigmatropic), Greg Haines κ.α.

Σοφία Σαρρή: φωνητικά | Άννα Λινάρδου: φωνητικά | Σοφία Ευκλείδου: τσέλο | Γιώργος Βαρουτάς: ακουστική κιθάρα, fx | Στέλιος Ρωμαλιάδης: φλάουτο, fx

Περισσότερες πληροφορίες:
www.luupband.com

Λίγα λόγια για τους μουσικούς

Ο Στέλιος Ρωμαλιάδης σπούδασε φλάουτο κυρίως με τη Σοφία Μαυρογενίδου και σπουδάζει σύνθεση με τον συνθέτη Νίκο Παναγιωτάκη. Ξεκίνησε το μουσικό σχήμα Lüüp το 2007 κυκλοφορώντας μέχρι σήμερα δύο άλμπουμ [Distress Signal Code (Γαλλία 2008), Meadow Rituals (ΗΠΑ 2011)]. Το 2012 η Wist Rec (Ιρλανδία) κυκλοφόρησε το EP της συνεργασίας του με τον Πολωνό Pleq, “The Redemption Bells”. Εκτός των lüüp έχει συνεργαστεί με τους Hior Chronik, J.Kriste-Master of Disguise, Pleq, Eziak, Σεραφείμ Τσοτσώνη, Θάνο Βαβαρούτα, Μαρίνα Σκιαδαρέση, Δημήτρη Παπασπυρόπουλο κ.α. Έχει γράψει μουσική για 2 ταινίες μικρού μήκους. إكيلé هًكَçٍ ىفëïٍ ôïُ َ÷قىلôïٍ Vault of Blossomed Ropes.

Η Άννα Λινάρδου ασχολείται με τη φωνή σε όλες της τις εκδοχές. Εξερευνώντας φωνητικές ποιότητες του σύγχρονου και του κλασικού τραγουδιού, καθώς και παραδοσιακών εθνικών ιδιωμάτων, εναλλάσσει ύφος και κώδικα αναζητώντας και αναπτύσσοντας το δικό της λεξιλόγιο, άλλοτε μέσω του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού, και άλλοτε εντάσσοντας το λεξιλόγιο αυτό στη δοσμένη φόρμα. Είναι η φωνή των Liminal Vanguard και των Vault of Blosssomed Ropes, ενώ έχει εμφανιστεί ως σολίστ σε μουσικές παραστάσεις στην Ελλάδα, την Ευρώπη και την Αμερική. Μεταξύ άλλων έχει συνεργαστεί με τον συνθέτη και μαέστρο Andrea Molino, τον σκηνοθέτη Wouter Van Looy, την Καμεράτα, το Μουσικό Σύνολο Μάνος Χατζιδάκις, το Λουκά Καρυτινό, τη Ζωή Ζενιώδη, καθώς και με σημαντικούς μουσικούς της εγχώριας ελληνικής και τζαζ σκηνής, όπως το Θάνο Μικρούτσικο, το Βαγγέλη Κατσούλη, το Δημήτρη Τσάκα, τον Haig Yazdjian, το Γιάννη Αναστασάκη κ.α.
http://liminalvanguard.tumblr.com

Η Σοφία Σαρρή μεγάλωσε στα Χανιά της Κρήτης, όπου ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική στα 16 παίζοντας σε μια μέταλ μπάντα.
Στα 18 αναχωρεί για Αθήνα όπου ξεκινάει τις μουσικές της σπουδές και γίνεται μέλος του trip-hop/post-rock συγκροτήματος Night On Earth. Με τους Night on Earth κυκλοφορούν τον ομώνυμο πρώτο τους δίσκο το 2006. Το 2008 ξεκινούν μια δισκογραφική και συναυλιακή συνεργασία με τον τραγουδοποιό Θανάση Παπακωσταντίνου και κυκλοφορούν το άλμπουμ Second Hand με παραγωγό τον ίδιο. Στη συνέχεια η Σοφία Σαρρή γίνεται ιδρυτικό μέλος της γυναικείας acapella κολεκτίβας των Σανάδων. Οι Σανάδες μαζί με το beatbox ντουέτο των Word of Mouth παρουσιάζουν τη μουσική παράστασή τους, σε σκηνοθεσία Κέλλης Καραχάλιου, σε πλήθος συναυλιακών χώρων και φεστιβάλ (Ε.Φ, Αθηναΐδα, Μέγαρο Μουσικής, Υιακύνθεια, κ.ά). Το 2012 συμμετέχει στο δίσκο των borderline syndrome, stateless. Συνεργάζεται επίσης τόσο επί σκηνής όσο και δισκογραφικά με τους: Φοίβο Δεληβοριά, Θανάση Παπακωσταντίνου, Νίκο Πορτοκάλογλου, Κωστή Χριστοδούλου κ.ά.
Έχει ηχογραφήσει το πρώτο προσωπικό της άλμπουμ Euphoria στα In a Jam (GR) & Abbey Road (UK) studios.
www.sofiasarri.com

Η Σοφία Ευκλείδου ξεκίνησε τις σπουδές της στο βιολοντσέλο στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης και τις συνέχισε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (τάξη Δ. Πάτρα), απ’ όπου απέκτησε το Δίπλωμά της με άριστα παμψηφεί. Συνέχισε στην Hochschule für Musik Köln (τάξη Claus Kangiesser) και στο Trinity College of Music (τάξη Richard Markson). Εκεί βραβεύτηκε με το  Sir John Barbirolli  prize for cello studies και κέρδισε με το τρίο της το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού μουσικής δωματίου. Για τρία χρόνια υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και για άλλα δύο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής. Έχει δώσει συναυλίες και ρεσιτάλ στην Ελλάδα, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Τουρκία και την Αγγλία.
Η Σοφία Ευκλείδου έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα σύνολα μουσικής δωματίου, μπαρόκ, αναγεννησιακής και παραδοσιακής μουσικής, συναυλίες σύγχρονης και αλεατορικής μουσικής.
Tα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει παράλληλα μια άλλη πορεία, δουλεύοντας στο θέατρο: Μisterioso-119 και Άλκηστη του Ευριπίδη (για το Εθνικό Θέατρο), Έμποροι των εθνών, του Α. Παπαδιαμαντη (σε συμπαραγωγή της ομάδας Όπερα, με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών), Παραμύθια του Δημήτρη Μπασλάμ, με τρίο κινηματογραφικής μουσικής (με τον Θ. Κοτεπάνο και τον Σ. Σέμση), με τους  Artefacts ensemble, με τον Νίκο Κηπουργό, καθώς επίσης δουλεύντας και ηχογραφόντας με τραγουδιστές όπως οι: Γιάννης Αγγελάκας, Νίκος Βελιώτης, Μάρθα Φριτζήλα, Κωνσταντίνος Βήτα, Σαββίνα Γιαννάτου, Γιάννης Χαρούλης, Ψαραντώνης κ.α.
Ήταν επι σειρά ετών συνεργάτης της Καμεράτας, ορχήστρας των φίλων της μουσικής, αλλά έχει συνεργαστεί και με την κρατική και δημοτική ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την κρατική ορχήστρα Αθηνών και την ορχήστρα δωματίου του δήμου Χανίων.
Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια όχι μόνο κλασικής (Rafael Wallfish, Alexander Bailly, Laury Blake κ.α.), σύγχρονης (στη Θερινή ακαδημία των Παξών με το Ensemble Moderne), Baroque (Nima Ben David στη  Viola Da Gamba και το Συγκρότημα La Caccia), αλλά και παραδοσιακής μουσικής, στο μουσικό εργαστήριο Λαβύρινθος (Omer Erdogdular, Erkan Ogur, Ross Dally, Derya Turkan, Ευγένιος Βούλγαρης, Χάρης Λαμπράκης, Σωκράτης Σινόπουλος, Daud Khan Sadozai).
Έχει διδάξει στο Εθνικό ωδείο Νέας Σμύρνης, στο Κεντρικό ωδείο Αθηνών, στο ωδείο των χρωμάτων του Ηρακλείου και στο Δημοτικό ωδείο Καλαμάτας.
Πλέον ζει και εργάζεται στην Καλαμάτα, διατηρώντας διάφορα σχήματα και συνεργασίες. Παίζοντας με τον Ross Daly, ως μέλος του κουαρτέτου του, με τον Ταξιάρχη Γεωργούλη στο σχήμα Beraber, παίζοντας μουσικές της ανατολικής μεσογείου, κ.α.
http://www.beraber.gr/en/

Ο Γιώργος Βαρουτάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Παράλληλα με τις σπουδές του ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, ασχολήθηκε με τη jazz κιθάρα, τον αυτοσχεδιασμό και τα παραδοσιακά μουσικά όργανα. Η κύρια ενασχόλησή του είναι η εναλλακτική προσέγγιση της ηλεκτρικής κιθάρας (χρήση effect, software, microsampling, prepared guitar). Eίναι ιδρυτικό μέλος των Vault of Blossomed Ropes και των Liminal Vanguard. Επίσης, έχει ασχοληθεί με το sound design πάνω σε σύγχρονη χορογραφία, ενώ διατηρεί το προσωπικό project Amans Machina.
http://www.vaultofblossomedropes.com

Πολυχώρος Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, 11361, Κυψέλη, Αθήνα
Τηλ: (00 30) 213 00 40 496
Κινητό: (00 30) 69 45 34 84 45
Ώρες τηλεφωνικών κρατήσεων: 11:00-14:00 και 18:00-21:00

Πρόσβαση
Αυτοκίνητο: άνετο παρκάρισμα.
Λεωφορείο (στάση Καλλιφρονά): 054, 608, 622, Α8, Β8
Τρόλεϊ (στάση Καλλιφρονά): 3, 5, 11, 13, 14 | (στάση Πλατεία Κυψέλης): 2, 4
ΗΣΑΠ: Άγιος Νικόλαος (12 λεπτά με τα πόδια)

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured