Oι ταινίες που πρέπει να δεις πριν τα φετινά Όσκαρ

Προτάσεις, για να μη σε βρει η 90η κινηματογραφική γιορτή απροετοίμαστο.

Η αντίστροφη μέτρηση για την 90η τελετή των Όσκαρ έχει ξεκινήσει. Το κόκκινο χαλί... ξεσκονίζεται, οι σακούλες με τα - καθόλου οικονομικά- δώρα των καλεσμένων γεμίζουν, και οι φωτογράφοι τρίβουν τα χέρια τους.

Εμείς, τι κάνουμε, όμως, που δεν έχουμε την τύχη να είμαστε "παρόντες" στο πάρτι; Καθόμαστε αναπαυτικά στον καναπέ μας, γιατί πολύ απλά είναι η πιο ωραία περίοδος για να το ρίξουμε σε movie nights. Και επειδή ξέρουμε ότι μόλις συμφώνησες, σου έχουμε προτάσεις. Με τις παρακάτω ταινίες πιστεύουμε ότι θα μπεις καλύτερα στο κλίμα της φετινής διοργάνωσης. 2 σε 1: και θα περάσεις τέλεια με ποπ κορν στα χέρια, και θα εστιάσεις εκεί που πρέπει, στις 4 Μαρτίου.

1. La La Land

Ο πιο safe τρόπος να μπεις στο ζουμί των Όσκαρ, είναι να δεις τις ταινίες που "σάρωσαν" σε υποψηφιότητες και βραβεία, τις προηγούμενες χρονιές. Έτσι, εμείς σου προτείνουμε να δεις το La La Land το οποίο πέρυσι κατάφερε να πάρει 6 χρυσά αγαλματίδια, τρομερές κριτικές και τα μυαλά πολλών θεατών. Θα το βρεις στη Nova, φυσικά, μαζί με πολλές άλλες βραβευμένες ταινίες. Αrrival, Hacksaw Ridge, Hidden Figures, Lion, Whiplash, και η λίστα συνεχίζεται... Μοναδικό θέαμα, το οποίο μάλιστα μπορείς και να απολαύσεις όποτε εσύ θες, με το Nova on Demand το οποίο είναι διαθέσιμο σε συνδρομητές Nova χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.

lalain.jpg

2. The Iron Lady

Προετοιμασία για Όσκαρ χωρίς Meryl Streep δε γίνεται. Η 68χρονη ηθοποιός είναι και φέτος υποψήφια για την ερμηνεία της στο The Post, και σπάει κάθε ρεκόρ. 21 φορές έχει διεκδικήσει, και μόλις 3 έχει πάρει το χρυσό αγαλματίδιο. Και όσο ανυπομονείς να δεις αν φέτος θα πάρει το 4ο, μπορείς να δεις την ταινία που της χάρισε το τελευταίο Όσκαρ της. Αναφερόμαστε στο "The Iron Lady" του 2011.

meryl.jpg

3. Phantom Thread

Εκτός από την Meryl Streep, πρωταγωνιστεί στη φετινή διοργάνωση και ο Daniel Day-Lewis. O αγαπημένος ηθοποιός, γνωστοποίησε ότι αυτή η ταινία θα είναι και η τελευταία του, αφού στα 60 του, αποσύρεται από την υποκριτική. Είναι ο μοναδικός άντρας που έχει καταφέρει να πάρει τρία Όσκαρ Α' Αντρικού Ρόλου στην ιστορία του θεσμού. Θα γίνουν τέσσερα; Για να δούμε! Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος...

4. Grand Budapest Hotel

Η ταινία που έδωσε το πρώτο Όσκαρ στον Alexandre Desplat, αυτόν τον Γάλλο με ελληνική καταγωγή, που συνθέτει μουσική μόνο σε ταινιάρες. Χωρίς καμία υπερβολή, αν δεις τις δουλειές του, θα καταλάβεις ότι όλες είναι μια και μια. Οπότε, ξέρουμε και τι θα ακούσουμε στο "The Shape of Water", την ταινία που του έφερε την 8η υποψηφιότητά του για χρυσό αγαλματίδιο. Ανυπομονούμε, λοιπόν, για την Α' τηλεοπτική προβολή της, σύντομα και αποκλειστικά στη Nova! Αποκλειστικές πρεμιέρες έρχονται και για άλλες υποψήφιες ταινίες: Wonder, The Disaster Artist, The Greatest Showman και Three Billboards Outside Ebbing, Missouri! Σύντομα στην οθόνη μας.

shapes.jpg

Πιστεύουμε ότι με τις παραπάνω προτάσεις μπήκες σε Οσκαρικό κλίμα. Κάνε την επιλογή σου, πάρε τα ποπ κορν στο χέρι, απόλαυσε, και κάπως έτσι οι μέρες θα περάσουν και θα φτάσουμε στη μεγάλη μέρα. Δημιουργική αντίστοφη μέτρηση, συμφωνείς; 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured