Δελτίο Τύπου

artworks-000008130277-4ujou6-original


Το six d.o.g.s γίνεται 2 χρονών και με πλήρη συνέπεια και ακρίβεια στις 27 Οκτωβρίου θα κάνει ένα μεγάλο πάρτυ προς τιμήν όλων των φίλων, συνεργατών και των ανθρώπων που καθημερινά κάνουν αυτό το χώρο να σφύζει από ζωή.

Ακριβώς πρίν ένα χρόνο στα γεννέθλια του six d.o.g.s παρουσιάστηκε το νέο Τechno live σχήμα Electroguzzi με live instruments. Για φέτος λοιπόν θα έχουμε κοντά μας για πρώτη φορά το ντουέτο των Skinnerbox, ένα σχήμα που κινείται μουσικά στα ίδια πλαίσια και φυσικά είναι παιδί του πιο κοντινού μας συνεργάτη, της Βερολινέζικης Βpitch Control, όπως επίσης από το roster της ίδιας εταιρείας θα μας επισκεπφτεί η  Αerea Negrot γνωστή σε όλους μας από τους Ηercules & Love Affair που πριν λίγο καιρό ήταν στην πόλη μας. Αυτή τη φορά όμως η μαγευτική αυτή avant guarde προσωπικότητα θα παρουσιάσει το solo project της και είμαστε σίγουροι θα σας εντυπωσιάσει. Τη βραδιά θα ανοίξουν οι Glacial, το νέο live σχήμα του Lemos, και θα κλείσει ο Pan, ιδρυτής του ένTECHNO festival και μεγαλοκαρχαρίας της ομάδας του six d.o.g.s, μαζί με τον δικό μας εγχώριο BPitcher, Mr. Statik.


Skinnerbox (BPitch Control/DE) Live
+
Aérea Negrot (BPitch Control/DE) Live
+
Glacial Live (Hotel Costes)
+
Mr. Statik (BPitch Control)
+
Pan (ένTECHNO)

Πέμπτη 27 Oκτωβρίου στις 22:30

Είσοδος Ελεύθερη


Skinnerbox
--
‘Αν αυτό είναι το μέλλον της techno τότε έχουμε πολλά να περιμένουμε’, έγραψε το 2009 το XL8r για το album των Skinnerbox.
 
Η jazzy συμπεριφορά των skinnerbox ενώνει και ταυτόχρονα ακυρώνει τους oρισμούς διαφόρων ειδών μουσικής. Το στυλ τους μπορει να χαρακτηριστεί φουτουριστικό, funky, παιχνιδιάρικο που μόλις όμως νομίζεις ότι αρχίζεις να κατανοείς σε ξαφνιάζει μεταπηδώντας σε παλιούς ξεχασμένους ήχους. Ο Olaf Hilgenfeld από τη Γερμανία και ο Iftah Gabbai από το Ισραήλ συναντήθηκαν κάτω από περίεργες συνθήκες σε ένα πάρτυ στο Βερολίνο το 2003. Τότε ξεκίνησαν μια σειρά από ηλεκτροακουστικά τζαμαρίσματα στα οποία χρησιμοποιούσαν κάθε δυνατή πηγή ήχου για να δημιουργήσουν αφηρημένες ηχητικες χροιές. Με τον καιρό κατέληξαν σε ένα setup που περιλαμβάνε ένα minimoog, έναν υπολογιστή, και έναν ενισχυτή κιθάρας. Το καλοκαίρι του 2004 ξεκίνησαν να μεταφέρουν το setup τους σε διάφορα πάρκα για υπαίθρια live. Μέσα από αυτή τη διαδικασία ο ήχος τους άρχισε να διαμορφώνεται και τα ρυθμικά στοιχεία άρχισαν να κάνουν πολύ έντονη την παρουσίας τους. Το 2005 ξεκίνησαν ως guests στα θρυλικά πάρτυ bachstelzen και σύντομα κυκλοφόρησαν τα πρώτα τους EP στην βερολινέζικη δισκογραφική “tonkind”. Το 2008 μετά από πολλές κυκλοφορίες, έκαναν την πρώτη τους περιοδία  με την “doxa records” αρχικά στη Γερμανία και στη συνέχεια στα μεγαλύτερα σημαντικά club και φεστιβαλ της Ευρώπης.
Τον Νοέμβριο του 2009 κυκλοφόρησαν το πρώτο του Album με τίτλο «King of Spades and Marmalades» το οποίο απέσπασε διθυραμβικές κριτικές. Οι Skinnerbox είναι μία μουσική περιπέτεια, με ιστορίες από breaking house, σκληρή techno-jazz και φουτουριστική ambient electronica η οποία έχει πάντοτε χαρούμενο τέλος.


Aérea Negrot
--
To live της Aérea Negrot είναι ένας εκρηκτικός συνδυασμός χορού…σεξ και τραγουδιού.
Κάνει ζογκλερικά με τη φωνή της απλώνοντας την σε απίστευτα άκρα, από διαπεραστικές ψηλές νότες σε σκοτεινά βαθιά μπάσα, ξεδιπλώνοντας το φάσμα της φωνής της και τις μοναδικές ερμηνευτικές δυνατότητες. Το show που θα παρουσιάσει είναι ένα κολάζ κλασικής μουσικής και ηλεκτρονικών beats, κάτι το οποίο ή ίδια αποκαλεί ‘techno opera’.
Γεννημένη στη  Βενεζουέλα η Aérea απογειώθηκε καλλιτεχνικά όσο πιο σύντομα μπορούσε. Το ταξίδι του πειραματισμού την έφερε στην Ευρώπη. Προσγειώθηκε στο βερολίνο μέσω Πόρτο, Amsterdam και Λονδίνου το 2004 όπου την ανακάλυψαν οι Hercules and Love Affair. Με του νεουορκέζους Hercules η Aérea βρήκε βήμα για τη φωνή της και έναν μοναδικό νέο τρόπο έκφρασης. Το πρώτο single της Aereat ‘All I Wanna Do’ κυκλοφόρησε από τη BPitch Control της Ellen Allien και το πολυαναμενόμενο album της θα κυκλοφόρησε στις 14 Οκτωβρίου από την ίδια εταιρία.  


Glacial
--
Oι Glacial είναι μια συνεργασία των Lemos, Ιλαν Μανουαχ και Γιάννη Λούκου.
Δημιουργήθηκαν το 2010 και στα μέσα Δεκέμβρη toy 2011 θα κυκλοφορήσουν το πρώτο τους άλμπουμ σε συνεργασία με τα Hotel Costes. Ο ήχος τους ονειροβατεί μεταξύ της dub της techno και της jazz. Στις 27 Οκτωβρίου, στα γενέθλια του six d.o.g.s, θα κάνουν την πρώτη τους ζωντανή εμφάνιση.

six d.o.g.s
Αβραμιώτου  6-8
Μοναστηράκι
Αθήνα
T: +30 210 3210510
W: http://sixdogs.gr  
 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured