GOT: Οι Οικογένειες.You mess with me?You mess with my whole family!

Ο μπατζανάκης, ο κουνιάδος, η πεθερά και άλλοι...

Η μεγάλη μέρα πλησιάζει. Η μέρα που περιμένει με αγωνία ολόκληρος ο πλανήτης. Εντάξει, μπορεί να είμαι λίγο υπερβολική, αλλά σίγουρα εκατομμύρια κόσμου αναμένει την πρεμιέρα του 8ου και τελευταίου κύκλου του Game of Thrones.

Μίας σειράς, τόσο καλογυρισμένης, που από την αρχή προκάλεσε θαυμασμό και λατρεία σε μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού. Έχει κερδίσει 304 βραβεία, μεταξύ των οποίων και 1 Χρυσή Σφαίρα.

Αυτό που με μπέρδευε από την αρχή με αυτή τη σειρά, είναι ότι είχε και έχει (παρόλα τα τόσα θανατικά), πολλά πρόσωπα. Πολλές οικογένειες που διεκδικούν το Σιδερένιο θρόνο.

Για το λόγο αυτό, είπα να σας φρεσκάρω λίγο τη μνήμη. Mην δείτε τον τελευταίο κύκλο και αναρωτιέστε “ποιος είπαμε ότι είναι αυτός;" Δεν θα σας κουράσω με ανάλυση, γιατί δεν έχει νόημα, αλλά και επειδή δεν θα ήθελα να γράψω το άρθρο σε μία εβδομάδα. Ζωή να έχουν (όσοι έχουν απομείνει δηλαδή), αλλά είναι πολλές οι οικογένειες και πολλοί οι χαρακτήρες! Θα θυμηθούμε τους κυριότερους οίκους και τα πιο σημαντικά πρόσωπα.

GOTfamilies.jpg

Ο 8ος κύκλος θα κάνει πρεμιέρα 14 Απριλίου και στην Ελλάδα θα προβληθεί αποκλειστικά και ταυτόχρονα με την Αμερική, από τη Nova. 

Εκτός από τη νέα σεζόν, η Nova εξασφάλισε όλους τους προηγούμενους κύκλους σε ένα επικό «GOT Boxset», το οποίο θα είναι διαθέσιμο στο Nova On Demand από 1/3 έως 30/6. 

Έτσι, όλοι οι συνδρομητές θα έχουν την ευκαιρία να δουν ή να ξαναδούν την πιο δημοφιλή σειρά όποτε θέλουν, κάνοντας τους δικούς τους μαραθωνίους από την άνεση του σπιτιού τους. 

Χρόνο να έχεις, να τα ξαναδείς!

starkfamilytree.jpg

ΟΙΚΟΣ STARK. Ο κυρίαρχος Οίκος του Βορρά.

Eddard (Ned) Stark & Katelyn Stark: Τον πατέρα, Ned, τον “χάσαμε” από τον 1ο κιόλας κύκλο. Το έφαγε το κεφάλι του...(αστειάκι). “Τίμιος” χαρακτήρας! Η μητέρα Catelyn, μας άφησε και αυτή ενώ προσπαθούσε ακόμα να ενώσει πάλι την οικογένεια της μετά τον θάνατο του άντρα της. Το ζευγάρι απέκτησε πέντε παιδιά, απ’ τα οποία μέχρι τώρα έχουν επιζήσει τα τρία. Η Sansa, η Arya και ο Bran.

Τα τρία αυτά αδέλφια έχουν ακόμα έναν αδελφό, τον Jon, γιο της αδελφής του Ned, ο οποίος μετά το θάνατο της αδελφής του, πήρε τον Jon υπό την προστασία του. Λείπεις Ned...

sansa_stark.jpg

Sansa Stark, Lady of Winterfell: Λίγο ξινή, λίγο καλή, λίγο κακιά, λίγο κακομοίρα. Αυτή η κοπέλα μας έχει βγάλει πολλά συναισθήματα, αλλά επέζησε από το γάμο της με τον Joffrey. Respect!  

arya_stark.jpg

Arya Stark: Θεάρα! Η Arya λοιπόν, έχοντας βαρεθεί να σκοτώνεται η οικογένεια της, παίρνει την κατάσταση στα χέρια της, εκπαιδεύεται και φτιάχνει τη δική της death list. Αυτούς που θα ήθελε να τιμωρήσει για τους θανάτους της οικογένειας της. Μέχρι τώρα έχει “φάει” αρκετούς, με τελευταίο, τον Petyr “Littlefinger” Baelish. Ελπίζω να το χαρήκατε όσο κι εγώ. Προσωπικά θα ήθελα να είναι αυτή που θα σκοτώσει την Cersei Lannister, αργά και βασανιστικά αν γίνεται. Μην με κακολογείς, παραδέξου το. Κι εσύ το ίδιο θες.

bran_stark.jpg

Bran Stark: Άλλος χτυπημένος από τη μοίρα. Καταρχάς ο Bran από την αρχή της σειράς, λόγω της καλής μας Cersei (θα έρθει η σειρά σου, δεν θα έρθει;) μένει ανάπηρος. Στη συνέχεια ανακαλύπτει ότι έχει την ικανότητα να βλέπει οράματα (να σου πω τη μοίρα σου, να σου πω το ριζικό σου).

jon_snow.jpg

Jon Snow, King in the North: O “you know nothing” Jon Snow, είναι ένας από τους πιο αγαπητούς χαρακτήρες. Η εξέλιξη του στη σειρά είναι εντυπωσιακή. Κατατρεγμένος και αυτός από τη ζωή, αρχικά αποφασίζει να ενταχθεί στη Νυχτερινή Φρουρά. Πεθαίνει (καθόλου ωραία κίνηση...είχαμε πάθει κατάθλιψη), αλλά επανέρχεται στη ζωή, τιμωρώντας τους φονιάδες του και αποφασίζει να πείσει τους συμμάχους αλλά και τους εχθρούς του για την μεγαλύτερη απειλή που υπάρχει, τους White Walkers (ανατριχίλα σε όλο το κορμί). Γιατί για να συνεχίσουν να πολεμούν για την διεκδίκηση του Σιδερένιου θρόνου, θα πρέπει πρώτα να πολεμήσουν τους απέθαντους. Καλή τύχη! Είμαστε όλοι μαζί σας!

Ως αγαπητός χαρακτήρας, δεν μπορούσε να λείπει το ρομάντζο. Με την καλύτερη φυσικά, την Daenerys “ανάβεις φωτιές, ανάβεις, όλα τα καις” Targaryen, η οποία βασικά είναι θεία του, αλλά δεν το γνωρίζουν...ακόμα.

baratheonfamilytree.jpg

ΟΙΚΟΣ BARATHEON

Robert Baratheon: Ο Robert, έχοντας μεγάλο μίσος για τον οίκο Targaryen (λογικό, του έκλεψαν τη νύφη), οργανώνει επανάσταση κατά του Βασιλιά (Mad King). Μετά τον θάνατο του τελευταίου, ο Robert αυτοπροσδιορίζεται βασιλιάς (King of the Seven Kingdoms). Βασιλιάς είμαι, ο,τι θέλω κάνω. Παντρεύεται την γλυκειά και αξιαγάπητη not Cersei Lannister (είπαμε, θα σε αναλάβω αργότερα εσένα),με την οποία “υποτίθεται” έκανε τρία παιδιά (το υποτίθεται σε εισαγωγικά, θα το αναλύσουμε αργότερα).

joffrey_lannister.jpg

Joffrey Baratheon: Μετά το θάνατο του πατέρα του, Robert, o Joffrey γίνεται βασιλιάς και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα. Αλλά όχι! Ο Joffrey κατάφερε να γίνει ο πιο μισητός χαρακτήρας της σειράς, προκαλώντας με το θάνατο του πάρτι χαράς σε όλο τον πλανήτη και άνοιγμα σαμπάνιας (ή κρασιού καλύτερα. Δεν σε χάλασε Joffrey).

Myrcella Baratheon: Η μοναδική κόρη της κακιασμένης Cersei, ήταν ταγμένη για γάμο “συμμαχίας” μεταξύ των οίκων Baratheon και Martell, αλλά τη χάσαμε και αυτήν.

Tommen Baratheon: Ο Tommen, ο μικρότερος γιος του Robert και της όξω από εδώ Cersei, στέφεται βασιλιάς μετά τον θάνατο του αδελφού του Joffrey. Καλόκαρδος, τίμιος και αγαπητός, δεν την βγάζει καθαρή, καθώς αυτοκτονεί, γιατί η καλή του μανούλα, σκοτώνει την γυναίκα του.

gendry_baratheon.jpg

Gendry Baratheon: Ο μπάσταρδος (έτσι τον φωνάζουν, δεν το λέω εγώ) γιος του Robert. Καλό παιδί, γλίτωσε από του χάρου τα δόντια και είναι ακόμα μαζί μας.

lannisterfamilytree.jpg

ΟΙΚΟΣ LANNISTER

Tywin Lannister. Λόρδος του Casterly Rock: Άλλος ένα καλός άνθρωπος not. Πατέρας τριών παιδιών, της Cersei, τον Jammie και τον Tyrion, ο οποίος τελικά σκοτώνεται από τον ίδιο του το γιο, Tyrion (μικρός στο μάτι, μεγάλος στην τοξοβολία).

cersei_lannister_second.jpg

Cersei Lannister: Θα συγκρατηθώ... Η Cersei λοιπόν η οποία είναι στη death list της Arya (βλέπε οίκο Stark) και εύχομαι να πραγματοποιηθεί η ευχή της μικρής Stark, είναι μία δολοπλόκα, κακιά και ανέντιμη γυναίκα. Τα τρία παιδιά της, είναι αποτέλεσμα αιμομιξίας με τον αδελφό της Jammie. Εντάξει,είπαμε είναι ωραίος ο Jammie, αλλά υπάρχουν και όρια! Αφού έχασε λοιπόν όλα της τα παιδιά ,έγινε η βασίλισσα του Σιδερένιου θρόνου. Συμφώνησε με τον Jon Snow ότι θα πρέπει να βάλουν τις διαφορές τους στην άκρη, για την διαδοχή του θρόνου και να πολεμήσουν τους απέθαντους, κάτι το οποίο δεν πρόκειται να τηρήσει (πανάθεμα σε).

macall_fixed.jpg

Jammie Lannister: Στην αρχή, ακολουθούσε τα χνάρια της αδελφής του, δηλαδή ήθελες να τον χαστουκίσεις. Όσο περνούσαν οι σεζόν, εξελίχθηκε σε έναν πιο συμπαθητικό χαρακτήρα, με αποκορύφωμα την φυγή του από το βασίλειο, όταν είδε ότι η αδελφή του δεν πρόκειται να τηρήσει την υπόσχεση της για συμμαχία με τον Jon Snow. Έτσι έφυγε για να πάει να δώσει ένα χέρι βοηθείας στον Jon και τη Daenerys. Κυριολεκτικά ένα χέρι βοηθείας, γιατί το άλλο το έχει χάσει.

tyrion_lannister.jpg

Tyrion Lannister: Από την αρχή είχα μια συμπάθεια για τον Tyrion, γιατί όλοι τον είχαν του κλότσου και του μπάτσου, επειδή είναι νάνος (είμαστε κατά του bullying). Κι αυτός, όπως ο Jon, εξελίχθηκε σε έναν δυναμικό χαρακτήρα, ο οποίος αφού δολοφόνησε τον πατέρα του, έφυγε κυνηγημένος για να συμμαχήσει με την βασίλισσα των δράκων, Daenerys Targaryen.  

targaryenfamilytree.jpg

ΟΙΚΟΣ TARGARYEN

Aerrys II Targaryen: Ο τρελός Βασιλιάς. Ευτυχώς μας άφησε νωρίς! Είχε τρία παιδιά, τον Rhaegar, την Daenerys και τον Viserys.

Rhaegan Targaryen: Αυτός τα ξεκίνησε όλα όταν ερωτεύτηκε τη μέλλουσα σύζυγο του Robert Baratheon, Lyanna Stark (αδελφή του αγαπημένου Ned). Μαζί απέκτησαν ένα παιδί, τον Jon Snow,οπού μετά το θάνατο της μητέρας του, την κηδεμονία ανέλαβε ο θείος του, Ned Stark. Αυτό αγαπητοί, σημαίνει ότι ο Jon, δικαιωματικά είναι ο επόμενος βασιλιάς του Σιδερένιου θρόνου, κάτι το οποίο γνωρίζει μόνο ο “αδελφός” του, Bran (και ο Sam, ok).

Viserys Tararyen: Μετά το θάνατο του πατέρα και του αδελφού του, πήγε ο καημένος να διεκδικήσει τον θρόνο. Δεν πρόλαβε. Αλλά το χρυσό στέμμα, το έβαλε στο κεφάλι του (κακία).

daenerys.jpg

Daenerys Targaryen. Η βασίλισσα των δράκων: Go, girl, go! Δίκαιη, καλόψυχη, δυναμική και αποφασισμένη να διεκδικήσει αυτό που της ανήκει. Τον σιδερένιο θρόνο. Έχοντας πολλούς οπαδούς να είναι με το μέρος της και διατεθιμένοι ακόμα και να δώσουν τη ζωή τους για αυτήν, έχει και 3 δράκους. Κανονικούς, από αυτούς που βγάζουν φωτιές και όταν τους βλέπεις θέλεις να κρυφτείς όπου βρεις.

H Daenerys λοιπόν αποφασίζει να συμμαχήσει με τον Jon με σκοπό την εξάλειψη των απέθαντων.

Δυστυχώς τον έναν δράκο τον χάσαμε (πολύ κλάμα) όταν δολοφονήθηκε από τον βασιλιά των απέθαντων. Δεν τελειώνει όμως εκεί η ιστορία του δράκου Viserion, καθώς ο βασιλιάς “χρειάζεσαι λίγο ρουζ”, τον μεταμορφώνει σε απέθαντο. Τρομακτικό!

Μεταξύ Jon και Daenerys υπάρχει ένα ρομάντζο, υπενθυμίζω χωρίς να γνωρίζουν ότι είναι συγγενείς. Μη ζήσει κάποιος τον έρωτα του σε αυτή τη σειρά!

greyjoyfamilytree.jpg

ΟΙΚΟΣ GREY JOY

Σε αυτόν τον οίκο, ήταν τρία αδέλφια, με τον Balon Greyjoy να ηγείται. Μέχρι φυσικά να τον δολοφονήσει ο αδελφός του Euron Greyjoy. O Balon είχε τέσσερα παιδιά, από τα οποία μέχρι τώρα δύο είναι ζωντανά, η Yara Greyjoy και ο Theon Greyjoy.

euron.jpg

Euron Greyjoy: Άλλος ένα ψευτόμαγκας του GOT που κυνηγάει τη βασιλεία της περιοχής του, σκοτώνοντας τον αδελφό του και θεωρώντας καλή ιδέα να συμμαχήσει με την αξιολάτρευτη Cersei. Ευτυχώς η συμμαχία δεν κράτησε πολύ, γιατί με το που είδε τι έχουν να αντιμετωπίσουν (τους απέθαντους) γύρισε από εκεί που ήρθε. Από τους Σιδηρούν Νήσους δηλαδή.

greyjoy.jpg

Yara Greyjoy: Γενναία και καλή, η Yara συμμαχόντας με την Daenerys, καταλήγει αιχμάλωτη του θείου της.

Theon Greyjoy: Ο Βασιλάκης Καϊλας της σειράς! Μετά την ήττα του πατέρα του, αναγκάζεται να σταλεί στον οίκο Stark ως κηδεμονευόμενος. Παρόλο που του φέρθηκαν καλά, τους πρόδωσε, αλλά εξιλεώθηκε όταν βοήθησε τη Sansa Stark να αποδράσει από τον Ramsey Bolton, με τον οποίο ο Theon (ως επίσης κρατούμενος του) δεν πέρασε καθόλου καλά! (μην τα θυμόμαστε). Στη συνέχεια επιστρέφοντας στην γενέτειρα του, τους Σιδηρούν Νήσους, υποστηρίζει την αδελφή του για την διεκδίκηση του θρόνου της περιοχής τους. 

Μετά την αιχμαλωσία της τελευταίας, ο Theon μαζεύει  θάρρος αλλά και όσους έχουν απομείνει στους Σιδηρούν Νήσους και τους πείθει να σώσουν την αδελφή του.

Σε γενικές γραμμές (πολύ γενικές, είπαμε δεν θέλω να σας κουράσω), αυτά είναι τα γενεολογικά δέντρα των 5 οίκων. Ελπίζω ότι θα με συγχωρήσετε αν έχω κάνει κάποιο τραγικό λάθος, αλλά αν είσαι θαυμαστής της σειράς και έχεις δει όλους τους κύκλους θα πρέπει να έχεις απίστευτη μνήμη για να θυμάσαι σωστά όλες τις λεπτομέρειες. 

Σε αναμονή της πρεμιέρας λοιπόν! Η 14η Απριλίου πλησιάζει.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured