Δεν έχεις δει ακόμα το GOT; Θα σου πω γιατί πρέπει να το ξεκινήσεις...τώρα!

Ο 8ος και τελευταίος κύκλος της πιο επικής σειράς όλων των εποχών, ξεκινάει 14 Απριλίου.

Αυτό σημαίνει ότι από 15 Απριλίου, τα social media θα γεμίσουν από spoilers, memes, gifs και ατάκες από τη σειρά. Και όχι άδικα. Το GOT μας απέδειξε ότι όταν συνδυάζεις καλά βιβλία με καλή εταιρεία παραγωγής, το αποτέλεσμα είναι GOTικό! Ναι, δημιουργήθηκε αυτή η λέξη από τη σειρά και θα καταλάβεις γιατί. Και κανένας από τους λόγους δεν είναι “επειδή είναι στη μόδα” ή “για να είσαι cool”. Αυτή η σειρά δεν χρειάζεται τέτοιες δικαιολογίες για να σε πείσει.

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

gotbooks.jpg

Όταν το σενάριο βασίζεται σε καλά βιβλία, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι εκπληκτικό. Δεν φτάνει όμως αυτό. Πρέπει και η εταιρεία παραγωγής, να είναι διατεθειμένη η μεταφορά των βιβλίων, στη τηλεοπτική μας οθόνη, να γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το HBO το κατάφερε αυτό ξοδεύοντας ένα καθόλου ευκαταφρόνητο budget.

Όλα ξεκίνησα, όταν ο ήδη γνωστός George R.R. Martin έγραψε το 1ο βιβλίο της σειράς “A song of Ice and Fire”,το 1996. Η σειρά είχε επιτυχία, γιατί όλα ήταν δομημένα σωστά. Η ιστορία, οι χαρακτήρες, οι λεπτομέρειες, που κάνουν τη διαφορά. Όταν τα βιβλία μεταφέρθηκαν στη μικρή μας οθόνη, φυσικά υπήρχαν διαφορές, αλλά όλα έγιναν σε συνεργασία με τον συγγραφέα, με σκοπό να διατηρηθεί η δομή της ιστορίας αλλά και η ατμόσφαιρα των βιβλίων.

Στην αρχή, λόγω των πολλών χαρακτήρων, μπορεί να μπερδευτείς. Αλλά βλέποντας τα επεισόδια, θα αρχίσεις να καταλαβαίνεις τι γίνεται και αν ξεχνάς και κανένα όνομα δεν έχει σημασία. Οι σεναριογράφοι, θα σε κάνουν να το θυμηθείς ξανά.

Το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 6 έως 10 εκατομμυρίων δολαρίων που ξοδεύτηκε για κάθε επεισόδιο, πίστεψε με, δεν θα σε αφήσει αδιάφορο. Για τον 8ο και τελευταίο κύκλο, το κόστος κάθε επεισοδίου άγγιξε τα 15 εκατομμύρια. Μόνο από αυτό το νούμερο, μπορείς να καταλάβεις την υπερπαραγωγή που πρόκειται να απολαύσεις.

ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ

gotactors2.jpg

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ηθοποιών της σειράς, δεν ήταν διάσημοι. Αλλά ήταν τόσο σωστά επιλεγμένοι. Για κάθε ρόλο, έβλεπαν 100-200 υποψήφιους ηθοποιούς, με τον George R.R. Martin να τους συμβουλεύει. Δεν θα βρεις κακό ηθοποιό στο GOT. Οι ρόλοι έχουν διανεμηθεί τόσο καλά, που από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, καταλαβαίνεις την ποιότητα της σειράς.

ΤΑ ΜΕΡΗ

gotlocation2.jpg

Κάτι άλλο που θα σε μαγέψει σε αυτή τη σειρά, είναι τα τοπία. Το HBO, ευτυχώς, έδωσε μεγάλη σημασία στις τοποθεσίες των γυρισμάτων. Μεταξύ άλλων, επιλέχθηκαν η Ιρλανδία, η Κροατία, η Ισπανία, η Ισλανδία, η Μάλτα, το Μαρόκο. Οι τοποθεσίες εμβληματικές και ατμοσφαιρικές, να ταιριάζουν με το ύφος των βιβλίων.

gotlocation5.jpg

gotlocation3.jpg

gotlocation4.jpg

ΟΙ ΜΑΧΕΣ

gotbattles2.jpg

Οι μάχες της σειράς, έχουν πολύ σημαντικό ρόλο, γιατί όλα γίνονται για την διεκδίκηση του Σιδερένιου Θρόνου. Με μεγάλο budget, ατμοσφαιρικές τοποθεσίες, φοβερά τεχνολογικά εφέ και καλούς ηθοποιούς, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι εκπληκτικό. Θα ευχαριστηθείς κάθε μάχη στο GOT, μικρή ή μεγάλη. Στο τελευταίο κύκλο, η μεγάλη μάχη θα έχει τηλεοπτική διάρκεια 90 λεπτών. Τη μεγαλύτερη στα τηλεοπτικά χρονικά. Χρειάστηκαν 11 εβδομάδες νυχτερινού γυρίσματος μόνο για αυτό το επεισόδιο.

gotbattles1.jpg

ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

gotcharacters.jpg

Η δομή των χαρακτήρων είναι εκπληκτική. Με λεπτομέρεια, αλλά και με φοβερή εξέλιξη για τους περισσότερους. Κάτι πολύ σημαντικό αν θες ένα βιβλίο, μία σειρά, να έχει επιτυχία. Να βλέπεις την εξέλιξη των χαρακτήρων, να αλλάζουν, να μεταμορφώνονται. Αυτό που δεν θα πεις ποτέ για το GOT, είναι ότι έχει βαρετούς χαρακτήρες. Και η επιλογή των σωστών ηθοποιών βοήθησε στο να δημιουργήσει συναισθήματα για κάθε χαρακτήρα. Συμπάθειας, μίσους, συμπόνιας, ακόμα και λύπησης.    

ΟΙ ΔΡΑΚΟΙ, ΟΙ ΓΙΝΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΘΑΝΤΟΙ

gotdragons2.jpg

Αν στο άκουσμα ότι αυτή η σειρά έχει δράκους και γίγαντες, σου βγάζει κάτι “παιδικό”, ”παραμυθένιο” ή “υπερβολικό”, ξανασκέψου το. Τα οπτικά εφέ είναι τόσο καλά και η παρουσίαση των δράκων και των γιγάντων τόσο επιτυχημένη, που μόνο δέος μπορεί να σου προκαλέσει. Επίσης θα δεις και τους White Walkers (οι απέθαντοι), οι οποίοι μόνο ανατριχίλα μπορούν να σου προκαλέσουν και να σε κάνουν να αγωνιάς ποιος τελικά θα κερδίσει τη μεγάλη μάχη.

gotdragons1.jpg

ΒΡΑΒΕΙΑ

gotactors.jpg

Η σωστή επιλογή των ηθοποιών, επιβεβαιώνεται από την πληθώρα υποψηφιοτήτων αλλά και βραβείων που έχουν κερδίσει.

Επίσης τα 132 Emmy Award και η 1 Χρυσή Σφαίρα, από τα συνολικά 304 βραβεία που έχει κερδίσει, θα σου επιβεβαιώσουν ότι μιλάμε για μία από τις καλύτερες σειρές όλων των εποχών.

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

Ο 8ος κύκλος θα κάνει πρεμιέρα 14 Απριλίου και στην Ελλάδα θα προβληθεί αποκλειστικά και ταυτόχρονα με την Αμερική, από τη Nova. 

Εκτός από τη νέα σεζόν, η Nova εξασφάλισε όλους τους προηγούμενους κύκλους σε ένα επικό «GOT Boxset», το οποίο θα είναι διαθέσιμο στο Nova On Demand από 1/3 έως 30/6. 

Έτσι, όλοι οι συνδρομητές θα έχουν την ευκαιρία να δουν ή να ξαναδούν την πιο δημοφιλή σειρά όποτε θέλουν, κάνοντας τους δικούς τους μαραθωνίους από την άνεση του σπιτιού τους.  

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured