Game of Thrones: Όλα όσα έγιναν στο 3ο επεισόδιο της 7ης σεζόν!

Ακόμα πιο έντονοι διάλογοι, σκηνές δράσης που μας καθήλωσαν και αναμονή για μια εξίσου συναρπαστική συνέχεια...

Με κάθε νέο επεισόδιο, η 7η σεζόν του Game Of Thrones, που προβάλλεται αποκλειστικά από τη Nova, ταυτόχρονα με την Αμερική, γίνεται ολοένα και πιο συγκλονιστική. Ο πάγος και η φωτιά έχουν πια σμίξει, όπως άλλωστε μας αποκάλυψε η πάντα αινιγματική Μελισάνδρη. Το τρίτο μέρος περιείχε ακόμα πιο έντονους διαλόγους και σκηνές δράσης μας καθήλωσαν. Αν μη τι άλλο είδαμε την πολυαναμενόμενη συνάντηση της Ντενέρις, μητέρας των δράκων και αποκαλούμενης και με τον τιμητικό τίτλο Καλίσι, με τον Τζον Σνόου ο οποίος έφτασε από θαλάσσης. Η απελευθερώτρια των σκλάβων, δικαιωματική κληρονόμος του Σιδερένιου Θρόνου και προστάτιδα των επτά βασιλείων, είχε αναρίθμητους τίτλους να παινευτεί απέναντι στον αμήχανο Τζον Σνόου, στην πρώτη συνάντησή τους. Το άγρυπνο βλέμμα των Ντοθράκι και οι ιπτάμενοι δράκοι πάνω από τα κεφάλια των καλεσμένων δεν άφηναν αμφιβολία για το ποιος είναι ο ισχυρός. Ο Σνόου ισχυρίζεται ότι οι στρατιές των νεκρών έρχονται και προτείνει να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Η Καλίσι είναι λογικό να είναι δύσπιστη απέναντί του. Οι δυο ήρωες υποφέρουν από τις πράξεις των γονιών τους και πρέπει να υπερβούν το παρελθόν για να πλεύσουν μαζί στην καρδιά του Χειμώνα για τα επτά βασίλεια. Η Ντενέρις όμως είναι αυτή που κερδίζει τις εντυπώσεις με το λογύδριο με τους λόγους για τους οποίους αξίζει να γίνει η Βασίλισσα των Επτά Βασιλείων. Αυτό που ξέρει ωστόσο ο θεατής είναι ότι ο Σνόου έχει την κληρονομιά των Ταργκάριεν και στην ουσία είναι ο αληθινός διάδοχος του θρόνου. Το μέλλον αυτής της εξαιρετικά σημαντικής συνάντησης, αναμένεται συναρπαστικό και ανυπομονούμε να το παρακολουθήσουμε από τη Nova.

Όσο συμβαίνουν αυτά, τα κακά μαντάτα νέα από την σφαγή των Ironborn και των Ντορν από τον θείο των νόμιμων κληρονόμων του θρόνου των σκληροτράχηλων ναυτικών, έφτασαν στη βασίλισσα. Ο Γιούρον μας δείχνει σταδιακά πόσο φιλόδοξος και χυδαίος χαρακτήρας είναι. Αρχικά με τον τρόπο που επιστρέφει θριαμβευτής επάνω στο άλογό του καθώς σέρνει τα «ζωντανά» δώρα του στη βασίλισσα και στη συνέχεια με τα σεξουαλικά υπονοούμενα στον Τζέιμι για την Σέρσει, την οποία ποθεί διακαώς. Τις αιχμάλωτες του Γιούρον, δηλαδή την Γιάρα, την Ελάρια και την Ταΐν, ο λαός τις ξεφτιλίζει πετώντας τους σάπια φρούτα με αποδοκιμασίες. Στο μεταξύ, η Σέρσεϊ μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε ένα κανονικό τέρας καθώς συνεχίζει να διαπράττει φρικαλεότητες. Για την Ελάρια, κρατάει την χειρότερη εκδίκηση: θα την αφήσει να βλέπει την κόρη της να πεθαίνει να και σαπίζει για καιρό μπροστά στα μάτια της. Αυτή είναι η πιο σατανική εκδίκηση για τον θάνατο της μοναχοκόρης της. Ικανοποιημένη από τη γεύση της ωμής εκδίκησης, η Σέρσεϊ θα χαρίσει μια ερωτική βραδιά στον δίδυμο αδερφό της και τα άλλο πρωί θα αφήσει τη σχέση τους, που ήταν ένοχο μυστικό, να γίνει φανερή στο υπηρετικό προσωπικό.

Στο άλλο μέτωπο, χάρη στη στρατηγική του Τίριον, οι Unsullied έφτασαν στο Κάστερλι Ροκ, καθώς εκμεταλλεύτηκαν μια καθοριστική οδηγία του πονηρού νάνου για ένα μυστικό πέρασμα που μόνο αυτός ήξερε και που θα μπορούσε να τους βάλει αιφνιδιαστικά στο φρούριο. Τελικά, όμως, το κτίριο ήταν σχεδόν άδειο από άνδρες. Σε μια υποπλοκή που σίγουρα θα παίξει ρόλο στο μέλλον, ο μαθητευόμενος γιατρός Σαμ θεράπευσε τον Τζόρα Μόρμοντ από την φριχτή αρρώστια που έκανε το δέρμα του να σαπίζει και έτσι ο πιστός σύμβουλος ξεκινά για να αναζητήσει ξανά την Ντενέρις. Στο Γουίντερφελ, η Σάνσα έχει επωμιστεί την οργάνωση του κάστρου και στο επεισόδιο που είδαμε στη Nova, θα συναντήσει μετά από πολλά χρόνια τον μικρό Μπραν. Μια συγκινητική συνάντηση για την οικογένεια των Σταρκ, όχι τόσο συγκινητική όμως όσο η φευγαλέα συνάντηση της μικρής Άρια με τη λύκαινα που την προστάτευε, τη Νυμέρια.



Σε μια από τις πιο ουσιαστικές σκηνές του επεισοδίου, ο Τζέιμι Λάνιστερ, αφού έχει αναδειχθεί θριαμβευτής στο Κάστρο Χάιγκαρντεν, θα δώσει τέλος στη ζωή της γιαγιάς Ολένα με δηλητήριο για να εκδικηθεί την προδοσία του βασιλείου του. Προτού πεθάνει όμως η Ολένα, θα παίξει με το μυαλό του καθώς θα τον προειδοποιήσει ότι η αδερφή του θα είναι η καταστροφή του και θα του αποκαλύψει ένα μεγάλο μυστικό: αυτή ήταν που δηλητηρίασε τον διάδοχο του θρόνου, τον Τζόφρι. Απομένει λοιπόν να δούμε τι θα κάνει ο Τζέιμι μετά από αυτή την αποκάλυψη στα υπόλοιπα τέσσερα επεισόδια του κύκλου που θα δούμε αποκλειστικά στη Nova, ταυτόχρονα με την Αμερική. Αν όμως ανυπομονείτε και δεν χορταίνετε την ιστορία του Game Of Thrones, μπορείτε να θυμηθείτε όλα όσα έχουν συμβεί στο διαθέσιμο box set που παρέχεται χωρίς καμία επιπλέον χρέωση χάρη στην υπηρεσία Nova On Demand και στο Nova GO.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured