Τα highlights της 90ης τελετής των Όσκαρ

Λόγοι, λάμψη, αστεία… που θα μείνουν στην ιστορία.

Μια ακόμα τελετή Όσκαρ πέρασε στην ιστορία, αφήνοντας πολλούς παραπονεμένους, λίγους με ένα χαμόγελο ως εκεί πάνω, και εμάς με… σημειώσεις. Τις μοιραζόμαστε μαζί σου, έτσι για να μη ξεχνιόμαστε. Αυτά ήταν τα highlights, λοιπόν της 90ης τελετής.  Και του χρόνου! 

Jimmy Kimmel FTW

H βραδιά ξεκίνησε με τον Jimmy Kimmel να μιλά χωρίς υπεκφυγές για την περσινή γκάφα στην απονομή του βραβείου καλύτερης ταινίας, αλλά και για τον Harvey Weinstein, θυμίζοντας ότι η Ακαδημία τον έβγαλε εκτός. "Ο κόσμος μας βλέπει. Πρέπει να είμαστε το παράδειγμα" είπε συγκεκριμένα, αναγνωρίζοντας ότι το έργο των Μe Too και Τime's Up είναι σημαντικό.

jimmu1.jpg

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι υπήρχε για πρώτη φορά γυναίκα υποψήφια στην κατηγορία Καλύτερης Φωτογραφίας, ενώ αναφέρθηκε και στην Greta Gerwig - την πρώτη υποψήφια για σκηνοθεσία μετά από 8 χρόνια στην κατηγορία! Επίσης, δεν του ξέφυγε και το θέμα της ανισότητας πληρωμών στο Χόλυγουντ ενώ έκανε και το εξής επικό και επίκαιρο αστείο:

"H ταινία με τις περισσότερες υποψηφιότητες, 13 σε σύνολο, γράφτηκε και σκηνοθετήθηκε από τον Guillermo del Toro, έναν υπέροχο άντρα. Συγχαρητήρια, είμαι πολύ χαρούμενος για τον Guillermo. Έκανες μια όμορφη ταινία και χάρη στον Guillermo πάντα θα θυμόμαστε αυτή τη χρονιά ως αυτή που οι άντρες τα έκαναν τόσο σκατά, που οι γυναίκες ξεκίνησαν να βγαίνουν με ψάρια".

Shape of Water

Ο μεγάλος νικητής ήταν το Shape of Water. Έφυγε με 4 χρυσά αγαλματίδια, δύο εκ των οποίων και τα σημαντικότερα: καλύτερης σκηνοθεσίας και καλύτερης ταινίας. Όταν ανέβηκε o Guillermo Del Toro να πάρει αυτό της καλύτερης σκηνοθεσίας είπε: "Eίμαι μετανάστης... Το καλύτερο που κάνει η βιομηχανία μας είναι να βοηθάει να σβηστούν οι γραμμές, όταν ο κόσμος προσπαθεί να τις κάνει βαθύτερες".

Στην επόμενη βόλτα του από τη σκηνή, για να πάρει το Όσκαρ καλύτερης ταινίας από τους ίδιους παρουσιαστές με πέρυσι, έκανε λίγο πλάκα - διπλοκοίταξε τον φάκελο, και μετά πανηγύρισε.

{youtube}2hnYE_URTpc{/youtube}

Εσύ θα πανηγυρίζεις κάπως έτσι επίσης, όταν σύντομα θα δεις την ταινία από την άνεση του καναπέ σου, στη Nova! Nαι, ναι, σύντομα σε Α' τηλεοπτική προβολή στη Nova, αλλά και με την ησυχία σου με Nova On Demand, όποια στιγμή θέλεις. 

Ο λόγος της Frances McDormand 

Είναι ο λόγος που όλοι συζητάνε σήμερα. Αυτός της Frances McDormand, όταν ανέβηκε στη σκηνή για να πάρει το Όσκαρ Α' γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στο Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, που έρχεται επίσης σύντομα σε Α' τηλεοπτική προβολή στη Nova - φτιάξε ποπ κορν.

Η McDormand αφού ευχαρίστησε τον Martin McDonagh και τους γιους της, κάλεσε όλες τις γυναίκες που ήταν υποψήφιες να σηκωθούν. "Kοιτάξτε γύρω σας, κυρίες και κύριοι. Επειδή όλες έχουμε ιστορίες να πούμε και project που χρειάζονται χρηματοδότηση. Μη μας μιλάτε γι' αυτό στα πάρτι, απόψε. Καλέστε μας στο γραφείο σας σε μερικές ημέρες ή ελάτε στο δικό μας, ό,τι σας βολεύει, και θα σας πούμε γι' αυτές" ανέφερε. 

{youtube}-86vgvZGMs4{/youtube}

O Mark Bridges και το Jet Ski 

Στην αρχή όλοι νόμιζαν ότι ήταν πλάκα η ανακοίνωση πως ο νικητής με τον μικρότερο λόγο θα κερδίζει ένα Jet Ski. Εμ, δεν ήταν! Ο τυχερός ήταν ο λακωνικός Mark Bridges που βραβεύτηκε για τα κοστούμια στην ταινία "Αόρατη Κλωστή". 

Ο Gary Oldman πήρε επιτέλους Όσκαρ

Ο πολύ καλός Βρετανός ηθοποιός, που μετρά πολλές συγκλονιστικές ερμηνείες, κράτησε το πρώτο χρυσό του αγαλματίδιο στην χθεσινή τελετή, για την ερμηνεία του στην ταινία "Η πιο σκοτεινή ώρα". 

O James Ivory έσπασε το ρεκόρ

Ο James Ivory κέρδισε το πρώτο του Όσκαρ για το καλύτερο διασκευασμένο σενάριο και έγινε ο γηραιότερος νικητής στην ιστορία του θεσμού – είναι 89. Το ρεκόρ κατείχε μέχρι χτες ο Christopher Plummer που είχε κερδίσει το βραβείο β’ καλύτερου ανδρικού ρόλου το 2012, σε ηλικία 82 ετών για το "Begginers”. 

H αφιέρωση στην Ελληνίδα μαμά

desplat1.jpg

Ο Alexandre Depslat, πήρε το βραβείο Πρωτότυπης Μουσικής για την ταινία The Shape of Water και δεν παρέλειψε να μιλήσει για την 90χρονη μαμά του που θα είναι πολύ χαρούμενη για αυτή τη διάκριση. "Είναι Ελληνίδα, παρεμπιπτόντως" σημείωσε! Ακόμα ένας λόγος να ανυπομονούμε να δούμε την ταινία σε Α' τηλεοπτική προβολή στη Nova: η... ελληνική μουσική της!

To βραβείο στον Kobe Bryant

Πολλοί σοκαρίστηκαν από το γεγονός ότι ο μπασκετμπολίστας Kobe Bryant κράτησε χρυσό αγαλματίδιο για το "Dear Basketball". Ο λόγος ότι το 2013 είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση μιας 19χρονη, με την οποία επέλυσε τις διαφορές του εκτός δικαστηρίων.

Η επαναφορά του θρίλερ

Μετά από πολλά χρόνια, ένα θρίλερ τιμήθηκε... δεόντως στο θεσμό. Μιλάμε για το "Get Out", φυσικά, που έφυγε με το χρυσό αγαλματίδιο καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου και μας θύμισε το '74 και τον Εξορκιστή.

H Tiffany Haddish και οι παντόφλες της

Σε άλλα νέα, η Tiffany Haddish ανέβηκε μαζί με την Maya Rudolph στη σκηνή, για να δώσει το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ, και έγινε θέμα συζήτησης στα social media. Ο λόγος δεν ήταν άλλος από την εμφάνισή της. Επέλεξε να βάλει το ίδιο φόρεμα που έχει βάλει ξανά σε δύο πρόσφατες εκδηλώσεις, γιατί το... έχει χρυσοπληρώσει. Επίσης, αντί για ψηλοτάκουνα, έβαλε παντόφλες Ugg. 

To φιλί της βραδιάς

Και για το τέλος, η πιο ερωτική στιγμή της βραδιάς. Ο Sam Rockwell κερδίζει το Όσκαρ β' ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στο "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri" που μετράμε αντίστροφα για να κάνει πρεμιέρα στη Nova. Και από τη χαρά του, φιλάει on camera την αγαπημένη του Leslie Bibb που γνώρισε στα γυρίσματα του Frost/Nixon, το 2007. "You light my fire baby, I love you" είπε από τη σκηνή! 

kiss1.jpg

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured