Δελτίο Τύπου

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές εμφανίζονται για πρώτη φορά στη σκηνή του Half Note από Παρασκευή 11 έως και Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015, μ' ένα ξεχωριστό πρόγραμμα εφ' όλης της ύλης.

 Για τέσσερις βραδιές, θα προσπαθήσουν να καλύψουν το ρεπερτόριο των 50 χρόνων της μουσικής τους διαδρομής, χρονικά, θεματικά και σχηματικά. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια από την δισκογραφία τους πριν το 2000, κομμάτια που δεν έχουν τραγουδηθεί ποτέ στις συναυλίες τους και μελοποιήσεις αγαπημένων ποιημάτων.

 O Αργύρης Μπακιρτζής σημειώνει για τις εμφανίσεις των Χειμερινών Κολυμβητών:

 Οι Χειμερινοί Κολυμβητές εμφανίζονται για πρώτη φορά στο Half Note, κάτι που θα μπορούσε να έχει γίνει πριν από πολλά χρόνια, αφού αρκετά μέλη τους έχουν παρουσιάσει εκεί τις δικές τους μουσικές δράσεις στο χώρο της τζαζ και της αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής.

 Στις τέσσερις μέρες θα προσπαθήσουν να καλύψουν αφ’ ενός το ρεπερτόριό τους των 50 χρόνων της μουσικής τους διαδρομής, και χρονικά και θεματικά, -σχηματικά και γύρω από ένα  μικρό βασικό μουσικό κορμό, μπορεί να πουν τη μια μέρα τραγούδια από τη δισκογραφία τους πριν το 2000, τη άλλη μετά, συμπεριλαμβανομένων τραγουδιών που δεν έχουν τραγουδηθεί ποτέ στις συναυλίες τους ως και ανέκδοτων, την άλλη τραγούδια με ιστορικά θέματα, μελοποιήσεις αγαπημένων ποιημάτων, την άλλη τραγούδια με έντομα, αρρώστιες (όπως φθίση, έρωτας ως αρρώστια κλπ.), κρίση και τρομοκράτες και ότι άλλο προκύψει από έμπνευση ή σκέψη στις μέρες που μεσολαβούν ως την εμφάνισή τους- και αφ’ ετέρου τις διαφορετικές μουσικές εκφράσεις που διακρίνει κανείς μέσα στο συγκρότημα , σε σχέση φυσικά με τον μουσικό προσανατολισμό του κάθε μέλους. 

Έτσι, αποφάσισαν, όλοι μαζί, να μην εμφανιστούν καμιά από τις τέσσερις μέρες, ώστε να μπορέσουν να υλοποιήσουν  αυτά  που περιγράφηκαν παραπάνω. Οδηγός τους μια πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση που έδωσαν, ως τρίο-παρακλάδι των Χ.Κ., οι Βόμβολος, Μπακιρτζής, Σιγανίδης στο δημοτικό αμφιθέατρο Ξάνθης με πολύ ενδιαφέρον μουσικό αποτέλεσμα. Εξάλλου, πριν από λίγο καιρό, με Δελτίο Τύπου, ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους δημιουργίας μουσικών υποσυνόλων εντός του συγκροτήματος, ή παραφυάδων, ή συ συνιστωσών, ή σκελών κλπ,, τα οποία μάλιστα ονόμασαν: «Καθετήρες» (κυρίως προς μελλοντική χρήση, αν και το αύριο είναι ήδη χθες, τουλάχιστον κατά τον αγαπημένο Φίλιπ Ντικ), «Κασμάδες», «συγκρότημα Χαράλαμπος Παπαδόπουλος» και «Κόγχες του Pώθωνος» με αυτούς που έχουν ρινικά προβλήματα και τυχαίνει να είναι κυρίως οι τραγουδιστές. Κι αυτό για λόγους οικονομίας αλλά και ευλυγισίας, ακολουθώντας τη γνωστή από το ΤΑΟ ρήση  «λύγισε, για να μη σπάσεις».

Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να πραγματοποιήσουν αυτό το σχέδιο με αυτές τις τέσσερις εμφανίσεις εφ’ όλης της ύλης. Η θεματική διάρθρωση του συνόλου των εμφανίσεων, εξετάζεται και θα ανακοινωθεί περίπου μια βδομάδα νωρίτερα. Οπωσδήποτε θα υπάρξουν λίγοι, ίσως ελάχιστοι, ίσως και περισσότεροι, που θα  θέλουν να ‘ρθουν δύο ή τρείς ή και τέσσερις μέρες, αφού με τους ακροατές μας αποτελούμε ένα σχεδόν κλειστό κλαμπ και στις συναυλίες έρχονται συνήθως οι ίδιοι και οι ίδιοι. Αυτοί, προτείνουν οι Χ.Κ., να ‘ρθουν σε συνεννόηση με το Half Note για μια ευνοϊκή οικονομική ρύθμιση, αφού είναι και τόσο της μόδας αυτού του είδους οι συνδιαλλαγές.

Τοποθεσία: Half Note Jazz Club,Τριβωνιανού 17, Μετς

Ημερομηνία: 11 - 14 Δεκεμβρίου 2015

Ώρα έναρξης: Παρ. & Σαβ.: 22.30, Κυρ., Δευτ. & Τρ.: 21.30

Τιμή εισόδου: 15 ευρώ (μπαρ) 20 ευρώ (Β’ Ζώνη) 25 ευρώ (Α’ Ζώνη)

Προπώληση: www.viva.gr

Πληροφορίες - Κρατήσεις: τηλ. 210 9213310

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured