Δελτίο Τύπου

Χάρης Λαμπράκης Quartet

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016 | 21.30 | γενική είσοδος: 5 €
@Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

To Χάρης Λαμπράκης Quartet παρουσιάζει στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων καινούρια κομμάτια, αλλά και παλιότερα από τη δεκαετή πορεία του. Oι τέσσερις εξαιρετικοί μουσικοί, Χάρης Λαμπράκης, Νίκος Σιδηροκαστρίτης, Δημήτρης Θεοχάρης και Δημήτρης Τσεκούρας, φέρνουν μαζί τους νέο και παλιό μουσικό υλικό του κουαρτέτου, για μία μοναδική μουσική εμπειρία.

Λίγα λόγια για το Χάρης Λαμπράκης Quartet

Το Χάρης Λαμπράκης Quartet σχηματίστηκε το 2006 από τους Νίκο Σιδηροκαστρίτη (τύμπανα), Δημήτρη Θεοχάρη (πιάνο), Αλέκο Παρασκευόπουλο (μπάσο) και Χάρη Λαμπράκη (νέυ).


Ξεκίνησαν παίζοντας σε διάφορους χώρους της Αθήνας, όπως το Παράφωνο Jazz Club, το Café Αλάβαστρον κ.ά. Στην πορεία τον Αλέκο Παρασκευόπουλο αντικατέστησε ο Λύδιος Δάμης, στο κοντραμπάσο. Το 2007 το συγκρότημα ηχογράφησε το πρώτο του CD, με τίτλο Θέα στο στούντιο Σιέρρα με ηχολήπτη τον Γιώργο Καρυώτη (ανεξάρτητη παραγωγή, 2010).


Μετά τη μετακόμιση του Λύδιου Δάμη στην Αγγλία, στο σχήμα συμμετέχει ο Χρυσόστομος Μπουκάλης, ενώ στη συνέχεια το συγκρότημα καθιερώνεται με τον Δημήτρη Τσεκούρα. Το 2011 ηχογραφούν ξανά με τον Γιώργο Καρυώτη το δεύτερο CD με τίτλο Μετέωρα.  Σε αυτό συμμετέχουν τρεις στενοί φίλοι του συγκροτήματος, οι: Κώστας Τατσάκης (τύμπανα), Andrea Romani (φλάουτο) και Νικόλας Σκορδάς (σοπράνο σαξόφωνο).


Το γκρούπ έχει εμφανιστεί σε πολλές μουσικές σκηνές τόσο στην Αθήνα, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, όπως: Παράφωνο Jazz Club, Dizzy Miles, Café Αλάβαστρον, Αυλαία, Duente (Λάρισα) κ.ά., καθώς και σε φεστιβάλ σε Ελλάδα και Κύπρο όπως: Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών - Ίδρυμα Ωνάση (1o Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ), 12ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ Δήμου Αθηναίων (Τεχνόπολις 2012, όπου απέσπασε το βραβείο κριτών), 1ο Τζαζ Φεστιβάλ Καλαμάτας, Τζαζ Φεστιβάλ Τήνου, Τζαζ Φεστιβάλ Ζακύνθου (Zante Jazz Festival), Μονή Λαζαριστών (Θεσσαλονίκη), Καστελλιώτισσα (Λευκωσία), Φεστιβάλ Πανεπιστημίου Κύπρου στην Αξιοθέα (Λευκωσία).


Στοιχεία του ήχου του συγκροτήματος αποτελούν η τροπική (modal) τζαζ, η ελληνική παραδοσιακή αλλά και οι τροπικές μουσικές της Ανατολικής Μεσογείου, οι τζαζ αρμονίες της δεκαετίας του 1960, αλλά και η αυτοσχεδιαζόμενη μουσική.
Το συγκρότημα συνεχίζει μέχρι σήμερα παίζοντας και συλλέγοντας υλικό για την επόμενη δισκογραφική δουλειά του.


Χάρης Λαμπράκης: νέυ | Νίκος Σιδηροκαστρίτης: τύμπανα | Δημήτρης Θεοχάρης: πιάνο| Δημήτρης Τσεκούρας: κοντραμπάσο






 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured