Δελτίο Τύπου

 

Σήμερα Πέμπτη 28 και αύριο Παρασκευή 29 Μαΐου, στις 22.30, η Νεκταρία Καραντζή θα παρουσιάσει στη μουσική σκηνή του «Πέραν, το Καφέ Αμάν της Πόλης» ένα πρόγραμμα βασισμένο σε κάποια από τα ωραιότερα τραγούδια της παράδοσης για την άνοιξη, τη θάλασσα, τη χαρά και τον κύκλο της ζωής και την αγάπη.

Το χρυσό κουβάρι της παραδοσιακής ελληνικής μουσικής θα ξετυλιχθεί ζωντανά μέσα από μελωδίες, στίχους-ποταμούς και λαογραφικά σχόλια που θα μας μεταφέρουν στη λησμονημένη ομορφιά μιας άλλης εποχής, η οποία πιθανώς να ζει ακόμα στην ψυχή μας... 

Μαζί της επί σκηνής, τρεις ταλαντούχοι μουσικοί που, με τις ερμηνείες τους, υπόσχονται να δώσουν μια άλλη διάσταση στους παραδοσιακούς δρόμου. Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί), Στέλλα Βαλάση (σαντούρι), Οδυσσέας Στεφανής (κρουστά).

Η Νεκταρία Καραντζή, όπως επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα La Croix,«είναι αναμφισβήτητα μια ξεχωριστή ερμηνεύτρια που σαν ιέρεια αλλοτινών καιρών ξυπνά με τη φωνή της μνήμες αρχέγονες. Το τραγούδι και η βυζαντινή υμνωδία της μοιάζει με επίκληση μυσταγωγικής τελετουργίας, στην οποία καλείσαι να μετέχεις ως μύστης μιας αρχαίας συγκίνησης». 

Με εξαιρετικά επιλεγμένα βήματα και συνεργασίες, έχει αναγνωριστεί διεθνώς και, ιδιαιτέρως στις ορθόδοξες χώρες που κυκλοφορεί η δισκογραφία της, ως η «ιδανική γυναίκα υμνωδός του βυζαντινού μέλους και της αρχέγονης παράδοσης». Αποτελεί μοναδική περίπτωση Ελληνίδας ερμηνεύτριας που εξειδικεύεται στο βυζαντινό μέλος, το οποίο παρουσιάζει στο εξωτερικό μέσω συναυλιών, αλλά και μέσω ημερίδων και συνεδρίων σε σημαντικά Πανεπιστήμια και Μουσικές Ακαδημίες, όπως η Ακαδημία Liszt, στη Βουδαπέστη, και το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης. Στην παραδοσιακή ελληνική μουσική μυήθηκε από τον κορυφαίο του είδους, Χρόνη Αηδονίδη.

Είσοδος: 8 ευρώ/άτομο

Ελάχιστη κατανάλωση: μπαρ 5 ευρώ/άτομο, τραπέζι 15 ευρώ/άτομο.

{youtube}ubT8auJNeus{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured