Game Of Thrones, στα κανάλια Novacinema: Το 6ο επεισόδιο!

Το Movieworld δίνει ραντεβού με τους fans του Game of Thrones κάθε εβδομάδα και σχολιάζει όλα όσα διαδραματίστηκαν στην (ταυτόχρονη με την Αμερική) προβολή από τα κανάλια Novacinema (και με ελληνικούς υποτίτλους), την Κυριακή στις 04:00 μετά τα μεσάνυχτα.. Είδαμε το 6ο επεισόδιο και γράφουμε γι' αυτό...

Το επεισόδιο αυτής της εβδομάδας συνέχισε τη σκυτάλη της αφήγησης αυτού του γάργαρου και ζωηρού κύκλου με εντυπωσιακότατες σεκάνς και ένα βαθύτερο σχόλιο στο θέμα της «ταυτότητας» που κουβαλάνε και περιφέρουν οι ήρωες. Η Meera σέρνει τον Bran μέσα στο δάσος, όταν αυτός βλέπει μια αλληλουχία από οράματα, ακριβώς πριν τους προλάβουν οι White Walkers.

22.jpg

Θυμίζουμε ότι ο Bran απέκτησε προβάδισμα χάρη στην ηρωική αυτοθυσία του Hodor σε προηγούμενο επεισόδιο. Ο ασκοφόρος καβαλάρης που σώζει τους δυο ήρωες από βέβαιο θάνατο είναι τελικά ο Benjen Stark, ο χαμένος θείος που θεωρούνταν από πολλούς νεκρός. Ο Benjen έχει μετατραπεί σε απέθαντο μαχητή και έχει μετατραπεί στον ήρωα που στα βιβλία του George R.R. Martin’s ακούει στο όνομα Coldhands. Ο Bran ίσα που προλαβαίνει να ρίξει μια φευγαλέα ματιά σε όσα συνέβησαν.

Στο μεταξύ, η Arya προσπαθεί αποτυχημένα να δηλητηριάσει την ηθοποιό μιας παράστασης και να σαμποτάρει την λαϊκή διασκέδαση που παρωδεί τις διάσημες τραγωδίες του βασιλείου. Η πράξη αυτή θα έχει συνέπειες και θα την κάνουν να συνέλθει μετά από μια δύσκολη περίοδο εκπαίδευσης στην οποία πάσχισε να αποτάξει την ταυτότητά της από πάνω της ολοκληρωτικά. H Lady Crane είναι η ηθοποιός που προσπάθησε να δηλητηριάσει η Arya. H Crane είδε τη μικρή στο κοινό και πρόλαβε την πράξη της, κάνοντας ένα παράξενο bonding μαζί της. Άλλωστε έχουν ένα κοινό, είναι δυο άνθρωποι που υποδύονται πως είναι κάποιοι άλλοι για να ζήσουν. Σωστά;

Σε ένα άλλο μέτωπο, ο Samwell φέρνει τελικά την Gilly στο πατρικό της σπίτι αλλά στην μακρά σκηνή του δείπνου που θα ακολουθήσει, ο αυταρχικός πατέρας αντιδράει άσχημα και το σπίτι καθίσταται πλέον αφιλόξενο. Στο μεταξύ η Margaery Tyrell, η οποία αφέθηκε ελεύθερη και ο νεαρός Tommen συνάπτουν συμφωνία με τον High Sparrow με την οποία επισφραγίζουν τη συνεργασία του θρόνου με την επικρατούσα θρησκεία. Η συμφωνία αυτή αποδεσμεύει την Margaery από το να εξευτελιστεί δημόσια περπατώντας γυμνή σε μια πράξη εξαγνισμού. Επιπλέον, ένα ακόμα παράπλευρο αποτέλεσμα της συμφωνίας αυτής, είναι ότι αφαιρείται από τον Jaime ο ρόλος του διοικητή της φρουράς του Βασιλιά, κάτι που θορυβεί πολύ την αδερφή του Cersei, η οποία βρίσκει μια ακόμη αφορμή να του δείξει την αφοσίωσή της και το έρωτά της.

33.jpg

Η σκηνή τέλους αυτού του επεισοδίου προστίθεται στο πάνθεον των επιβλητικών φινάλε, με την Daenerys να στέκεται επιβλητική πάνω από αλαφιασμένα πλήθη μαχητών και να τους εμπνέει πίστη και δίψα για επικράτηση στα επτά βασίλεια. Η είσοδος της Daenerys καβάλα στον θεόρατο δράκο είναι εξαιρετικά κινηματογραφημένη και αναδεικνύει την πολεμόχαρη λάμψη της μητέρας των δράκων σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια. Η Daenerys στάθηκε μπροστά στο στρατό της και είπε: "I will ask more of you than any Khal has ever asked of his Khalsar. Will you ride the wooden horses across the black salt sea? Will you kill my enemies in their iron suits and tear down their stone houses? Will you give me the Seven Kingdoms, the gift Khal Drogo promised me, before the Mother of Mountains? Are you with me, now and always?"

Tη συναρπαστική συνέχεια αυτή αναμένουμε την επόμενη Κυριακή, στις 04:00 μετά τα μεσάνυκτα (όπως άλλωστε κάθε Κυριακή). Θα είμαστε συντονισμένοι στα κανάλια Novacinema για να τη δούμε, ταυτόχρονα με την Αμερική και με ελληνικούς υποτίτλους. Και όσοι από εμάς δεν αντέχουν να ξενυχτήσουν, με τη νέα λειτουργία εγγραφής τη γράφουν για να τη δουν όποτε εκείνοι θέλουν.

Τέλος, κάθε Σάββατο, πριν την ταινία τωv 22:00 στο Novacinema1 & HD, παρακολουθούμε και την εβδομαδιαία εκπομπή της ΗΒΟ που προβάλλεται αποκλειστικά στα κανάλια Novacinema και εμβαθύνει στο κάθε επεισόδιο της σειράς "Game Of Thrones VI". Η εκπομπή “After The Thrones” είναι ένα εβδομαδιαίο show, το οποίο με μία ζωντανή, γεμάτη χιούμορ και έμπειρη ματιά, μάς ξεναγεί στη δημοφιλή σειρά της ΗΒΟ Game of Thrones. Την εκπομπή παρουσιάζουν ο Andy Greenwald και Chris Ryan.

Ραντεβού πάλι την επόμενη Τρίτη!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured