Socos_The_Live_Projeo

Οι Socos & The Live Project Band θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά ζωντανά ολόκληρο το άλμπουμ τους «Αντάρτικό Πόλεων» καθώς και τραγούδια από παλαιότερες δουλειές τους (Kafka , Objects in Mirror…) σε ένα live που δεν μπορεί παρά να είναι καθηλωτικό.

Το «Αντάρτικο Πόλεων» κυκλοφόρησε ως  free download κυκλοφορία το φθινόπωρο που μας πέρασε και διατίθεται δωρεάν στο site του συγκροτήματος www.theliveprojectband.com . Ένα άλμπουμ - μανιφέστο που με την αμεσότητα των στίχων του και την ευρηματικότητα της μουσικής του αποτελεί καθρέφτη της εποχής μας.

Αποσπάσματα Κριτικών για το Αντάρτικο Πόλεων
Το “Αντάρτικο Πόλεων”, καταγράφει την κοινωνική κρίση (και όχι οικονομική, μια που η οικονομική κρίση είναι το αποτέλεσμα), ενώ αποτελεί ένα σύγχρονο μανιφέστο μιλώντας για το ψέμα, την υποκρισία, την μοναξιά, τις χαμένες ελπίδες, τα παραφουσκωμένα όνειρα, ενώ ειρωνεύεται την υποκουλτούρα (μέσα του θα βρεις μουσικά στοιχεία από σκυλοποπ τραγουδιών μέχρι και “έντεχνων” για παράδειγμα) τις μέχρι τώρα αντιλήψεις και επιλογές. Γιατί μέχρι τώρα; Γιατί όλος ο δίσκος, προβάλλοντας ξεδιάντροπα όλα όσα αποτελούν “αγκάθια” στην ελληνική κοινωνία, προτρέπει για μια αστική επανάσταση η οποία δεν θα οργανωθεί μέσα σε τρώγλες ή καταλήψεις αλλά σε αστικά (μικρό-, μεγάλο-, τι σημασία έχει;) σαλόνια. Δεν θα είναι απόρροια κάποιας πολιτικής φιλοσοφίας με παρωπίδες ή που εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα, αλλά θα είναι το αναπόφευκτο αποτέλεσμα μιας εσωτερικής ανάγκης που έρχεται από την συνειδητοποίηση και την “εκλογικευμένη” αντίληψη όλων αυτών που συμβαίνουν γύρω μας
Γεωργία Μυριδάκη – Wonderland www.fridge.gr
Με κάθε ειλικρίνεια, μπήκα στον πειρασμό να γεμίσω την κριτική ετούτη μονάχα με τους παντοδύναμους στίχους του “Αντάρτικου Πόλεων”. Σχεδόν υπέκυψα. […]Η μουσική άλλοτε αποκτά ψυχεδελική, οργανική δομή και σε ρουφά σα δίνη, όπως σε μία από τις κορυφαίες στιγμές του δίσκου, το “Ερυθροphobia”, με τις υπνωτιστικές ακουστικές κιθάρες και το συναγερμικό πιάνο κάπου στη μέση να κάνει μάτια να γουρλώνουν και άλλοτε εκπλήσσει με το θάρρος της να πηδάει πάνω από κιτς σκοπέλους και να προσγειώνεται καταφανώς νικήτρια.
Μάνος Πατεράκης – www.rocking.gr
O Socos και οι Live Project Band αυτοσχεδιάζουν και πειραματίζονται εδώ κάπου ανάμεσα στη σιωπή και στη φρενίτιδα, χωρίς φόβο αλλά με έντονο πάθος […] Μιλούν για την πραγματικότητα με αηδιαστική ειλικρίνεια […] Για αυτή του όμως ακριβώς την ειλικρίνεια και ασυμβατότητα ο συγκεκριμένος  δίσκος χρίζει πολλών ακροάσεων και αποτελεί μια περίφημη αποτύπωση της δικής μας εποχής. Και επίσης περικλείει τη βασική υπενθύμιση: ότι κανένα πρόβατο δεν γλίτωσε από τη σφαγή βελάζοντας.
Όλγα Σκούρτη – www.avopolis.gr/greek


LIVE παρουσίαση ολόκληρου του  άλμπουμ «Αντάρτικο Πόλεων»


Πολυχώρος ΕΠΙ ΚΟΛΩΝΩ: Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός (χάρτης και οδηγίες)
τηλ.210-5138067
Ώρα έναρξης: 21.00
Εισιτήριο: 10 €

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured